Põnevat lugemist ajaloo kohta

Privaatsuspoliitika

pühapäev, 13. jaanuar 2008

Mis seob Edgar Savisaart Andrus Ansipiga?


Eve Osa, kujutis Ekspressi veebist.

See on Andrus Ansipi vanem õde Eve, tuntud pärast abiellumist kui Eve Osa. Eve on sündinud 1951, Andrus 1956.

Eve oli kolm aastakümmet tagasi tuntud malevahunt, väike, tragi ja nägus naine, malbe, aga veenmisjõulise häälega, hiljem töötas Noorte Hääles toimetajana. Puutusin temaga ka ise põgusalt 1987-1988. aastal kokku, kui Noorte Häälde lugusid kirjutasin. Toona kirjutasin ka 1988. aasta EV aastapäeva miitingust Tallinna südalinnas nn Tammsaare pargis, ja Eve oli hästi agar seda avaldama, aga Toomas Sildam oli ära keelanud. Sildami kohta räägiti, et ta on KGB kaastöötaja, mingi nuhk või nii, praegu töötab ta president Ilvese pressišefina. Muidu oli Sildam tragi ajakirjanik.

Eve on Ekspressis rääkinud, kuidas ta oli õpilasmaleva loomise juures 1970ndatel. Ja siis kohtus ka Savisaarega, kes oli malevaliikumise üks juhte. Millegipärast Savisaar ise oma osalust malevaliikumises ei afišeeri, ju on seal siis midagi varjata. Noolis äkki noori tüdrukuid?! See on tema suur nõrkus tänaseni.

Nagu ka vend Andrus, oli Eve, ja ilmselt on jätkuvalt hästi karismaatline inimene. Ta oli Noorte Hääles kõigi meeste silmarõõm. Mäletan, kuidas ta käis Mario Kivistikuga "kohvitamas". Sulgusid kahekesi tunnikeseks mingisse kabinetti ja siis kudrutasid seal. Tulid välja hästi äratehtud nägudega. Ilmselt meeldis Eve ka Savisaarele. Miks muidu on Eve praegu agar Keskerakonna liige, kirjutab Kesknädalasse ja kandideerib lausa valimistel.


Üks fotomeenutus legendaarse Rapla maakonna Konuvere malevarühma algusaegadest, vasakul peaks olema Eve Osa, selle rühma alusepanija. Hiljem oli rühma komandör koorijuht Raul Talmar. Kujutis Eesti Ekspressist.

3 kommentaari:

  1. Täitsaputsis.

    Räägitakse et Täitsaputsis tuleb märkamatult.
    Mingi vilets Täitsaputsis tuleb märkamatult, oleme näinud. Kargab põõsastest välja, Türa pikalt ees: hoppaa! Üllatas omast arust.
    Tõeline Täitsaputsis niiviisi ei tule. Tõeline Täitsaputsis tuleb pidulikult ja majesteetlikult, nagu aatomijäälõhkuja "Arktika" sõidab välja Murmanski sõjasadamast. Tuleb läbi Suessi kanali, Panama, Gibraltari, pöörab ümber Hea Lootuse neeme, kortsutab möödaminnes Seishelli saared, kus on maailma parim kliima, isegi ei pane tähele, võibolla paar kruusi kambüüsis kukub maha.
    Aga meie siblime mööda oma pisikest isamaad: mida? ah? kuhu kaevuda? sügavamale? laiemaks? mida varuda: tangu? vett? viina? püstol ühe padruniga, et heisata lipp ja surra puhta südamega kangelasena? Või lihtsalt seista kaldale uhkes üksinduses ja usaldada oma pretensioonid tormavale merele, nagu Tuglas Toompea vangikongis?
    Türa seda teab.

    Ainult üks asi sihukese Täitsaputsi juures on meeldiv: tema on suur, aga meie pisikesed. Kui ta esimese korraga pihta ei saa, siis kuni ta käib ümber Aafrika ümber keeramas, on meil juba habe aetud, uued hambad suus, kaks korda naine võetud ja me ise kah juba kärvanud loomulikel põhjustel, niiet vabandage.

    VastaKustuta
  2. Tõlge vene keelest, värdjas? aga kust pärit?

    VastaKustuta
  3. Imelihtne! Astu keskerakonda Inno, saad teada. Miks pole siiani veel astunud?

    VastaKustuta

Kohvik jätab endale õiguse kommentaare modereerida ja spämmi rehitseda.