Põnevat lugemist ajaloo kohta

Privaatsuspoliitika

esmaspäev, 14. jaanuar 2008

Pildike elust ja alimentidest veel

Rääkisin just praegu ühe lihtsa mehega Võrumaalt, kes küsis mu nõu lahutusasjus. No ei sobinud nad naisega ja naine kolis minema. Lapsed, üks 7- ja teine 12-aastane jäid isa juurde elama. Ja tahavad väga isa juures edasi elada. Naine aga ähvardab nüüd, et viib lapsed kasvõi väevõimuga minema ja nõuab mehelt alimendid.

Paljud naised suhtuvad lapsesse kui oma omandisse seepärast, et nemad on nad sünnitanud. Kehtib nn kõhuõigus. Teisalt kardetakse sõprade, sugulaste, naabrite ja tuttavate hukkamõistu, et mis ema ma olen, kui jätan lapse isa kasvatada, nagu mõni rongaema. Samas, kui naine on otsustanud, et tahab last endale, siis tuleks tal see laps ka ise, oma kuludega üles kasvatada. Nö alimentide maksmine on minu arust jaburdus. Las saab lapse see, kes tahab ja jaksab teda toita, katta ja lõbustada.

Alimentide kerjamine alandab naisi, teeb nad meestest alamaks ja nõrgemaks. Olen Innoga nõus, et kui naisel on ainuõigus, kas sünnitada või mitte (ja nii see peabki olema!), ja mehel pole ses mingit õigust kaasa rääkida, siis ei tohiks naised ka meestelt alimente nõuda. See on ainult õiglane, eeldusel, et seksida tahtsid mõlemad. Meest ei peaks karistama vaid seepärast, et ta tahtis oma noku naise sisse pista.

4 kommentaari:

  1. mnjah, see oleks lahendus - last kasvatab see, kes sellega toime tuleb.

    minu eksile see ei sobinud. olen lapse ise kasvatamise välja pakkunud, ilma tema käest toetust nõudmata, aga paistab, et laps on liiga võimas vahend, et niisama käest ära anda.

    VastaKustuta
  2. Eeldus on, et seksida tahtsid mõlemad, ja tulemus on, et meest ei või selle eest karistada, kogu karistus tuleb täiega naise kaela keerata.
    Sest abordi ümber võib ju teoretiseerida küll, aga ega tegelikult normaalne naine aborti teha ei suuda. See on niivõrd loomuvastane.

    VastaKustuta
  3. Siis tuleb naisel, kes last saada ei taha, kasutada nn kahekordset kaitset - tablette ja kondoome. Mina olen seda aastaid teinud ja muidugi pole ma seepärast ka rasedaks jäänud. Kui kondoom puruneb, siis on võimalik apteegist saada nn morning after pill, nüüd juba retseptita. Mina ikkagi ei usu seda juttu, et jäin äkitselt ootamatult rasedaks, uih. See on selline enda väljavabandamise jutt.

    VastaKustuta
  4. Nii et tegu tehakse koos, aga tagajärgede pärast peab muretsema ja vastutust kandma AINULT naine. Kas see on tõesti kellegi meelest õiglane? Minu meelest küll mitte.

    VastaKustuta

Kohvik jätab endale õiguse kommentaare modereerida ja spämmi rehitseda.