Põnevat lugemist ajaloo kohta

Privaatsuspoliitika

pühapäev, 6. jaanuar 2008

Mõned küsimused rahaasjadest Ingridiga ja minu vastused

Saabusid sellised küsimused:

1. Kuidas Teil majandamine rahaasjadega oli kui elasite koos?

2. Kas Inno oli ülalpeetav või ..?

3. Kas suured rahad tegid Ingridile liiga?

4. Kas raha oli Ingridile ?

1. Meil olid algusest peale eraldi nö rahakotid. Ingridil oma, mul oma. Teenisime mõlemad meie kooselu algusest peale, suht hästi, ja kumbki siis ostis oma raha eest oma äranägemise järgi. Toitu ostsime kordamööda, põhiliselt siiski Ingrid. Ja kodu, remondi ja autoga seotud asju ostsin põhiliselt mina. Suuremad ostud tegime nii, et panime raha kokku. Ja pigistasime silma kinni, kui üks rohkem maksis. Mis ei takistanud teisel hiljem seda meelde tuletamast. Aga tavaliselt oli suurem huviline see, kes rohkem raha mängu pani. Ja kui ühel raha otsas, siis võttis teiselt laenu. Mis tuli tagasi maksta. Praktikas nägi see küll rohkem nii välja, et kui Ingrid midagi tahtis, ja tal raha polnud, siis mina ostsin, ja kui mina midagi tahtsin, ja mul raha polnud, siis võtsin Ingridilt laenu. Laen oli ilma intressita, lühiajaline, nii 4-5 kuuks maksimum.
Muutus tekkis siis, kui Ingrid oli lapsepuhkusel, ja üksvahe mitu kuud luumurruga kodus. Siis maksin kõige eest mina. Aga tavaliselt oli Ingrid enda jaoks veidi ka kõrvale pannud, nii et omale ta sai asju osta ka oma raha eest. Talle oli oma raha väga oluline ja ma aktsepteerisin seda soovi täiel määral. Ei kiusanud teda rahaga. Lasin tal teha ja otsustada.

2. Mina ei olnud ülalpeetav.

3. Olenes rahadest. Vahel tegi ta mossis näo, kui pidi poes söögi eest 250 krooni välja käima. Aga kui mina maksin kümneid tuhandeid kroone remondi eest, siis see oli täitsa loomulik. Üldiselt jäi mulje, et Ingrid tahtis, et mina kõige eest maksaks ja et ta ise saaks koguda omale mõne suurema asja, näiteks naaritsakasuka või kunstrindade jaoks. Aga kui kaalul oli kahekordne palgatõus Kroonika peatoimetaja kohal, siis oli ta kohe valmis ise kõige eest maksma. Pärast, tõsi, ta unustas ruttu selle, ja tahtis jälle, et ma ise kõige eest maksaks.

4. Küsimus oli ilmselt, kas raha oli Ingridile oluline. Jah, väga oluline. Eks see annab naisele kauaigatsetud vabaduse. Aga ma pean ütlema, et raha ja võimu juurde lastud naine võib olla kurjem, kui mehed kunagi on olnud. Meestel on naiste suhtes teatud viisakusreeglid ja normid aja jooksul välja kujunenud, naistel meeste suhtes mitte.

2 kommentaari:

  1. Võimu juurde lastud naine on kurjem kui mehed kunagi on olnud?
    Kahtlen sügavalt!

    VastaKustuta
  2. Tegelikult on vist sedasi, et ohtlikud on mõlemad. Rumal ja ahne inimene, olgu ta mees või naine, on võimu juures ohtlik.

    VastaKustuta

Kohvik jätab endale õiguse kommentaare modereerida ja spämmi rehitseda.