Põnevat lugemist ajaloo kohta

Privaatsuspoliitika

reede, 20. september 2024

ELLA TEINE LASTEAIAPÄEV HISPAANIAS


 
No nii, Ellal teine lasteaiapäev (kirjutan lasteaed, kuna Hispaania eelkool on nagu Eesti lasteaed) möödas. Kuidas läks? 

Alustame hommikust. Ärkamine sujus igasuguste probleemideta, Ella oli isegi enne Roosit üleval. Ning pani rõõmsalt oma Peppa riided selga. Pakkisime ta Peppa seljakotti näksikarbi ja beebinuku. Siis ärkas Roosi ning küsis Ellalt, ega ta täna koolis nutta kavatse nagu eile. Pagan! Selle peale tuli Ellal muidugi kõik meelde, ta kakkus omal riided seljast ning puges voodisse teki alla. Ei mingit kooli! 

"Aga lähme viime siis lihtsalt Roosi kooli," veensin ma teda. "Ja kiigume mänguväljakul!" Sellega oli Ella kohe nõus ning lubas omale riided tagasi selga panna. Tee kooli poole kulges reipalt ning tagasilöökideta. Mängukale jõudsime kümme enne kooll. Kiikusime natuke. Ella veidi kahtles, kas ta ikka tahab kooli minna. Aga Roosi muretses, et jääb hiljaks, teised juba kogunesid, ning kuidagi me suutsime ka Ellale selgeks teha, et lähme vähemalt vaatame, mis seal toimub. 

Kooli juures oli suur lastesumm elavalt vadistamas ning Ellal lõi silm särama - ahhaa, teised lapsed ka! Eile olid ju ainult õpetajad, kes ta endaga kaasa viisid. Roosi läks oma kamraadide juurde ja pea tulid Ellale järele direktor Anabel, inglise keele õpetaja Raoul ning tema rühma õpetaja Maria. Aga seekord olid nad kavalamad. Nendega oli kaasas üks väike tüdruk Ella rühmast. Too võttis kohe Ellal käest kinni, et lähme nüüd. Ella oligi nõus minema ning minu üllatuseks ei vaadanud isegi mitte tagasi. 

Mõtlesin, et istun senikaua mänguväljakul, kuni see tunnike läbi saab, kuna niikuinii helistavad. Aga ei helistanud! Tunni möödudes tuli välja Raoul, kes oli kõik see aeg Ellale tõlgiks olnud, ning rääkis, et kõik on kõige paremas korras. Ella oli alguses arglikult nurgas seisnud, aga siis kutsumise peale teistega mängima läinud. Nutnud polnud üldse! Raoul oli selle üle väga õnnelik ja tunnistas, et tal jäi eilsest natuke paha tunne. Aga sel polnud enam tähtsust, kuna Ella oli lõpuks ometi - juba teisel päeval - kohanenud. 

Siis tuli välja direktor Anabel, Ella käeotsas. Anabel naeris, et kui ta talle ütles, et lähme nüüd emme juurde, siis oli Ella valjuhäälselt protesteerinud ning öelnud: "Mommy noooooo!" Ehk siis: "¡Mamá no!" :D 

Seega siis Hispaania süsteem töötab :D 

Ella ise küsis väravast väljudes, et millal jälle kooli saab :D 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohvik jätab endale õiguse kommentaare modereerida ja spämmi rehitseda.