"korraldati mingi ehituskeeluga loodusmaa, millele telliti meelega madal hinnang, ja see vahetati suurepäraste arenduskruntide vastu. Iga tehinguga jäi Eesti Vabariik järjest lollimaks ja vaesemaks."

Ehk siis siukestele tegelastele nagu Kilk võimaldati osta mingi ebahuvitav maa soodushinnaga ja see vahetati siis väärtusliku maatüki vastu, kuskil Jägala jõe ääres, nagu Kilgi puhul oli jutuks. Ja vaheltkasu summad olid kopsakad, nagu võib arvata, mis siis riigil jäid saamata.

Ma usun, et Luik oli neist asjadest teadlik, aga saatis rindele oma kamraadi Kilgi. Ent nagu neist lindistustestki selgub, ei läinud meestel õnneks. Kanguril olid juba "juhtmed" küljes. Kilk jäi lolliks ja ilma rahata. Ent nagu vestlustest selgub, tahtis temagi teatud teenete eest saada oma noosi riigi rahakotist.

See on Luigel muidugi huvitav tähelepanek, et Lõuna-Eestis kasutatakse raha asemel sõna "füür". Mis on mingi tuletis rootsikeelsest sõnast "fyrka", mida kasutavad ka soomlased, vähemalt Helsingis. Lõuna-Eestis on üldse huvitavad tuletised. Näiteks mingi aeg tagasi kasutati kena neiu kirjelduseks sõna "smurf", mis oli tegelikkuses üks multifilmikangelane.

Samas ma olen ise Luige suust kuulnud sõna "füür". Ei maksa siin oma sõpra päris naeruvääristada ka, ise oled talle neid asju õpetanud. Nüüd vastuta.