Põnevat lugemist ajaloo kohta

Privaatsuspoliitika

kolmapäev, 1. mai 2024

NO MIS ON LAHTI HISPAANIA KEVADEGA???


Head töörahva püha kõigile! Meil siin on täna Dia de Trabajo ehk töötamise päev. Roosil on koolist vaba.

Väljas päikese käes tähistada aga ei saa. Kössitame toas, kuna ilm on kõle ning puhub vile tuul. Õues on vaevalt 13 kraadi praegu. Päeva peale tuleb 16, aga Hispaania mõistes on see väga külm, jopeilm.
Homme natukene parem, 17 kraadi, aga ikkagi on see kaugel traditsioonilisest Hispaania kevadest. 2021. aasta kevadel, ma mäletan, me põgenesime Lissabonist juba veebruaris ookeani äärde, kuna seal oli lihtsalt nii palav - kolmekümne kraadi ligi. Aga ookeani ääres läks ka kiiresti palavaks ja me olime sunnitud suveks Eestisse tulema. See aasta on sellest mägede kaugusel. On aprilli lõpp ning hispaanlased võbisevad, kannavad sooje sokke ning kurdavad: "Frio, frio!" 

Oleme ausad, meil on tavaline soe Eesti kevad praegu siin. Ei mingit Hispaania kevadet. Kogu aeg sajab, sooja alla kahekümne kraadi ning puhub põhjatuul. Tore, kui kuskil soojenemine on, meil mitte :D 

Järgmiseks nädalaks lubab tiba soojemat, üle kahekümne. No vaatame. Täna igatahes on külm ja sajab. Isegi naabri kassid on vehkat teinud.

Ilusat töörahva püha siis veelkord ning päikest! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohvik jätab endale õiguse kommentaare modereerida ja spämmi rehitseda.