kolmapäev, 4. oktoober 2017

Sotsid ei ole siiamaani Juulikese ees vabandanud



Mäletate, jagasin siin Kohvikus mõni aeg tagasi oma muret, et Võru linnavolikogu sotsiaaldemokraadist liige, endine sportlane Silja Suija solvas Facebookis Juulit, irvitades tema haiguse ja rehabilitatsiooni üle? Leidsin, et Silja Suija või vähemasti keegi sotsidest peaks Juuli ees vabandama, kuna lapse ründamine ei ole ühelgi juhul õigustatud. Mis järgnes? Linnapea Anti Allas kirjutas seepeale Facebookis, et tema luges Silja Suija kommentaarid üle ning Silja pole mu last solvanud ega isegi sellele mõelnud.

Kuna Allas Suijat korrale ei kutsunud, siis jätkas Suija Juuli mõnitamist, laskudes isegi nii madalale, et heitis Juulile ette seda, et ta „abitult kärus lebab”, erinevalt Allase lastest, kes kartulipõllul kartuleid võtsid. Samuti irvitas ta avalikult Juuli krambihoogude üle. Palusin Allasel Facebookis seisukoht võtta, sest tema ise oli ju mulle kirjutanud, et Suija EI OLE Juulit solvanud ega isegi selle peale mõelnud.

Ja mis tegi Allas? Allas blokeeris mu seepeale Facebookis ära. Selle üheainsa küsimuse peale. Õigustatud küsimuse peale, kuna ma kordan - laste ründamine ei ole ühelgi juhul õigustatud.

Nüüd ma küsin teilt - kas selline mees on väärt olema linnapea, kes ei julge võtta vastutust ja käituda väärikalt? Kel puudub selgroog ja kelle lahendus probleemi ilmnemise korral on lihtsalt pea liiva alla peita?

Ka mitte ükski teine sots ei ole Silja Suija käitumist hukka mõistnud, millest ma järeldan, et Eesti sotsiaaldemokraatide silmis on laste kiusamine igati okei tegevus. Mina sellist Eestit ega Võru ei taha. Sotsid on viimased, kelle poolt mina hääletan - nii nüüd kui ka tulevikus. Ka teil on võimalus sotside lastevaenulikkus hukka mõista. Kui sa oled inimene, siis ära vali so(r-)tse!

Pildil Juulike, kes väärib sotside hinnangul hukkamõistu, kuna ei jaksa põllul kartuleid võtta.