kolmapäev, 20. jaanuar 2016

Eesti hädade peamine põhjus- lokkav korruptsioon

Väljavõte Delfi veebist.

Viimaste uudiste ja Vabaerakonna liikme Artur Talviku paljastuste valguses võib küll väita, et Eesti suurim probleem pole mitte vähene sündivus, vaid riigiasutustes lokkav korruptsioon. Ning korruptsioon on omakorda põhjuseks, miks riik ei arene, on stagneerunud, miks pole raha laste ja erivajadustega inimeste jaoks, miks sissetulekud on väiksed, lapsi ei sünni jne. Sest korruptsioon lõhub ühiskonna alustalasid, muudab ausa ettevõtluse mõttetuks ning tagatipuks laastab riigi rahakotti. Korruptsiooni tagajärjel koondub riigi varandus kitsa ringi inimeste kätte, samal ajal kui ülejäänud on väga kehvas seisus.

Eestis lokkava korruptsiooni tõttu ei tea me seda, kes riisus 1990ndate algul VEB fondist 30 miljonit dollarit Eesti hoiustajate raha, me ei tea, kes võttis raha välja hinge vaakuvast Estonian Airist, kes sai kasu Eesti Energia hämaratest tehingutest USAs.

Nüüd on õnneks Riigikogus mõned uued jõud ja tänu sellele saime teada, kuidas politseiameti juht kasutab maksumaksja raha ning kuidas Tallinna Sadama praamihankes „võitis” 17,5 miljonit kallim pakkumine. See summa on riigi jaoks kadunud ja selle summa eest oleks saanud rajada 10 kaasaegset 100 lapsele mõeldud lasteaeda. Ja te veel küsite, kuhu kaob raha?

Mis on veel sümptomaatiline- esiuksel hüütakse rahvamassile, et Savisaar on varas, samal ajal tassitakse tagaukse kaudu kümneid miljoneid välja.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

30 miljonit dollarit ei tooda Saint Peterbugist ära kilekotiga näpu otsas.Kui keegi oleks seda üksi üritanud, ei oleks ta jõudnud pangast kaugemale kui 100 m. Tuleb küsida, milline riigiasutus osutas raha vedamisel turvateenuseid ja miks? Kas lihtsalt ilusate silmade eest?

Anonüümne ütles ...

Suurim korruptsioon toimub ettevõtetete nõukogudes ja välispankades (maksuvabastuse asjaolud!).
Proksil ja kapol on nende suhtes aga silmad suletud?