reede, 24. oktoober 2014

Rubla kurss euro suhtes poole võrra kukkunud

Väljavõte boursorama.com veebist.

Nagu graafikust näha, on rubla kurss euro suhtes paari aastaga ligi poole võrra kukkunud, see on euro on rubla suhtes nii palju kallinenud. Kui 2012. aasta keskel maksis euro ligi 38 rubla, siis nüüd juba ligi 53 rubla. Mis tähendab omakorda, et Euroopa kaubad on Venemaal ligi 50% kallinenud.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kardan pigem vastupidist. Euroalas pole selle niinimetatud tõusu ajal mitte mingeid majanduslikke muutusi täheldada, siis pigem on tegemist kõige puhtakujulisema õhu lisamisega eurorahale.

Anonüümne ütles ...

Mismoodi väärtuse vähenemine 53 pealt 38 peale on 1,5 korda?

Anonüümne ütles ...

See Venemaad kui riiki väga palju ei mõjuta, sest rubla odavnemine aina suurendab riigieelarve tulusid, mis on ju rublades. Kui Vene müüs gaasi miljardi euro eest, siis sai ta vanasti 38 miljardit rubla, nüüd saab 53 miljrdit rutsi.

Inimesed on muidugi vaesemaks jäänud, sest välismaiste kaupade hinnad tõusevad, samuti ka välisreiside hind tõuseb neile, kes rublasid teenivad, kuid palkade tõus ei jõua järele .Kuid eks jõulu ajal saab näha palju Moskva turiste seekord rongidega Tallinna tuleb. Ma pakun, et ehk küll vähem kui varem, kuid ikkagi parasjagu, pikkade rongidega.

RIIUKUKK ütles ...

Vene meediast on lugeda vastupidiseid uudiseid. Ei maksa lääne propagandat ka uskuda.