teisipäev, 11. oktoober 2016

Jutt jumala õige: lapsed toovad õnne!

Väljavõte Postimehe veebist.

Uuring näitab, et lapsed toovad õnne ja see on sulatõsi. Öeldakse ju, et õnnelik on see abielu, kus on lapsed. Mida rohkem lapsi, seda rohkem õnne. Eriti õnnelikud on need, kes saavad olla lastega koos, see on siis lapsehoolduspuhkusel. Või väikeste lastega töötuna kodus, nagu mina. Tunnistan, et olen õnnelikum kui kunagi varem, sest sellist võimalust pole mul varem olnud - olla lastega 24/7. Lihtsalt töökohustused on vahele tulnud.

Lastega on see hea, et nendega pole kunagi igav, alati on midagi vahvat ette võtta. Kas niisama mürada, koos multikaid vaadata, õues jalutada või joonistada. Kurki närida või voodi peal hüpata.

Ma arvan, et lastega on see värk, et nendega koos olles polegi lihtsalt mahti õnnetu olla ja stressi tunda, sest kogu aeg on mingi tegevus, hommikust õhtuni, ja midagi toimub. Elu on korraga väga huvitav. Ja õhtuks oled mõnusalt väsinud. Lastega koos olles pole ka seda hirmu, et kaalus juurde võtad, sest pead kogu aeg nende järel jooksma.

Vahepeal, kui ma lastest seoses abielu lahutusega ilma jäin, olin väga kurb ja õnnetu. Mõtlesin ühtelugu laste peale ja nägin neid unes. Oleksin tahtnud olla koos nendega, elada nende tegemistele kaasa. See oli kurbus, millest ei saanudki üle enne kui sain uued lapsed.