reede, 4. september 2015

Valitsus jättis ise põgenikud kaitseta ja nüüd süüdistab teisi

Viimastel päevadel tuli välja uuring, kuidas võõrviha on Eestis mitu korda kasvanud: pole ime, kui arvestada neid õudsaid kaadreid, mis telepildi kaudu praegu Lõuna- ja Kesk-Euroopast Eestisse saabuvad. Sellist õudust ei soovi keegi oma õue peale.

Samal ajal on arusaamatu, miks jättis valitsus sellises võõrviha kasvu olukorras Vao pagulaskeskuse täiesti kaitseta. Oli ainult aja küsimus, mil mõni vaimselt ebastabiilne inimene midagi teeks. Umbes nagu Lasnamäe pommipanija. Ühest valvurist piisanuks, et seal olukorral silma peal hoida ja inimeste turvatunnet kindlustada. See ei muuda enam asja, et peaminister Taavi Rõivas pärast süütamist sinna kohale tormas. Tegu on tehtud ja sel oleks võinud olla väga kurvad tagajärjed.

Praeguses olukorras jääb vägisi mulje, et seda oodatigi- et keegi seal midagi korraldaks, et siis saaks teiste tragöödia najal omale poliitilisi plusspunkte teenida. Kuidagi liiga lakutud oli võimukandjate reaktsioon Vao sündmustele- nagu oleks tekstid juba varem valmis kirjutatud.

Kommentaare ei ole: