esmaspäev, 10. oktoober 2016

ÜKT ongi hygge

Täna sai tehtud jälle mõned tunnid ÜKT-d ja samal ajal mõelda elu ja asjade üle. Ja mis huvitav, ÜKT tegemine sarnanebki kõige rohkem hygge-olekuga, millest viimasel ajal palju räägitakse ja mis on saanud paljude jaoks suureks unistuseks. Selline mõnus tšill. Tunned, et saad teha midagi vajalikku ja kasulikku, omas rütmis, vaikselt ja rahulikult, kuhugi kiirustamata.

Muidu on töö tegemine, ma mõtlen siin palgatööd, või ettevõtja-tööd selline rabelemine. Oled nagu orav rattas, kust välja ei saa. Täielik anti-hygge. Ettevõtja-tööl ei saa endale lubada ühtegi puhkepausi, eriti väike-ettevõtjana, kuna pead ise tegema palju asju, täitma pabereid, mille jaoks suures ettevõttes on terved osakonnad, ning nõnda on väga kerge läbi põleda. Palgatööl jälle tuleb teha palju mõttetut tööd, sest kui sind on võetud tööle, ja veel hea palgaga, siis on tööandjal kahju vaadata, kui töötajad mingit hygge-t teevat. Neid tuleb pidevalt tagant sundida, nii-ütleda kogu raha eest.

Meenub üks lugu, kus investeerimispankur vaatab, kuidas kalamees paadist kala püüab ning küsib, miks ta suuremalt ette ei võta, ei võta laenu, ei investeeri, et osta suuremat paati või paate, et rohkem kala püüda. Mille jaoks, küsib kalamees. Pankur vastab, et selleks, et teenida miljoneid, et siis saaks mõnusalt aja maha võtta ja kasvõi kala püüda. Aga mida mina siis teen, küsib kalamees.