kolmapäev, 29. juuli 2015

ETV+ kolistab ämbreid juba enne eetrisse minekut

Väljavõte Postimehe veebist.

Nii nagu arvata võis, on ETV+ järjekordne läbikukkumine. Nagu Vene telekanali Vesti pühapäevasest saatest selgus, on tegemist paraja naljanumbriga, kus isegi peatoimetaja ei tea, mida ta teeb.

Ja see Russaare jutt, et ETV+ oli rünnakuks valmis, on samuti kergelt kohtlane. Kui oled valmis, siis oled valmis, mitte ei lase end lolliks teha. Jäi selgusetuks, milles see valmistumine seisnes: Ruussaar väitis, et tali oli endal Vestiga negatiivne kogemus, no aga milleks siis üldse intervjuusid anda enne eetrisse minekut. On ju teada, et Vene pool püüab seda kanalit võimalikult palju enne määrida, et keegi seda ei usuks, mis seal räägitakse. Nüüd on ETV ise sellele kaasa aidanud. Vägisi jääb mulje, et Ruussaar teeb ise venelastega koostööd, et pärast oleks hea öelda, et näe, me tegime kõik õigesti, aga nemad ei lasknud. Ja et seetõttu asi ebaõnnestus. Kummaline on ka see, et peatoimetaja Darja Saar ise  andis mõista, et asi läks untsu, kui soovitas pärast Vesti saadet, et hoiduge sellistest intervjuudest. No tule taevas appi!

No ja mida see Vesti ajakirjanik nüüd siis ikka nii imelikku tegi, mis rasked küsimused need olid: kas Ukrainas võitlevad separatistid või omakaitseväelased. Seda võiks iga ajakirjanik, ja veel kanali peatoimetaja une pealt teada. Vähemalt Vene omad teavad seda küll. Või et kellele kuulub Krimm- isegi seda uue kanali peatoimetaja ei tea. Tekib küsimus, mida ta üldse teab. Või siis on nii arg, et ei julge välja öelda, mida arvab. No aga mis ajakirjandus see on, mis ei julge arvamust avaldada?! Vene kanalite tugevus on just selles, et ajakirjanikud julgevad oma arvamust avaldada. Me võime sellega nõustuda või mitte, mida nad arvavad, aga arvamus peab olema. Vastasel juhul pole Eestil mingeid šansse Vene-vastases propagandasõjas- see on juba ette kaotatud. Rumal ja saamatu peatoimetaja on vastase jaoks suisa kingitus.

Kui peatoimetaja küsimustele vastata ei osanud, oleks võinud kasvõi midagi vaimukat vastu öelda. Näiteks seda, et kui vaatate ETV+ kanalit, siis saate teada, või midagi säärast. Näiteks Vesti saatejuht ütles Eestit puudutava saatelõigu peale naljaga pooleks, et kui on oht, et mustad tulevad sisse, siis tunduvad isegi venelased armsad. See võttis Eesti teema päris vaimukalt kokku. Vene poole pealt oli hea leid ka Tallinna korstnapühkija Leo, kel polnud hambaid suus. Võtab samuti hästi kokku praeguse elu Eestis, mis on rahvatervise seisukohalt katastroof. Riik laene ei võta, kuna see olevat tuleviku arvelt elamine, aga kui riigil pole raha, et inimestel hambad korda teha- kas see pole siis tuleviku arvelt elamine?!

Üks hea kommentaar Delfi veebist selle asja kohta:

Darja Saar ei teadnud et videot on võimalik monteerida? Kuidas ta saab nii nappide teadmistega juhtida telekanalit?

Darja Saar teadis ette milliseid küsimusi esitatakse ning vastas nii, et neid sai kasutada Eesti vastu. Vanasti oli sellise seltsimehe nimeks PROVOKAATOR.

Darja Saar ei oska intervjuusid anda - soovitab teistel mitte anda, aga ise annab... ja nii edukalt, et kogu venekeelne meedia naerab Eesti üle.

Arvan, et selliseid inimesi ongi meil vaja riiki, valitsust ja TV kanaleid juhtima.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei, ta ikka vastas, et nende vastuseks on Eesti peavoolumeedia seisukohad!!! :D
Järelikult, tõestas raudselt, et labane propaganda- ja ajupesukanal! :(0

Inno ütles ...

Peavoolumeediast polnud juttu, peatoimetaja ütles vastuseks küsimustele, et palun tutvuge Eesti ametliku seisukohaga. Ehk siis sisuliselt jättis vastamata.

Anonüümne ütles ...

Peavoolumeedias on avaldatud Eesti ametlikud seisukohad ja nemad sellega kooskõlas töötavad! Järelikult oli ikka küll vastus, et peavoolumeedias leiate vastused, mille järgi meie töötame!

Inno ütles ...

No päris NLiitu meil ikka veel pole, kus peavoolumeedia ainult valitsuse seisukohti avaldab. Aga sinnapoole ollakse loomulikult teel, partei kindlal juhtimisel. Õnneks tähendab see peatseid muutusi, sest lähtuvalt NLiidu saatusest selline aeg kaua kesta ei saa.

Anonüümne ütles ...

"Vene ajakirjaniké tugevus, on selles, et julgevad oma arvamust avaldada???? Inno ehk läks sul kogemta segi riik, millest räägid. Soovisid öelda Taani või Prantsusmaa? Vene ajakirjanikud avaldavad oma arvamust peamiselt kolleegi peiedel, kes julges oma arvamust avaldada.

Inno ütles ...

Ma olen lugenud päris paljude Vene ajakirjanike Putini-vastaseid arvamusi, aga ma pole saanud lugeda samal tasemel Ilvese- või Rõivase-vastast kriitikat. Seda esiteks. See, et Venemaal ajakirjanikke taga kiusatakse, on teine teema, mis aga ei tähenda, et arvamust ei avaldataks. Kahjuks on Venemaal tõrjutud peavoolumeediast need ajakirjanikud, kelle arvamused lähevad valitsuse liinist lahku, küll aga jätkavad julgelt oma arvamuse avaldamist Putini-meelsed ajakirjanikud. Mis aga ei tähenda jällegi, et arvamusi poleks. See muudabki peavoolumeedia tugevaks- ajakirjanike julgus. Venelastele julgus jällegi meeldib. Ma juhin tähelepanu, et mitmed Vene peavoolumeedia ajakirjanikud on hukkunud Ukraina sõjas, see tõstab Vene meedia rahva silmis märtri staatusesse. Eesti ajakirjanike kohta julgen küll öelda, et nad ei julge oma arvamust avaldada ja ausalt öeldes ei saagi aru, mis on selle põhjus. Otsest ohtu Eestis ajakirjanikele ju pole.