kolmapäev, 10. detsember 2008

Kas säästmine toob kasvu?


Väljavõte Päevalehe veebist.

Allan Kokkota kirjutab Päevalehes, et säästmine on kasulik.

Noo!, ütleks ma selle peale.

Kogu kaasaegne nn kasv tugineb tarbimisele. Säästmine on pigem kahjulik. Ehk Kokkota stiilis, kui sul on jalgratas, ja sa sõidad sellega ise, ning sõidavad lapsed ja lapselapsed, ei teki sealt mingit kasvu. Ehk see pole kasulik, pidada jalgratast mitu inimpõlve.

Kogu senine nn kasulikkus ja kasv põhines tarbimisel.

Praegu on kogu maailm seisus, kus vaadatakse ringi senine poliitika. Võimalik, et tuleb kasutusele Kokkota pakutav säästlik elustiil, mille vastu ma põrmugi ei ole, aga siis tuleb suu kasvust puhtaks pühkida. Misjärel läheb maailma majandus päris pikka langusesse. Nii on, Kokkota, nii on. Pane end valmis! Sinu pakutava stsenaariumi kohaselt tuleb langus pikk ja vaevaline, sest kõik, nagu sa ilmselt ise aru saad, pole nõus rattaga sõitma.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mingi jama on kohvikuga!!!!!!!!!!!!!! siia ei saa enam sisse!!!!!!!!!!! ei lasta!

Inno ütles ...

Kus te asute?

Anonüümne ütles ...

firefoxiga vaadates pole mingit probleemi, veel! ok, proovin internet exploreriga.....

Anonüümne ütles ...

ka exploreriga on ok!

Anonüümne ütles ...

Tarbimine loomulikult hoiab raha ringluses ja seega genereerib töökohti jne.
Et oleks tasakaal, siis peaks indiviid tarbima sama palju kui ta suudab ise nö. toota. Tihti, eriti USA's, saab laenu ilma, et sa peaksid tõestama oma "tootlikust". Seega saad sa tarbida rohkem, kui sa ise oled võimeline "tootma". Ja see ajabki süsteemi tasakaalust välja.

Anonüümne ütles ...

mingi kala on tekkinud, jah, viimastel päevadel. lööb ette teate, et cannot open website (vms), kusjuures enamus lehte on on juba alla laadinud (mõned pildid puudu vast), seejärel tekib tyhi leht. kui pärast veateate kinnipanemist takistada lehe edasine allalaadimine (punase ristikesega ylal), siis saab täitsa lugeda. kommentaariumisse pääseb kah sisse.
kasutan explorerit, asukoht ireland

ken taur

Anonüümne ütles ...

välismaalt ei saa teie kohvikusse exploreriga sisse aga mozillaga pole probleeme, siiski on huvitav teada, miks just teie kohvikuga nii juhtus, mujal mul probleeme ei teki ju?