pühapäev, 24. märts 2024

HISPAANIA JUTTU


Jahh, pole seda kuivust meil siin kuskil ning ka soojalaine on sedapuhku läbi. Sel nädalal kerkis tõesti temperatuur 24 kraadini, kuigi lubas 27, ning päike paistis toredasti, aga täna puhub juba jahe tuul ning päike on kadunud. Homme läheb sajule ning siis sajab nädal aega jutti. Võimalik, et isegi kaks nädalat jutti. Mis on muidugi maapinnale ning veevarudele hea. Hispaania lõunaosas on kuivem ning mõnes kohas ei saja üldse. 

Meie oleme mõnusasti Portugali külje all ning ookeanile lähemal. Meil sajab talvel väga tihti ning ka kevaded-sügised on vihmarohked. Seetõttu on siinkandis ka maapind märjem ning põlenguid vähe.
Seega ma julgen väita, et elame ühes parimas kohas, kus Hispaanias elada saab. Mis mulle siin meeldib? Oi, neid asju on nii palju. Lõpmatud oliivisalud! Karjamaad, kus võib puude all rohtu söömas näha lehmi, lambaid, kitsi ning hobuseid. Et Portugal on nii lähedal, ainult kümme kilti ja oledki teises riigis. Lähimasse suurde linna Portalegresse nelikümmend kilti. 

Õhk on värske. Mitte nagu suurlinnas, kus on raske hingata. Hommikul teed ukse lahti - aken on niikuinii kogu aeg lahti - ning tuppa tulvab värske õhk. Esimene hääl, mida hommikul kuuled, on kuke kiremine. 

Seetõttu ei saa mina kunagi aru neist, kes ihkavad Malagasse või mõnda teise suurde Hispaania linna. Kõige mõnusam on maal, siin on Hispaania oma kõiges paremuses. Lihtsad ning head inimesed. Vaikus, rahu. Naabrimehe kitsede juust ning kanade munad. Päevad kulgevad aeglaselt ning kõik päevad on ühesugused.
Muidugi on sama rahulik ka Missos ja Antslas. Või mõnes muus Eesti külas. Lihtsalt pole nii soe. Aga kui sa oled külmaga harjunud, siis pole viga. 

Ja järgmisel nädalal on, ma ütleks, Eestis isegi parem ilm kui siin. Meil siin sajab ning on 14-16 kraadi (pole just parim aeg siia reisimiseks), aga Võrus tuleb kolmapäeval päike välja ning tuleb samuti 14 kraadi. Seega olge Eestis ja nautige päikest! Meie üritame siin selle koleda aja kuidagi üle elada :D 

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mulle tundub, et ma olen seda siin korra juba kommenteerinud, aga noh. Vahemeri lõppeb ja ookean algab sellises kohas nagu Tarifa. Seega on näiteks Malaga ookeanile isegi veidi lähemal kui sisemaal asuv Badajoz (kui ma ei eksi, siis kuskil sealkandis te pesitsete).
Ma arvan, et Malaga kanti ja Costa del Soli ihalevad eestlased sellepärast, et seal on suur hulk teisi eestlasi ees ootamas.