pühapäev, 22. aprill 2012

Kentsakaid juhtumisi Eesti riigilaevukese pardalt

Saatuse iroonia:

Tiit Madisson, mees, kes võitles oma elu hinnaga Eesti iseseisvuse eest, ja selle eest ka mitu aastat vangis istus, elab olude sunnil Hispaanias ja korjab prügikasti juurest toitu. Toomas Hendrik Ilves, kes elatus ja sai tuule tiibadesse sellest, et luges Münchenis turvalises raadio Vaba Euroopa Eesti osakonna tugitoolis ette Madissoni tekste, naudib luksuslikku Eesti presidendi elu. Kas selline asi on kuskil veel võimalik peale Eesti, kus vabadusvõitlejast saab kerjus ja raadiodiktorist president?!

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jah Soomes.

Kus vabadussõja juht Mannerheim pandi peale sõda vangi.

Anonüümne ütles ...

See iseloomustab ka teisi orjarahva mentaliteediga ühiskondi. Kus vähe enesekindlamad trügivad võimu ja hüvede juurde ülemusteks, ja alaväärsemad ootavad suud ammuli tööd ja leiba ja riiklikke hüvitisi.
Tõeliselt vabad ja väärikad rahvad on need, kelle esmaseks missiooniks on luua väärtusi.

Anonüümne ütles ...

Mannerheimi ei pandud vangi; ta kolis, a. 1944, Sveitsi (Lausanne), kus ta hiljem suri. Sveits - riik. Lausanne - linn. Sina - ahv.

Anonüümne ütles ...

Ja mis Madisooniga võrreldes see EV vastase D.Lebedevi eripension oli ...vist midagi 3000€ ligi?

Anonüümne ütles ...

Mannerheim sai '44 Soome presidendiks. Šveitsi kolis ta hiljem tervislikel põhjustel.

Anonüümne ütles ...

Soomes pandi kinni Lauri Törni, kes küll kohe ka põgenes kuna keegi teda valvata ei tahtnud. Peale vangist põgenemist kolis USAsse, kus temast sai Larry Thorne. Kongress andis talle kiirkorras kodakondsuse ja ta ühines US Army eriüksusega, jäi kadunuks Vietnamis. Autasustatud Mannerheimi Ristiga, Natsi-Saksa Raudristi 2.klassiga, Ühedriikide poolt anti talle Pronkstäht ja 2 Purpursüdant.
Iga mees on oma õnne sepp iga riigikorra ajal. Madisson on ise süüdi oma hetkeolukorras, kes käskis ta klouni mängima hakata? Kes käskis tal soojale maale head elu otsima kolida? Eeesti vabaduse eest võitlemine oli küll tubli tegu aga nüüd kui vabadus käes tuleb protestimise asemel tööle hakata. Ilves on väga võimekas ja tark diplomaat, just sobiv mees riiki esindama. Või teie sooviksite sellel kohal näha konflikte osivat tülinorijast Madissoni?

Anonüümne ütles ...

Mannerheim kolis Sveitsi a. 1944 poliitilistel p6hjustel.