teisipäev, 19. jaanuar 2016

IRLi probleem on low energy erakonna eesotsas

Kohvik on väga rahulolematu sellega, et Eesti kahe parempoolse erakonna eesotsas on poisikesed ja nõuab, võiks isegi öelda NÕUAB, et IRLi hakkaks taas juhtima Juhan Parts. Kes on palju tõsiseltvõetavam kui Margus Tsahkna. Partsi ainus miinus on Lihula ja sellega suure hulga patriootlikult meelestatud inimeste (minu isa kaasarvatud) välja vihastamine, aga no kui kaua võib rääkida Lihulast. Iga poliitik teeb vigu. Parts on tark ja energiline, mis on väga oluline, sest low energy ei sobi poliitikule kohe kuidagi, nagu Jeb Bush'i puhul hästi näha on. Low energy poliitik ajab inimesed lihtsalt haigutama ja mul on kahju seda öelda, aga just täpselt selline efekt on Tsahknal, kes on muidu väga tore inimene, inimestele. Ta ajab inimesed suure suuga haigutama ja seetõttu ei pööra keegi enam tähelepanu sellele, mida ta ütleb. Urmas Reinsalu ja Ken-Marti Vaher oleksid paremad valikud, aga Juhan Parts oleks kõige parem valik.

Reformierakonna probleem on samuti low energy vohamine erakonna ladvikus. Taavi Rõivas pole küll nii low energy kui Tsahkna, aga näiteks Reformierakonna uus peasekretär Reimo Nebokat paistab olevat very low energy. Urmas Paet on kohutavalt low energy, Kristen Michal ja Arto Aas on natuke vähem, aga siiski masendavalt low energy. Valdo Randpere ja Keit Pentus on average energy.  Kui nüüd hakata mõtlema, kes võiks Reformierakonna tegijatest olla high energy, siis tuleb mulle meelde ainult Liina Kersna. Rohkem ei keegi. Jürgen Ligi on very high energy, aga tema on praegu kõrvale tõrjutud. Seega annab Reformis ikkagi tooni low energy ja see on erakonna jaoks väga väga halb.

Savisaar on alati olnud high energy, kummalisel kombel ka siis, kui ta oli haiglas ja koomas. Ta oli kohal ka siis, kui teda kohal ei olnud, ja mõjutas protsesse. Kummaline, aga nii see oli. Ja kuna Savisaare energia on väga suur, võiks isegi öelda, et tohutu, siis võivad kõik teised keskerakondlased olla ükskõik kui low energy'd. Savisaare energia tõmbab nad endaga kaasa ja nad paistavad samuti energilisemad.

Sotside juht Mikser on jälle äärmiselt, extremely high energy, lausa nii high energy, et teda vaadates hakkab pea ringi käima (mida kummalisel kombel ei juhtu Savisaare puhul) ja see on sama halb kui extremely low energy, kelle näitena võiks tuua Jaak Aabi ja Enn Eesmaa Keskerakonnast. Silmad vajuvad kinni juba neid vaadates. Keskerakonnast on extremely high energy Kadri Simson - teda vaadates hakkab samuti pea ringi käima ja ma üldse ei imesta, miks Jürgen Ligi temaga samas saates viibides alati närvi läheb.

Juhan Parts on aga selline mõnusalt just right energy, mida oleks IRLile praegu hädasti vaja. Margus Tsahkna räägib Eesti rahvaarvu tõstmisest kahe miljonini? Pliiizzz. Kui sellest aga räägib Juhan Parts? Ma hakkaks kohe kolmanda lapse peale mõtlema. Selline on low energy ja just right energy poliitiku vahe. Ühe jutu peale sa lihtsalt kehitad õlgu, teise jutu peale sa hakkad kiiresti tegutsema.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Üldisel olen nende mõõtetulemustega nõus aga Parts on ülehinnatud ja ajab samuti haigutama. Unised tüübid on muide ka Vabaerakonnas.
Juhani temperament on hästi tabatud klipis: https://www.youtube.com/watch?v=1bSZlJNlD2k

Irja ütles ...

Mina suudan Partsi ilma silmatikkude abita kuulata küll, eriti huvitav on ta debattides osaledes. Vabaerakonnas on ka, olen nõus! Andres Herkel on extremely low energy, samas Artur Talvik on hig energy. Kuid tema ainsana ilmselt :).