kolmapäev, 11. jaanuar 2017

Kas ma oma Ameerika sõpradega võin suhelda?

Väljavõte Postimehe veebist.

Kõigepealt - Eesti on Venemaaga sõjas. Seda otse välja ei öelda, aga sisuliselt kehtib sõjaseisukord, mis tähendab, et Venemaaga otseselt või kaudselt asju ajavad isikud tõmmatakse Eestis rajalt maha. Ja nendega seoses on kõik lubatud, see tähendab, et ametnikele on antud väga laiad volitused. Neid näiteid on palju, kõige paremini tuntud on Savisaare keiss - puhtalt seotud Savisaare soojade suhetega Venemaa ja venelastega. Kui inimene suhtlemist ei lõpeta, siis nullitakse ta täiesti ära. Savisaar jätkas Moskvas oma sõprade juures käimist ja tulemus on kõigile näha.

Juba mõni aeg tagasi lõpetasin oma venelastest sõpradega suhtlemise, sest mitte küll kõik, aga valdav enamus toetab neist Putinit, ja no, teate ise, mul on pere ja lapsed. Minu sõpru juba on Eestis minu pärast üle kuulatud. Ma ei soovi kellelegi ebameeldivusi.

Siis ma lõpetasin suhtlemise oma soomlastest sõpradega, sest Soome ajab Venemaaga sõbralikke suhteid ja sa ei tea kunagi, kes või kuidas võib soomlastest olla Putini ja Venemaaga seotud. Paljud soomlased käivad Venemaal asju ajamas ja ma ei tea täpselt, mis asjad need on. Eesti on võtnud Soome suhtes samuti tõrjuva hoiaku. Parem siis juba hoiduda üldse suhtlemisest.

Nii, nüüd on välja tulnud, et USA vastvalitud presidendil Donald Trumpil on Putini ja Venemaaga väga lähedased suhted. Eesti võimud on lausa Trumpi järele luuranud. Trump on Eestis selgelt ebasoovitav mees, temas nähakse ohtu. Enamik minu Ameerika sõpru aga hääletas valimistel Trumpi poolt. Nüüd on küsimus, kas ma oma Ameerika sõpradega võin suhelda? Ma arvan, et siiski jah. Aga samas ...

Panen üles vastava küsitluse.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis on kõige naljakam - meil pidi ju nüüd demokraatia olema. Ehk siis peaksime nagu kõigisse erinevatesse süsteemidesse suhtuma neutraalselt ja austama teiste valikuid, mitte suruma peale ainult ühte - enda oma.
Täielik võltsdemokraatia on see.

LPR ütles ...

Mis kuradi kontingendiga sa USAs suhtled? Enamik hääletas trumpfucki poolt?