esmaspäev, 22. juuni 2015

Elekter ja IT

Veidi enam kui pool sajandit tagasi, nii 1950ndatel aastatel oli suur asi elekter, umbes nagu täna on IT. Paljudel seda polnud ja kõik tahtsid seda omale saada. Elektrikke oli vähe, palgad head ning paljud noored poisid tahtsid saada elektrikuks- see on siis traadi keerutajaks. Hiljem tulid elektriseadmed ning see tähendas nõudlust seadmete kordategijate, näiteks teleka parandajate järele. Elektrikke koolitasid paljud koolid, aga sellest ei piisanud- oskajaid oli ikka puudu.

Täna on suur asi IT ehk infotehnoloogia, umbes nagu kunagi oli elekter. IT on uus asi ja nõudlus selle järele suur. IT-asjatundjate palgad on kõrged ja neid on kogu aeg puudu. Paljud noored poisid tahavad saata IT-spetsialistiks. Eestis soovitatakse kõigil õppida IT-d, see on siis tehnoloogiliste vidinate ühendamise ja koodi kirjutamise kunsti. Et kui juba algklassides hakatakse IT-d õpetama, mis kõik võib Eestist veel saada. Räägitakse, et Eesti tulevik ongi IT.

Võib vaid ette kujutada, mis oleks võinud saada, kui Eestis oleks juba veidi enam kui pool sajandit tagasi hakatud algklassides elektrit õpetama. Ei julge kohe mõeldagi selle peale.

Kommentaare ei ole: