Põnevat lugemist ajaloo kohta

Privaatsuspoliitika

kolmapäev, 16. jaanuar 2008

Burkhardt-hii-Burkhardt-hoo!

Kas tuleb tuttav ette?

Väljavõte Päevalehe veebist.

Kui Eesti Raudtee endine juht ja osanik Edward Burkhardt pühkis aasta aega tagasi Eestimaa tolmu jalgelt, kui oli 2,35 miljardi eest Eesti Raudtee riigile maha parseldanud, kusjuures vähemalt miljon-poolteist euri ehk kuskil 15-25 milli läks, nagu Burkhardt ütles, Reformierakonnale ja arvata võib, et teist samapalju Keskerakonnale. Paras hea nuts enne valimisi, mäletate, kelle plakatid rippusid üleval juba talvel?! Jah, head lugejad, Eesti poliitikas kahjuks NII NEED ASJAD KÄIVAD. Ise ka ei usuks, kui ei teaks, et see on tõsi. Ja millest neid valimiskampaaniaid siis rahastatakse? Kas tõesti arvate, et keegi paneb reaalset raha? Isegi need, kes ametlikult annetajatena figureerivad, on tankisid. Paraku. C'est la Vie, sõbrad! Tõestada kahjuks raske, kuna raha võtab vastu väike ring. Näiteks ei pruukinud Atonen asjast teada ja kui teada sai, siis solvus ja läks teise liivakasti mängima, "raha teenima". Tegi end veel lolliks, et midagi ei teadnud. Ise veel erakonna aseesimees. Milline häbi.

Ja nüüd: tral-lal-laa!

Väljavõte Ekspressi veebist.

Burkhardt taas Eestis platsis. Seekord taas raudteefirmaga ja koos vana kamraadi Sinijärvega. Ja Reformierakond, kes võiks, või isegi peaks meest kasvõi avalikult üle kuulama, ei tee mitte üks piuks! Kuigi mees süüdistas reformi pistise võtmises. Milline ootamatu lugupidamine sellise mehe suhtes! Kas pole, kallid lugejad, professorid ja aidamehed, kelgukoerad ja päevavargad.

Ja mis oli sellise "leppimise" hind? Vat, väga raske öelda, mis oli see põhjus, miks üks erakond, keda oli räigelt rünnatud, äkki leebus. Aga kui veidi analüüsida, siis mis ikka on tavaliselt asjade põhjus: raha! Veidi aega pärast uudist Burkhardti naasmise kohta tuli uudis, et Reformierakonnast sai kinga Anna-Maria Galojan. Ja nimed, kes Galojani asjast läbi käivad, on sarnased nendega, kes figureerisid Eesti Raudtee müügi ning Burkhardti naasmise puhul. Money talks, taaskord! Kas mitte siia pole koer maetud?! Uurime edasi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohvik jätab endale õiguse kommentaare modereerida ja spämmi rehitseda.