laupäev, 23. jaanuar 2010

Üks küsimus euroliidu kohta ja Inno vastus

Saabus selline küsimus/tagasiside Soome kodaniku kirja puudutava sissekande juurde:

Miks peaks Eesti omavalitsus mingis tundmatus keeles võõrriigi kodanikust suhtlejale võõrkeeles vastama? Mine mõnda teise neetud jewroliidu riiki, näiteks Portugali ja kirjutage sealsele ametnikule eesti või soomekeelne kiri. Välismaalaste perselakkumisel võiks ikka mingit piiri ka pidada, kuigi umber suu on niigi juba pruun võru.

Inno kommentaar:

Aga mis takistab ametnikel seda kirja tõlkida?

Ja miks "neetud jewroliit"? See oli eesti rahva selgelt väljendatud tahe. Miks sellele nüüd vastu sõdida? Kas euroliit pole siis toonud oodatud õnne?! Pudrumägesid ja piimajõgesid. On ju! Kui tehtud, siis tuleb ka oma kohustused täita. Mitte hakata oma kibesumist välja elama lihtsate inimeste peal.

Ka Eesti maa venelastele müümisega tegid Eesti juhid vea, ent kas selles saab, jällegi, süüdistada lihtsaid venelasi ning elada nende peal välja oma kibestumist?

Eestlane on nagu vana hoor, kes mõne riidehilbu või läikiva kivikese nimel maganud iga mehega, ja nutab nüüd pidevalt oma süütust taga, sõimates tänaval ette juhtuvaid inimesi. Milles need inimesed süüdi on?

9 kommentaari:

Inno ütles ...

Aga miks siis oma viha lihtsate venelaste peale välja elatakse, ja räägitakse, et iga venelane on Kremli teenistuses. Kuigi see Kreml on venelasi samamoodi sunnitöölaagritesse saatnud, massiliselt, nagu ka eestlasi. Venelased on samamoodi kannatanud, aga ikka pekstakse. Miks? Sest Kremli keegi peksta ei julge, eksole ju nii. Võib vastu nina saada. Minnakse ikka nõrgema kallale.

Inno ütles ...

Eestlane on läbi aja olnud arg ja alatu tüüp, alates sellest ajast, kui esimesed Eestisse tulnud ristiusu preestrid lihtsalt teibasse löödi, ning selle alatuse ja arguse tõttu väga palju kannatanud. Mis sellest preestrite tümitamisest kasu oli? Järgmisena võtsid nad kaasa sõjaväe ja pühkisid kogu eesti rahva pihuks ja põrmuks, tapsid maha mehed, vägistasid naised ning rakendasid lapsed orjadena tööle. Samas kui preestritega sõbralikult käitunud taanlased ja rootslased säilitasid oma kuningad ja riigid. Me võime seda perselakkumiseks nimetada, aga see on elu maa peal. Ja millegipärast kadestavad eestlased nüüd neid perselakkujaid, on nõus neil lausa kinnisilmi suhu võtma, kui piltlikult väljenduda.

Anonüümne ütles ...

Inno viimases vastuses on suur tõetera sees. Peab tunnistama.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://priima.yle.fi/node/266
Ajatuksia Sillanpään tuulivoimasta

Submitted by tuulivoima on To, 01/11/2007 - 22:54. Kategoriat:

* Keskustelua PRIIMAn aiheista

Uusiutuvien energiamuotojen esiinmarssi vaatii Jari Sillanpään kaltaisia "kylähulluja".Julkimoiden käyttö vakavien asioiden markkinoinnissa on tarpeellista.
Tämä oli intro.
Minulla on mökillä ollut aurinkopaneelit jo toistakymmentä vuotta. Paneeleja on tekniikan kehittyessä lisätty ja tänä kesänä korjasimme kattoa. Panimme katolle viisi aurinkopaneelia. Paneelien hinta tulee maksettua muutamassa vuodessa.
Olen hakenut pienelle tuulimyllylle rakennuslupaa viime vuoden keväästä lähtien. Jostakin syystä lupaa ei ole tullut, vaikka tuulimyllyn lappeet eivät näy kunnolla järvelle.
Tiedän lähistöltä tapauksen, jossa vielä 60-luvulla käytössä ollutta kylän yhteistä vesivoimalaa haluttaisiin ottaa uudelleen käyttöön. 60-70-luvulla voimala myytiin (pakolla) paikalliselle sähköntuottajalalle (nykyisin toinen isoista)ja myyntiehdoissa on pieni teksti, että voimalaa ei saa ottaa käyttöön 40 vuoteen.
Voimala on sähköalan insinöörin maalla. Hän on laskenut, että uusinvestointi voimalaan maksaisi itsensä takaisin nykyisillä sähkönhinnoilla jo kuudessa vuodessa! Sähköä riittäisi ainakin parinkymmenen talon tarpeeseen.
Entä sitten maalämpö. Miksi valtiovalta ja kunnat eivät tue maalämmön rakentamista? Miksi rakennusmääräyksissä ei voisi lukea yksiselitteisesti, että tontilla on hyödynnettävä maalämpöä.
Kiitos Jari Sillanpää touhotuksestasi. Toivottavasti moni perheenisä saa isänpäivälahjaksi sääaseman.

Franz ütles ...

"esimesed Eestisse tulnud ristiusu preestrid lihtsalt teibasse löödi"
Konkreetsemalt palun. Kes ja mis aastal?

Anonüümne ütles ...

Täpselt - nagu vana hoor, kes müüs oletatava läätseleeme eest oma riikliku iseseisvuse. Teadsin enne seda jewrohääletust juba ette, et sellest me ei pääse kui kogu vanadest kommunistidest koosnev partokraatia ja "erapooletud" valimiskomisjonid sellise tulemuse nimel väsimatult vaeva nägid. Kommunistid leidsid lihtsalt uue peremehe kellele anduda: endise juudibolshevistliku armastatu asemele tekkis jewrotolerastlik ümberlõigatud impotent, sest ori ei oskagi ilma peremeheta elada. See ajaks ta hulluks!
"Valimistulemus" tuli ainult natuke lahjem kui Usbekistanis - täpselt 2/3 "poolt". irw.

Inno ütles ...

ULA,
ristiusuga käis kaasas kirjaoskus. Kui see ristiusk siin Eestis juba 100 aastat enne saksa preestreid oli, "Ojamaa kaudu", siis miks sellest kuskil ühtegi jälge pole? Miks ei loe me Eesti kuningatest, kes ristiusu vastu võtsid, nagu me võime lugeda tollegsete Taani ja Rootsi kuningate kohta? Kus on kristlaste poolt kirja pandud Eesti varasem ajalugu?

Inno ütles ...

13:32le:
ja see leemeke jääb ka üha lahjemaks. Eestis on nüüd hunnikute viisi roostevabu kraanikausse, mille eest tuleb maksta veel aastakümneid laenusid tagasi, aga õnneks need kausid ei mädane, nii et neid saab kunagi veel kasutada.

Teine võimalus on need kausid tootjale 10 korda odavamalt tagasi müüa, kes nad puhtaks peseb ja uutele "Eesti"-dele, kes järjekorras ootavad, maha müüb. Eesti tulevik peale eurot on aga selge, siht sirge: tampida järgmised 25 aastat tagasi laene, mis 3-4 aastaga võetud said. Ja elada selle nimel. Tööesi on olemas, ja ega orjale polegi rohkem vaja.

Inno ütles ...

Ok, 15:46 ULA:
aga kust me nende vanemate kohta lugeda saame. Igal endast lugu pidaval kristlasest vanemal oli oma kroonikakirjutaja, kes kõik püüdlikult üles tähendas. Kus need Eesti kroonikad on?