Põnevat lugemist ajaloo kohta

Privaatsuspoliitika

kolmapäev, 9. jaanuar 2008

Ansip tegi Savisaart



Nagu kaks argpüksi: Edgar Savisaar ja Andrus Ansip, kujutised Savisaare ja valitsuse kodukalt.

See oli veidi enam kui 10 aastat tagasi, kui lahvatas skandaal: Savisaar lindistas oma poliitiliste partnerite juttu. Lindid salvestustega tulid välja ühes detektiivibüroos toimunud läbiotsimise käigus, seonduvalt hoopis mingi muu asjaga. Aga see polnud midagi, Savisaar ütles, et lindistas hoopis tema naine Vilja, ja Vilja ütles ajakirjanikele pisarsilmil, et jah, mina tegin! Vapper naine! Ja argpüksist mees.

Veidi hiljem näitas oma argpükslikkust Isamaa juht Mart Laar, kes ei julgenud tunnistada, et osales jah Edgar Savisaare pildiga tikutopsi tulistamise aktsioonis. Ja tegi end sellega lolliks, mis on paljuski põhjus, miks täna pole peaminister mitte Laar, vaid Ansip. Ja kaugeltki mitte Savisaar.

Aga ega Ansip parem pole. Pärast hiilgavalt teostatud pronkssõduri äraviimist Tõnismäelt (napsates sellega Isamaa valijate poolehoiu), ei julgenud tunnistada oma jutuajamist Närskaga, kus tuli jutuks koerte ässitamine demonstrantide peale. Tuues kõigepealt mängu oma ämma, kes mäletas ootamatult täpselt mitme aastakümne taguseid sündmusi. Samuti vapper naine!

Ja et ämmast oli vähe, siis lükati tankitoru ette nooruke poliitik Anna-Maria Galojan. Mäletate, kuidas see käis?! Aga niimoodi: olukorras, kus polnud veel midagi selget, ja kui advokaadid polnud veel asja õieti politseilegi üle andnud, uurimisest rääkimata, oli lehtedel juba käes info sellest, kuidas Galojan on mingist MTÜst pea miljon krooni pihta pannud. Ja ei pea olema eriline geenius, et välja peilida, kust see info lehtedesse imbus: Reformierakonna peakorterist. Võimalik, et valitsuse pressibüroo sõbralikul kaasabil. Ajakirjanikud unustasid päevapealt koertesaaga ning läksid oma raskekahurväega noorukese tüdruku kallale. Ja Ansipi sõbra Kadastiku leht Postimees taob seda rauda tänaseni: Galojan tegi, Galojan tegi, igal kuradi võimalikul võimalusel. Ime veel, et Galojan pole süüdi majanduse jahtumises ja devalveerimispaanikas. Peaminister Näksip on täitsa puhas poiss.

Niimoodi, sõbrad, toimis nn kambakraatia ENSVs. Ja nii jätkub see praeguses Eesti Vabariigis.

Miks need nn suurmehed kõike seda tegid. Ja ilmselt edaspidi teevad. Aga sellepärast, et võim on kullakallis. Võimu pärast. Aga ma ei saa aru, miks argpüksid on nii visalt võimu juures. Võibolla sellepärast, et nad on argpüksid. Kui võimu poleks, saaks labaselt tänaval tappa. Ja kohe kindlasti ei saaks muidu ükski argpüks riiklikke matuseid ja metsakalmistule maetud, kõrgest personaalpensionist rääkimata.

1 kommentaar:

  1. Thjah, selle kohta üteldakse et , mida suurem kihk võimule seda ebakompetentsem inimene on antud positsiooni jaoks. Sest siis on kerge varjata oma ebakompetentsust just selletaoiliste lüketega ehk alluvad panna vastutama.. kuna nagunii alluvad ju söödavad infot ette ka. Ega see kõige kõrgemal pukis olev inimene ju oma ise mingit infot, niipalju on nähtud seda et ansip või savikuju saab teada meedia vahendusel miskist asjast. Ja need kes on kompetentsed ei kipu kunagi võimu juurde, nähes selles mõttetut eneseupitamist.

    VastaKustuta

Kohvik jätab endale õiguse kommentaare modereerida ja spämmi rehitseda.