laupäev, 22. august 2015

Kes teeks Eesti uuesti suureks?

Väljavõte donaldjtrump.com. veebist.

USA maadleb parasjagu samade probleemidega mis Eestigi: rahvas on kaotanud usu tulevikku. Seetõttu laguneb kõik käest ära, ükskõik mida sa teha ei proovi.

USAs kogub praegu kiiresti populaarsust vabariiklaste üks võimalik presidendikandidaat, New Yorgi kinnisvaraärimees Donald Trump, kes lubab teha Ameerika uuesti suureks, taastada usu tulevikku. Ükskõik, kas see õnnestub või mitte, aga midagi on Trump juba muutnud. Vähemalt minu jaoks oleks, kui oleksin ameeriklane.

Aga kes taastaks eestlaste usu tulevikku, pakuks välja plaani, kuidas Eesti uuesti suureks teha? Et "15 aastaga Euroopas 5 rikkama hulka" ei kõlaks naeruväärselt?

Ausalt, ma ei tea, kes see selline Eestis oleks. Rõivas, Mikser, Ossinovski jms broilerid? Nalja teete? Laar, Savisaar? Andeks, aga surmahaige inimene ei peaks riiki juhtima. Helmed? Aga kus nad on? Ja kes veel? Polegi enam kedagi. Tõesti pole mitte kedagi. Isegi erasektorist pole kedagi võtta. Jüri Mõis? Ta proovis, aga ebaõnnestus. Armin Karu on liiga kahvatu, samuti Hillar Teder. Enn Pant peidab end avalikkuse eest, samuti Hannes Tamjärv. Heldur Meerits või Rain Lõhmus, kunagised Hansapanga alusepanijad saaks ehk hakkama, aga neil ei paista olevat poliitilisi ambitsioone. Hans Luik ilmselt tahaks, aga kas teda jälle rahvas usaldaks.

Eesti riigireformi eesmärk ei peaks olema näljapajukil omavalitsuste kinnipanek (sealt ei tule midagi juurde), vaid leida riigile juht, kes on juhi nime väärt.

Kommentaare ei ole: