pühapäev, 30. detsember 2007

Üks kultuuri-teemaline tagasiside ja minu kommentaar

Mis tuli ühe sissekande juurde kommentaarina, aga mida tahaks välja tõsta:

See on nüüd puhas demagoogia, häbi teile.
Te ei kaeba ju neid väljaandeid kohtusse. Te mängite märtreid, et teid on solvatud. Justnimelt SOLVATUD. Kuid kui Inno kirjutab oma intiimseimatest tegevustest, fantaasiatest ja jumal teab millest veel toorelt otseses ja kompleksivabas võtmes, siis peab ta ka arvestama sellega, et enamusele inimestest on see väga vastumeelne. Ma ei pea siin isegi silmas tegevust vaid selle avalikku eksponeerimist. Toomik saab siiani oma junni eest purgis rahvalt võtta (ka te ise olete sellel teemal sõna võtnud) kuigi situme me ju kõik, noh ja saate võtta ka teie. On ju iseenesestmõistetav, et sellisel provokatiivsel ning sihikindlal tegevusel on ka vastukaja. Ja pole midagi imelikku kui see vastukaja kõlab ka ajalehtedes. Või arvate, et teatri-, muusika- ja kunstikriitika ei puuduta kedagi? Et negatiivsed raamatuarvustused ei lähe kirjanikele korda? Et poliitikuid ja teisi avaliku elu tegelasi üldse ei puuduta kuidas neist räägitakse?
Villu Reiljanist kirjutatakse kui korruptandist sest ta on selleks korduvalt põhjust andnud. Savisaarest kirjutatakse kui mahhinaatorist sest ka tema on aastatega end sellisest küljest näidanud. Ja Innost kirjutatakse kui perverdist sest ta ise eksponeeris ja eksponeerib oma perversseid fantaasiaid avalikult.
Piltlikult öeldes - avalikult laiata kuidas sa rusikat endale persse pistad ja sittudes onaneerid julged kuid inimeste arvamust sellisest tegevusest ning selle tegevuse eksponeerimisest kuulata ei julge?

Ja minu vastus:

Ise oled paras demagoog.
Ja ma kaebasin küll väljaanded kohtusse. Nii Postimehe kui SLÕhtulehe.

Aga mis neisse junnidesse puutub, siis ongi Eesti kultuuriliselt väga mahajäänud, nagu Soomegi. Siin pole olnud renessansi haisu, muust rääkimata, elatakse kuskil sügavas keskajas oma väärtushinnangute poolest. Ehk selles hetkes, kus siin mehed maha löödi ja naised vägistati ning aeti sunniviisiliselt kirikusse palvetama. Täitsa õige on võrdlus, et Eesti on Euroopa Setumaa, kus naised laulavad oma laulukesi, vaatavad kõigele teistsugusele kõõrdi ja meestel on kõigest pohhui ning joovad hirmsal kombel. Ime veel, et Toomiku ja minu suguseid tuleriidale ei aeta. Sest see oleks meile paras! Õnneks kaitsevad meiesuguseid väärakaid euroopalikud seadused.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oot-oot... Kas te olete päriselt ka kutsunud Toomikut purkisittujaks???

Inno ütles ...

Ilmselt pidas kommentaator silmas, et oleme ise oma sittumisest kirjutanud. Toomikust küll mitte, rääkimata tema sildistamisest.

Anonüümne ütles ...

See kiri on tüüpiline filistri ehk väikekodaniku (vaimulaad, mis taasiseseisvas Eestis on ohtralt õitsele löönud) igin. Inimest sõimatakse tema aususe pärast, sest ausus on midagi, millega tavainimene pole harjunud. Kõik ju valetavad, petavad, ajavad puru silma, on pisikesed Kaval-Antsud.
Ja ajavad oma ärisid. Siis tuleb keegi ja ütleb, kuidas asi on, ning meie üliõrge moraalinivooga kriitikud löövad nina vingu ja ütlevad, et fui-fui, laps, nii ei räägita...
Sest meil on inimlikest omadustest enim väärustatud kavalus, mitte tarkus.
Olgu siis teile mõlemale ka tarkust uuel aastal, samuti õnne ja meelerahu.