Põnevat lugemist ajaloo kohta

Privaatsuspoliitika

reede, 18. jaanuar 2008

Üks küsimus seoses Äripäeva-Savisaare vahejuhtumiga ja minu kommentaar


Väljavõte Äripäeva veebist.

Saabus selline küsimus:
ah mis te siin jahute igavatest inimestest. Kommenteerige parem seda Äripäeva keissi, kus ajakirjanik Savisaare asemel valele inimesele helistas. Mu melest palju huvitavam teema kui mingid õhtu-lehtsabad.

Minu kommentaar:
tõepoolest delikaatne juhtum. Kuulub nalja sarjast, kui praegune BBNi juht, endine Äripäeva reporter Kaja Koovit võttis intervjuu Jens Haugilt, kunagiselt Forekspanga töötajalt, aga kuulis nime olevat Enn Saug, ja millegipärast arvas, et selline inimene tõepoolest pangas töötab. Ja nii lehte läkski: Enn Saug. Noh, Jens Haug seekord häbenema ei pidanud, ehk.

Nii nagu täna Savisaar, kellele helistas nooruke ajakirjanik Hille Tressum. Kes siis ilmselt võttis Savisaare numbri kuulsast andmebaasist, mille taga seisis põhiliselt Peeter Raidla, aga kus numbrid olid vananenud juba siis, kui see andmebaas 5-6 aastat tagasi loodi. Sest igaüks sai sinna oma numbrid anda, aga keegi ei kontrollinud nende paikapidavust. Ja prominendid, va suslikud, vahetavad iga natukese aja tagant oma mobiilinumbreid. Kaasa arvatud Savisaar. Ja siis heausksed mobiilifirmade kliendid saavad endale neid numbreid. Kellele siis ajakirjanikud muudkui helistavad, kuna neil on sageli vananud andmed.

Pärast hakkas ka Raidla ise minu käest numbreid küsima, sest mina ikka täiendasin ja kontrollisin oma baasi. Ma pidin seda tegema, sest ma helistasin palju. Ja andsin numbreid lahkesti ka teistele. Millest oli palju kasu, ma loodan.

Mu meelest pole Savisaarel siin midagi kobiseda. Kui oled mees, siis hoia numbrit, ära muuda seda nagu jänes. See oli selgelt tahtmatu apsakas, sest ajakirjanik ju "helistas", olgugi, et valele inimesele. Ja naljakas on see, et hääle järgi aru ei saanud. No ja mis Äripäeval muud teha oli kui vabandada. Tegijal ikka juhtub. Tegija ise on siin:

Hille Tressum, väljavõte Äripäeva veebist.

Noja see nõue, et Äripäeva peatoimetaja peaks tagasi astuma, et Savisaar läheb Kaposse. Noh, bring it on, kuradi kaabakas, võiks öelda selle kohta. Savisaar võiks ise tagasi astuda, kasvõi selle argpükslikkuse pärast, mille tõttu on kannatanud tema naine Vilja Savisaar. Savisaarel võisid kunagi olla head kavatused, aga nüüd on temast saanud mingi Darth Vicious'e sarnane tegelane Tähesõdade filmist. Kelle ainus eesmärk on võim ja selle säilitamine. Keda ei huvita, mis toimub inimestega tema ümber. Kes jagab ja valitseb ajakirjandust, või arvab seda tegevat.

Ja see ka, et Savisaare ees oleks võinud lihtsalt vabandada, mitte PALUDA vabandust. Nüüd justkui jääb Savisaarel veel õigust ülegi, otsustada, et ta ei vasta palvele. Ei vabanda.

3 kommentaari:

  1. Minu meelest tegijal juhtub ja nii see ajakirjanik mulle meelde jääbki. Tundub sümpaatne tüdruk ja ega ta midagi väga valet kirja ei pannudki, kes iganes talle selle intervjuu andis. Loodan, et ta tööandja talle liiga suurt koosat ei anna. Tegutse edasi ja anna tuld! Ja kui Sind sõimatakse, sõima vastu.

    Innolt väga sümpaatne kommentaar, mitte selline, nagu enamik ajakirjanikke, kes asuvad kohe teisi tampima, kui aga võimalus tuleb.

    VastaKustuta
  2. Pole seal vabandada jah midagi, sest kõik teavad , need sõnad, mis edasi öeldi, Savisaare peas mõlguvadki!

    VastaKustuta
  3. Juhtub ikka. Kunagi mingi rahvusvahelise ettevõtte avamisel uurisin telefonitsi veelkord, et kes avamisel viibisid. Loeti ette rodu nimesid, nende seas ka keegi Riina Tžordania. Kuna räägiti miskit ka itaallastest, läkski lehte Rina Giordania. Pärast selgus, et grusiinlasega abiellunud eesti naisest tegin itaalia mehe.

    VastaKustuta

Kohvik jätab endale õiguse kommentaare modereerida ja spämmi rehitseda.