neljapäev, 27. august 2015

Donald Trumpi fenomen

Eestis armastatakse Trumpi kiruda, vähemalt nii võib välja lugeda Andrei Hvostovi jutust värskes Ekspressis, kus Hvostov ilgub Trumpi üle.

Aga mulle Trump meeldib. Sest üle pika aja on USA presidendiks kandideerimas mees, kes ei pea kellegi perset lakkuma. Olgu, ta on ettevõtja, tal on omad huvid, aga inimesed vähemalt näevad, mis need on. Ta mängib lahtiste kaartidega. Tema vastased kahvatuvad tema kõrval, kuna ei saa mängida nii lahtiste kaartidega. USA praegused probleemid tulevad paljuski sellest, et juhtivad poliitikud on eri lobby-gruppide poolt nii kinni makstud, et neil endal ei jää mingit võimalust rahva saatust puudutavate olulisete asjade otsustamiseks. Trumpi puhul on vähemalt selge, kellega või millega tegu.

Laias laastus samad hädad on Euroopa Liidus ja Eestis, kus sa kunagi ei tea, keda sa valid. Kes on ühe või teise isiku taga. Samas on teada, et lobby-grupid on suured mõjutajad, pea kõigi otsuste taga ning seadusi ostetakse valimiskampaania toetamise eest. Selline kommunistliku poliitbüroo süsteem, kus otsused ja võim on koondunud väga väikse ringi isikute kätte ning ülejäänutel pole mingit õigust sekkuda. Kokkuvõttes pole ime, et asjad ei liigu, sama häda oli Nõukogude Liidus, mis lõpuks kokku kukkus. Suletud süsteemi on vaja veidi tuulutada ja Trump sobib selleks ideaalselt. Sama asja oleks vaja Euroopasse, umbseid poliitikoridore tuulutama.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See vennike teenib ju raha jumalat, mitte rahvast!

Anonüümne ütles ...

The Real Truth About Jeb Bush, CIA Sociopath:
https://www.youtube.com/watch?v=4381_kVfs2I

2016 Election:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLagHa1QjXUIgwD5VYGPAfPJ2y1ysqnfK9