laupäev, 22. märts 2014

Ukrainlased ei pidanud kinni ainult Hitleri sõjamasinat, nad pidasid kinni mongolite armee

Teatavasti takerdus Hitleri sõjamasin 1941. aastal Ukrainas, mistõttu ei suudetud sügiseks Moskvat vallutada nagu oli plaanis. Samas ei saa jätta tähelepanuta, et ukrainlased pidasid tuhatkond aastat tagasi kinni võimsa mongolite armee. Kiiev oli tol ajal Venemaa keskus ja seal mongolite jõud rauges. Sellega päästsid ukrainlased suurte ohvrite hinnaga (Kiiev tehti maatasa ja peaaegu kõik 50 tuhat elanikku hukkusid) terve Euroopa, kaasa arvatud Eesti mongolite vallutustest ja ikkest. Muide, just mongolite võimu all arenes Venemaa alade uueks keskuseks Moskva linn.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kõik on kinni tahtes! Kui on soovi ja piisavalt tahet juhtub imesid,tõesti imesid.Praegu ei lastud ühtegi lasku (muide eesti tulevane tsenaarium,ennustan!)ja pole nagu midagi olnud,jutt,jura mitte midagi. Oleks olnud verine võitlus ja 10% rahvast magama pandud alles siis rahvas konsolideerub ja saab terveks haiglasest rahulolust. Vanasti oli meeste unistus langeda lahingus,nüüd kõngeda haigevoodis oma kuses&sitas ja palvetada,et veel saaks päevakese elada. Rahvas&rahvad on muutunud haigeks ja pehmoks. Oleks venemaal olnud kartus,et ukrainas 16-60 aastased on kõik sõdurid ja suure algustähega ja ihkavad ainult VERD+moskva linna ja putini pead poleks keegi torkinud isegi siis kui ukraina ise oleks venemaast tükke kahmanud ja venelasi tapnud& mõnitanud. Nagu mainisin on asi tahtes ja see teeb imesid nagu 1944 sinimägedes või soome talvesõjas.

Anonüümne ütles ...

Loodame, et peab kinni ka eurohulluse.

Anonüümne ütles ...

Ukrainlased korraldasid ka Volõni veresauna, sada tuhat tsiviilisikut lihtsalt tapeti ära, 10000 ainult ühe päevaga.
http://en.wikipedia.org/wiki/Massacres_of_Poles_in_Volhynia_and_Eastern_Galicia

Lugege OUN UPA marssidest Kievis.
Veresauna korraldajate pooldajad juba 10 aastat järjest jalutavad kolonnidega Ukraina pealinnas,
enamus neid "Svoboda"-lased ja parem sektori jungrid.

Te olete ka nende poolt?
Ikka olete.

Hetkel "legitiimsel" valitsusel Svobodalastest Tenjuh - kaitseminister, Parubij - kaitseministeeriumi esimees,
Sõtč - peaministri aseminister, Mahnitskij - peaprokuror.

Anonüümne ütles ...

Paraku on nii, et võrreldes ukrainlaste väidetavate veretöödega on venelaste kontol miljonites suuremad tapatalgud. Ja kõik need, kes Vene lippude alla "Rossija" röögivad ja Putinit ülistavad, on sellele takkakiitjad. On ju Putin ise väitnud, et NL kokkuvarisemine oli XX saj. suurim häda vebelaste jaoks. Mitte tapatalgud ajavahemikul 1917-1991 (kodusõda, tohutud repressioonid, massimõrvad, küüditamised jms.).

Anonüümne ütles ...

"venelaste kontol miljonites suuremad tapatalgud"

mingi näide paluks

Anonüümne ütles ...

Sulle 24.märts15.57
Aga palun, lihtsalt mis rohkem maitse järgi.
Holodamor? Ei sobi? Vähe piinamist?
Solovki? Piinamisi nii et õmble või kasukaid. Aga, ei sobi? Vähe surnuid, pole vist isegi 100 tuhat.
Ok. Võib olla siis Kolõma. 100 tuhat tuleb täis nigut naksti, aga piinamist jällegi vähe. Surdi ennem nälga ja külma kui timukas käiseid käärima hakkas.
Tuva vabariik? Piinati -tapeti aga üldine rahvaarv nii närune, et ei lähe ka justkui kirja.
Seega, kas võib olla nii et suurim piin ongi olla venelane? 170 miljonit piina? Nimi "venelane" on ju sõimusõna kõigis tsiviliseeritud maades.

Anonüümne ütles ...

@ Anonüümne ütles ...
Sulle 24.märts15.57
Sina vaenuõhutaja pane pudrumulk kinni. Ei võtaks sõna kui vähemalt 40 aastase teadliku elu jooksul oleks ükski reaalne venelane solvanud, veel vähem maha tahtnud kedagi tuttavatest tappa.
Pigem tuleb sinusugustel silm peal hoida.
Päikest kõigile!

Anonüümne ütles ...

Räägid asjast, oled "vaenuõhutaja".Paraku eestlaste jaoks on vene võim alati seondunud mõrvade ja vägivallaga. Alates Ivan Julmast ja Peeter esimesest ja lõpetades hilisemate valitsejatega. Huvitav, et nende meetodid ei sõltu palju valitsevast ideoloogiast. Olgu tsarism või kommunism, ikka ajavad oma asja jõhkrate repressioonidega. Kui 40 aasta jooksul pole ükski venelane solvanud, siis oled nähtavasti kusagil emigratsioonis elanud. Eestis on vähemalt linnas elavatel eestlastelö kõigil mõni lugu rääkida. Piisab sellestki, kui mõni raudhambuline on sisistanud: "Malo vas ubili".
Aga jah, kui "õiget" juttu ei räägi, siis oled vaenuõhutaja või russofoob.

Anonüümne ütles ...

to: 26. märts 2014 10:10
Kahjuks ongi nii. Ja kuradima piinlik on alati nende venelaste ees, kes käituvad nagu normaalne immigrant normaalses riigis. Ma tean vähemalt ühte vene perekonda, kus alati, kui neile külla lähen, võetakse mind vastu 150 protsendilise külalislahkusega. Lapsed peavad minu juuresolekul rääkima eesti keeles ja tegelikult teevad seda hea meelega-no neil tuleb hästi välja ka. Jube vastik, kui juhtuvad sellised asjad nagu 2007 aprill või praegune Ukraina jama. Ei taha neile kuidagi silma vaadata, sest nii nemad, kui mina ju teame, kuidas seda asja hinnata.

Inno ütles ...

Kõigepealt tuleb arvestada, et Eestisse saabunud venelased on erilised limukad, kes tulid siia parema elu peale. Kui mõned üksikud erandid välja arvata. Seda esiteks. Teiseks oli viga nad Eestisse jätta, sest nad ei tulnud mitte Eestisse, vaid Nõukogude Liidu ühte ossa ja nad pidasid seda kõike oma suureks kodumaaks. On täiesti mõistetav, et nad ei taha midagi kuulda mingist eraldiseisvast Eesti riigist ja igatsevad tagasi oma endist liitu. Sellest, kui mõni venelane Eestit kiidab, ei maksa end petta lasta: kui Eestis võim vahetub, kiidab ta sama innukalt uut võimu. On sellised inimesed, kes alati võimuga kaasas käivad.

Anonüümne ütles ...

Inno,kas need eestlased, kes tänapäeval välismaal paremat elu käivad otsimas, on ka "erilised limukad"?

Inno ütles ...

Jah, loomulikult!

Anonüümne ütles ...

Innole: minu vanavanaisad ja küllap ka nende isad (ja nii edasi) käisid ikka võõrastel laevadel (Inglise, Rootsi, Taani jne) laevameesteks või mandril ehitusmeesteks. Naised aga (enne tanu alla saamist) linnas teenijaks. Neist on kirja pandud palju lugusid ja neist on suust-suhu räägitud palju lugusid, kui kusagilt ei paista nagu olnuks nad limukad sinu interpretatsiooni kohaselt. Kas võib olla, et siiski eksid?

Inno ütles ...

Nemad ei läinud ju selleks, et jääda, vaid käisid lihtsalt ära vahepeal. Nemad ei ole limukad.