kolmapäev, 8. juuli 2015

Venemaa peaks loobuma Narva-tagusest alast ja Petserimaast

Väljavõte siapress.ru veebist.

Aleksandr Mazurin on siapress.ru veebis välja toonud huvitava pointi: nimelt kui Krimmi liitmine Ukrainaga 1954. aastal oli ebaseaduslik, nagu leiab Vene prokuratuur, siis sama loogika põhjal on ebaseaduslik Narva-taguse ala ja Petserimaa liitmine Venemaaga 1946. aastal.

Huvitav on aga see, et Eesti vabariik, mis kõiges nii täpselt ajaloolist õigust ja õiglust taga ajab, nii kergekäeliselt Narva-taguse ala ja Petserimaa Venemaale ära andis. Oleks võinud jätta kasvõi kauplemiseks millegi olulisema üle. Aga ei, anti niisama ära ja kõik, koos sellega hulga eestlastele kuulunud maad. Näiteks Jaapan, kes oli sõjas kaotajate poolel, pole siiani loobunud Kuriili saarte tagasinõudmisest, mis samuti pärast sõda ebaseaduslikult Venemaaga liideti.

Eesti peaks olema järjekindel ja oma alad tagasi nõudma. Eriti nüüd, kus Krimmi liitmine Ukrainaga on tunnistatud ebaseaduslikuks.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

eesti valitsus,kes need alad venewmaale loovutas ongi tegelik v kolonn ehk siis trooja hobune eesti riigis..

Anonüümne ütles ...

Narva tagune ja Petserimaa on ju põlised Vene alad, mis vallutati koos Vene Impeeriumi valgekaartlaste ja Inglise interventidega. Eesti ohvitserid olid tsaariarmeest üle hüpanud separatistid.

Inno ütles ...

Huvitav paralleel: Eesti 1918 sarnaneb tõesti Donetski ja Luganskiga aastal 2014. Ajaloolist paralleeli silmas pidades peaks Eesti olema antud juhul mitte suurriigi- Ukraina, vaid iseseisvujate poolel. Vahet pole, kas neid toetab mõni suurem riik. Eestit toetas 1918. aastal Inglismaa, toonases tähenduses maailma kõige võimsam riik ja paljud eestlased rääkisid inglise keelt- kas see muudab iseseisvumise siis mõttetuks. Kui Eesti asub suurriigi poolele ja võtab omaks sellise mõtteviisi ja väärtused, muutub Eesti enda iseseisvus küsitavaks, seda eestlaste endi silmis. Eesti peaks olema ja jääma alati väikeste separatistide poolele: näiteks iirlased, šotlased, tšetšeenid, tiibetlased, kataloonlased ja baskid.

Anonüümne ütles ...

Las ta olla, ei ole meil enam neid venestunud ja lagastatud alasid vaja. Sealne rahvas tuleks ju maaga kaasa, kuid meil on oma venelastegagi piisavalt tegemist ja probleeme

Sama saavad aru ka soomlased ja sakslased. Soome ei nõua tagasi Karjalat ega Petsamot, Saksa ei nõua tagasi Ida-Preisimaad. Ja isegi kui pakutaks, nad ilmselt ei tahaks