pühapäev, 9. oktoober 2016

Hommik Inno tehtud õunamoosiga (nämm!)



Lapsed ärkasid küll täna öösel päris mitu korda üles ja tahtsid piima, aga tuju on ikkagi hea. Hommikul ootas mind Inno tehtud kohv ja lisaks sellele sain leiva (seesama hirsi-kinoa) peale määrida ka ehtsat, kodus tehtud õunamoosi. Selle õunamoosi tegi nädal aega tagasi Inno ise. Meie maja tädi tooud õunetest, mis söömiseks liiga hapud tundusid.

Nii et milline lukselu mul. Kuna Inno on nüüd kodune, siis jaksab ta isegi õunamoosi vaaritada! Õunamoos on minu lemmikmoos :). Mu lapsepõlves tegi seda mu isa Georg, meie oma aia õunetest. Ema oli köögis „abitööliseks” ja minu rolliks oli pärast purkidele siltide joonistamine. Just joonistamine, sest isale meeldis, et ma lisaks purgile „õunamoos” ja aastaarvu peale kirjutamisele sinna ka midagi joonistan. Kui Inno ka järgmistel aastatel õunamoosi teha viitsib, siis saab Roosigi seda teha :).

Lapsed said hommikuks tatraputru, aga Juulike pistis enne seda põske veel ühe vanaisa toodud õuna, mis erinevalt naabritädi omadest on väga magusad. Ta on õppinud õuna niimoodi peos hoidma, et see tal enam peost ei kuku. Nii et suur aitäh vanaisale, lapsed käivad iga natukese aja tagant tema saadetud suure õunakasti kallal ja on väga rahul :). Juulike ja õunake: