neljapäev, 25. juuni 2015

Kohviku üleskutse: eestlastele migrantidega võrdsed tingimused!!!

Kuivõrd valitsus on taas asunud riiki sisse tooma massiliselt migrante, nii nagu see toimus nõukogude ajal, millele nüüd kiidab takka isegi president, siis peaks kõigepealt ühe asja ära klaarima: looma Eesti põliselanikele migrantidega võrdsed tingimused.

Seda, miks Lääne-Euroopa riigid rõõmsalt migrante vastu võtavad, on mitu põhjust. Esiteks pole neil kokkupuudet sedavõrd suure migrantide tulvaga nagu on olnud näiteks eestlastel. Teiseks on nende riikide alatustase Eesti omast mitu korda kõrgem, nii et põliselanikud ei pea migrantide ees alaväärsust tundma.

Enne kui migrante hakata massiliselt vastu võtma, peaks valitsus tagama kõigile eestlastele samaväärsed tingimused: et töötuks jäämisel või väikse sissetuleku puhul oleks tagatud soe tuba kõigi mugavustega korteris ja soe söök ning võimalus päevasel ajal palli mängida. Muidu sarnaneb olukord aastakümnete taguse ajaga, mil tulijatele olid tagatud uued mugavustega korterid, samas kui põliselanikel polnud, kus elada. Eestis tuleb kõigepealt tagada inimväärne elu neile 100 tuhandele lapsele, kes elavad allpool vaesususpiiri enne kui uusi tulijaid vastu võtta. Seda peaks Eesti peaminister ja president Brüsselis rääkima: taotlema raha Eesti nälgivatele lastele. Et neil oleks laual midagi muud kui makaronid. Mitte siia migrante juurde manguma.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See ei ole päris õige võrdlus. Nendelt isikutelt on ära võetud terve hulk isikuvabadusi, neil puudub sisuliselt õigus end ise elatada ja loomulikult tuleb see siis kompenseerida sooja toa ja söögiga. Sama on ju ka vangidega, keegi ei eelda et vangid peaksid endale küla pealt ise toitu hankimas käima. Kui üks hetk on nad "pesast väljas" siis pole neil rohkem ega vähem õigusi kui igal teisel kohalikul inimesel. Selle asemel, et lasta pagulastel jõude istuda (NB! see jõude istumine pole vabatahtlik, vaid sunnitud, vähemalt alguses) ja harjuda sellise eluga, nii et hiljem ei oskagi teistmoodi, tuleks nad võimalikult kiiresti normaalsesse ellu suunata. Praegune lahendus kus kõik pagulased kuhjatakse ühte kohta kokku, kus neil midagi teha ei ole, on isetäituv ennustus. Täpselt sellistest keskkondadest saavadki alge getod ja muud probleemid.

Inno ütles ...

Aga põliselanike õigus soojale toale ja söögile, kas seda siis enam polegi või? Häbiväärne, et vangid elavad paremini kui päevast päeva palgatööd tegevad inimesed või oma aastatepikkuse tööga pensioni välja teeninud vanurid.

Pennu ütles ...

See esimene kommija on natuke sinisilmne ja haletsev.
Erinevatel rassidel on omapärad, mis ei võimaldagi neil teatud töid teha. Dzungli, kõrbe või mustlaslaagri elanikku riigitööle välja ei õpeta! Isegi kohtunikuks või politseinikuks ei sobi.
Kui pagulasseadused ei võimalda neid tööle rakendada, siis on see bürokraatia vaja ümber teha! Ja ei ole ka need meie kodanike valikud siinses kärpekeskkonnas nii väga vabatahtlikud midagi!
Innol aga jätkugu edaspidigi värsket vaimu. Näiteks teemal: Eesti pensionid vähemalt Kreeka tasemele!

Inno ütles ...

Jah, Kreeka miinimumpension on ligi 500 eurot kuus, Eesti 160 vastu. Ja Eesti pensionär kannab kreeklast kukil.

Anonüümne ütles ...

Mis ajast on vabal inimesel õigus riiklikule ülalpidamisele? Asüülitaotlejad ja vangid pole oma tegemistes vabad, seepärast tuleb neid ka ülal pidada. Näiteks vangide kulu saaks tunduvalt madalamaks kui tuua tagasi laagri tüüpi vanglad, aga kas me tõesti tahaksime tagasi seda aega, kus ka tühisemast sulist vormus vanglas professionaalne rets? Lõppkokkuvõttes on praegune süsteem ikka odavam.

Inno ütles ...

Küsimus on selles, et asüülitaotlejad ja vangid elavad paremini kui need, kes hommikust õhtuni tööd rassivad teha ja neid asüülitaotlejaid ja vange ülal peavad. Sama absurdne olukord, kus vaesed eestlased kannavad turjal palju rikkamaid kreeklasi.