neljapäev, 20. oktoober 2016

Uued reeglid Kohvikus maailma asjade arutamisel

Inno ütles, et mina olen Kohviku politsenik, nii et ma siis nüüd olen ja kehtestan edaspidiseks kommenteerimiseks järgmised reeglid:

1. Keelatud on kasutada kommentaarides obstsöönsusi ehk maakeeli roppusi. Lubatud on leebemad vägisõnad nagu näiteks „kurat”, „perse”, „raisk”, „sitt”, „sitasti” jms.

2. Keelatud on teist kohvikulist alandada, jämedalt solvata ja üksüheselt sildistada. See ei tähenda, et kriitilised kommentaarid ei oleks lubatud. On, kuid kritiseerige mõtet või tegevust, mitte inimest (a' la oled loll nagu lauajalg jne) Kui te kellegagi ei nõustu, siis põhjendage ka ära, miks.

3. Rangelt on keelatud lapsi kritiseerivad või neid naeruvääristavad kommentaarid. Te ei pea meiega laste kasvatamise küsimustes nõustuma ning asjalik kriitika on alati teretulnud, kuid ka siin palun hoiduda solvangutest ja sildistamisest.

Nende reeglite vastu eksivad kommentaarid eemaldatakse ehk tõstetakse kohviku ukse taha, kust tuul  nad minema pühib.

Nii. Kui keegi tunneb, et teda on solvatud, siis palun mulle sellest märku anda. Muidu aga head maailma asjade üle arutamist - lahedas, teisi kohvikulisi arvestavas atmosfääris :).

PS. Teravam kriitika ja hinnangud on lubatud avalikku võimu teostavate isikute suhtes, kuid ka siin tuleb hoiduda roppustest.