kolmapäev, 4. märts 2009

Sõjapealik Ansipi ohvrid


Väljavõte Postimehe veebist.

Kui ühe sõnaga iseloomustada praegust Eesti peaministrit ja ühes sellega kogu valitsust, siis on see sõna: SURM. Ja ma ei pea silmas ainult seda, et valitsev eliit käib ringi, surnumatja näod peas.

Valitsuse poliitika on olnud viimasel paaril aastal vaenu ja viletsust külvav. Mis on muutnud praeguse niigi raske aja veelgi raskemaks. Vaenu on külvatud Eestis rahvaste vahel, nii et inimestel on kõhe. Üksteist vaadatakse altkulmu ja peedistatakse kommentaariumides. Ja vanemad ei julge oma väikseid lapsi üksi kooli saata. Tänavatel ei juleta õhtuti liikuda. Kuigi kõik lihtsad inimesed tahavad ju ainult üht: rahu, rahumeelselt ja sõbralikult elada, koos ühist riiki ehitada, tööd teha, lapsi kasvatada, ennast teostada. Andrus Anspi poliitika on muutnud selle äärmiselt vaevaliseks. Ja samas talle endale mugavaks, sest sõjaolukorras on kerge jagada ja valitseda.

Enne valimisi anti küll ohtralt lubadusi, stiilis, et kõik läheb kogu aeg ainult paremaks, ja seda räägiti ka hiljem, aga tegelikkuses lihtsalt valetati inimestele otse näkku ja nüüd, kui probleemid muutusid kõigile nähtvaks ja neid ei saa enam ignoreerida, siis oma kodanikest ei hoolita. Inimesed on jäetud oma muredega saatuse hooleks. Seda näitab Andrus Ansipi enda elu. Isegi tema oma naine kurdab viimases Kroonikas, et meest pole üldse näha. Mees, kes ei hooli oma naisest, oma perest, ei suuda hoolida ka oma riigist. Kes, sel ajal, kui riik tilgub verd, põgeneb vastutuse eest, käib hommikust õhtuni suusatamas. Selline käitumine on lihtsalt ogar.

Ansipi valitsus pole külvanud vaenu mitte ainult Eesti-siseselt, vaid ka väljapoole. Suhted oma naabri, Venemaaga on aetud nii kehvaks, et kehvemaks minna ei saa. Ja ilmselt oleks Ansip valmis isegi Eesti väed Venemaale sisse viima (milline tore võimalus oleks kehtestada Eestis sõjaseisukord ja oma võimu veelgi suurendada!!!), sarnaselt ühe teise aru kaotanud tegelase, Mihhail Saakašviliga, kui Eesti poleks ELi ja NATO liige ning vanemad vennad arukusele ei manitseks. Samal ajal on asjad kodus liga-loga, majandus on üle aastakümnete suuremas languses ning riigisaladuse tähtsaim hoidja jagab neid saladusi välisriikidele.

Kõik need inimesed, kes on valitsuse vastutustundetu poliitika tagajärjel võtnud ülemäära suuri kohustusi ja nüüd oma eluga lõpparve teevad, on Ansipi ohvrid. Ja jäävad praeguse peaministri südametunnistusele. Tulevad Ansipit kummitama ka teises elus, kui selline peaks eksisteerima. Ansip külvab surma ja viletsust, ta meenutab üha enam senaator Palpatine'i tuntud Tähesõdade filmiseeriast. palpatine külvas samuti surma ja viletsust, kõik vaid selleks, et oma võimu suurendada.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

nonoh. kas pole imelik, et valitsus on süüdi, kui mõni ennast lõhki laenab või töökohast kinga saab? uskumatu. kas tõesti on selle taga ansip? te peaks seda otseselt suutma tõestada. vastasel juhul on ju tegemist laimuga.
mina lugesin seda lugu kahest lehest. ning mulle jäi mulje, et naine rabas ihu hinge eest tööd teha, mees logeles niisama... võlad kasvasid ja oligi tuuga. kust need naised küll selliseid mehi leiavad, kes tööd ei viitsi teha. päevad läbi lihtsalt olesklevad ja logelevad? hirmus

Inno ütles ...

Nojah, kõik on ise süüdi, eksole. Inimesed on ise süüdi, et töö kaotavad, ise süüdi, et palgad vähenevad, ise süüdi, et neile määratud toetusi õigel ajal kätte ei saa. Ja valitsejad on alati õiged mehed.

Millalgi nõuka aja lõpupoole hakati ka mingit sellist juttu ajama, aga siis oli süüdi rahvusvaheline kodanlik imperialism.

Anonüümne ütles ...

Ano 9:14.

Miks arvatakse, et töötud on alati mingid logardid? Selline eeldus on tüüpiline right-wing bullshit. Et alati kui keegi töö kaotab, siis ikka vaid sellepärast et ta on laisk ja ei viitsi midagi teha. See on minu arvates utter crap!

Anonüümne ütles ...

no aga kas meelis puur,kellest kunagi juttu oli polnud ise süüdi?
võttis laenu ja jõi maha.

Anonüümne ütles ...

Muide, need on ühed vähesed kes on sattunud lehte.

Edmund ütles ...

"nonoh. kas pole imelik, et valitsus on süüdi, kui mõni ennast lõhki laenab või töökohast kinga saab?"

No aga kes see nüüd oligi siis, kes lubas, et viime Eesti viie Euroopa rikkama riigi hulka? Kui poliitikud lubavad meile rikkusi, aga samas ei täida neid lubadusi üldse, vaid vastupidi, ajavad asjad vaid sitemaks, siis käigu nad kõik persse ausalt!

Anonüümne ütles ...

Inimesed! Te saite omale maksuvaba reede! Te saite viie euroopa (suitsiidi)rikkama riigi hulka! Mida trussikust süüdistada?
Palju rohkem pakub mulle huvi meedia muutunud rünnakuplaan. Nii püütakse peenendunud maitsega inimeste poolehoidu: helju "välja russismid, tere tulemast anglitsismid" valsi, kena rehvormistlik-isamaalist prouat promoti ! Tema on tüüp, kes oma lemmikute eksimuste peale küll näppu ei viibuta. Võtkem või v. kärssna ja tema maaletoodud "absoluutselt". Telekas saab aga v. kärssna kunagine tüdruksõber eesti esinäitleja a. üksküla käest nii, et tolmab. Tema ei suuda ette kujutada, et parlamendis võrreldakse peaministrit katkuga! Mina jälle ei suuda ette kujutada, et aarne üksküla, seni minu silmis lugupeetud inimene, müüs oma ausa nime miljoni eest! No hea küll, annetas enamiku, aga ikkagi, väga öäk...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kallis ja vihatud Eesti meedia,kas teil on siis raske levitada mantrat mis välistab enesetappe???!!!
Ma olen ju korduvalt kirjutanud siia mantra mille teadmine teeb inimesed enesetapu kindlateks,mantra mille teadmine säilitab inimelud...
Pole midagi teha pean uuesti seda kirjutama...
Mantra on siin ja levitage seda kõikjale:
Enesetapu mõtted on normaalsed...ja need tulevad perioodiliselt...enesetapu mõtted tähistavad uue eluperioodi algust...ärge olge narrid ja ärge võtke enda elu uue eluperioodi alguses...mil tulevad pähe enesetapu mõtted siis tuleb midagi
muuta oma elus...kui teie elu on läinud põhja...olete kaotanud töö ja kodu,elate tänaval...ka siis elu pakub tulevikus teile uut võimalust...teil tuleb hakata mungaks või loobuda oma endisest mõtlemisest...tuleb võtta oma peakolusse uus arvuti programm...
isegi ühes Hollywoodi filmis mainiti,et te ei tohiks võtta endalt elu sel põhjusel,et teid tulevikus vajavad uued inimesed...nemad vajavad teid...nemad ootavad teie armastust ja hoolitsust...ärge tehke kurja inimestele kes teid vajavad tulevikus keda te veel ei tunne...jumal on asja plaaninud sedasi,et teid vajatakse tulevikus...
ma tean inimesi kelledele arstid on öelnud,et neil on jäänud elada vaid kolm päeva...need inimesed on leidnud tee jumala juurde..võtnud ühendust jumalaga...ja nad elavad tänase päevani...õnnelikult ja tervelt...inimvõimetel pole piire...Vaadake filmi Man on wire...Philippe Petit andis maailmale ülima eeskuju...tema sõnum seisneb selles,et me oleme võimelised kõigeks millest unistame...inimesed on üle elanud sõja aegu...nälginud...vaevelnud vitamiini puuduses...elanud üle skorbuudi ja rahhiti haigused jpms haigused,vaevelnud kõverate jalgade pärast...söönud rotte ja hiiri...
Manjana... homme ootab meid parem päev...
Neetud nartsissid eesti meedias ahju!
Te pederastid ei hooli endast ega Eesti rahvusest!! Te olete värdjad,debiilikud,sest elate vaid enestele!!
Päeval mil mõistate,et andmise rõõm on ülim rõõm saavad teist inimesed!
Need haiged loomad kes on kurjategijad ja nimetavad endid inimesteks ei ole inimesed!!
Vargad ahju!