kolmapäev, 31. detsember 2014

Luuremehed poliitikas: postsoveetlik omapära?

USA endine luurejuht Edgar Hoover oleks saanud kindlasti USA presidendiks, ja kui vaja, siis kümme ametiaega järjest, sest tal oleks olnud info kõigi oma poliitiliste vastaste kohta ja piisav võim. Ometi ta seda ei teinud, see poleks olnud eetiliselt vastuvõetav. On üldiselt hea tava, et luuretegelased ei kipu poliitikasse.

Endises NLiidus ei osalenud luurejuhid mitte ainult poliitikas, vaid valitsesid riiki: KGB eksjuhist Juri Andropovist sai NLiidu juht, nüüd valitseb NLiidu mantlipärijat Venemaad KGB ekstöötaja Vladimir Putin.

Eestis sai endisest luurejuhist Jüri Pihlist ühtäkki erakonna esimees ja peaministri kandidaat- pole raske arvata, kuidas. Nüüd jätkab sama teed endine luurejuht Eerik Kross- pole samuti raske arvata, mis võtetega.

Luurejuhid poliitikas, ilmselt siis postsoveetlik omapära.

Täiendus: lisaks Eestis veel endine luurejuht Raivo Aeg on poliitikasse trüginud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuhu sa R.Aegi jätsid? See kusjuures on
eriti ohtlik ja salakaval tüüp.Väga rafineeritud kollaboratsionist omal ajal.Miilitsahing.Agar ja auahne. Tunnen teda aastaist 1984-1985.
Pange tähele mis erakonda nüüd pugenud, kommunistirajakas.

Anonüümne ütles ...

Siin just eksitakse ,ei ole olemas ex kgb teenistujat.Asutusest lahkutakse vaid jalad ees.Samuti ei ole Putin riigi juht vaid ettur tänase nimetusega FSB-s kes võttis võimu üle Jeltsinilt kuna viimane lihtsalt jõi riigi maha.Putini kõrvaldamine ei annaks juudioligarhidele mitte midagi.Isegi sisepinged Venemaa valitsuses on vaid leib tulihingelistele Venemaa patriootidele kuna reeturitelt langevad maskid.Viimasel ajal hakkab üha enam selguma tõsiasi ,et sanktsioonid ei mõju niivõrd Venemaale kuivõrd laastab rohkem EL-i.Ei tasu unustada ,et britid on korduvalt etteheitnud EL-i laristamist ja nad võivad läbi Venemaa ja USA hävitada monstrumi mille nad ise on loonud.Ohjad on ju nende käes!