esmaspäev, 16. juuni 2008

Minu maja hinna langus toob mulle sel aastal erakorralise kahju


Väljavõte Äripäeva veebist.

Jah, just sellise uudise on Äripäeva taibud valmis treinud (ja tõtt-öelda polegi sealt lehest enam viimasel ajal miskit lugeda olnud, pärast Ülavere lahkumist on sealt tulnud ainult sooja auru, kahjuks, mis annab alust arvata, et ajalehte ei saa siidikinnastes juhtida).

Lapski teab, et kahju saab vaid siis, kui oled kallilt ostetud asja odavalt maha müünud. Ja selgi puhul on kahju suhteline, sest see asi võis olla vajalik mingite teiste asjade tegemiseks, mille eest omakorda saab pärast selle ühe asja kasutamist rohkem raha küsida.

Äripäev võiks parem uurida seda, miks ostis Luik Delfi nõnda kallilt. Seda esiteks. Ja teiseks miks kukub Ekspressi aktsia kolinal (praegu vaid kolmandik IPO väärtusest), kui Luik lubas aktsiaid ostnud Ekspressi tellijatele mega "preemiat". Aga Luige kamraadid oma aktsiad kohe müüki paiskasid, ja tema ise ka kusjuures!!! Lõhnab kangesti mingi siseinffi ja scami järgi. Umbes nagu Neivelti puhul, mille ma kunagi välja nuuskisin ja millest kirjutasin, kuidas ta siseinfot kasutades aktsiaid müüs (Ekspress, mäletate, panustas Neivelti maksukeissile, mis sumbus, kui mees raha riigile üle kandis), mida Hansapank püüdis aktiivselt summutada (isegi mind ähvardades läbi Mühlsi isiku, samuti Luige sõber), ent mis, nagu Toomas Annus on väitnud, sai Neivelti karjäärile lõpuks saatuslikuks. Raasuke, kes siseinfo põhjal aktsiaid ei müünud, on siiamaani pukkis.

Aga pole halba ilma heata. Äripäeva loo tulemusel liigub Ekspressi aktsia veelgi vapramalt minu soovitud hinnasihi, 30 krooni suunas. Tähelepanu, valmisolla.....

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"sest see asi võis olla vajalik mingite teiste asjade tegemiseks, mille eest omakorda saab pärast selle ühe asja kasutamist rohkem raha küsida"

arvan, et siinkohal panid naelapeale otse pihta! eks loll lumpen, kes suu ammuli seda tsirkust pealt vaatas ja kellele kärbseid lennutati kuuleb asja tegelikust olemusest kunagi hiljem. kuid alati on oht, et need "teised asjad" ei laabu nagu planeeritud, sest olukord ei muutu mitte päevadega riigis vaid tundidega. siis ostame delfi hoopiski 200000 eeguga, mis arvate? see peaks olema selle kribukrabi tegelik hind...

Anonüümne ütles ...

Kas maja hinna langus ongi põhjus, miks Massiaru talu müüki panid? Või polnudki see paik nii idülliline, nagu veel aasta tagasi kirjutasid? (See ei ole õel kommentaar, vaid siiras huvi -tegelen parasjagu sobiliku suvekodu otsimisega.)

Inno ütles ...

Kui huvi olemas, saada meil. Siis kommenteerin põhjalikumalt.