teisipäev, 31. mai 2016

Microsoft hävitas Soome (ja ka Eesti?)

Väljavõte Delfi veebist.

Delfi kirjutab Microsofti ebaõnnestumistest Nokiaga. Aga kas see ikka oli ebaõnnestumine?

Nokia oli selgelt Microsoftile ohtlik konkurent ajal, kui Apple sisenes mobiiltelefonide turule ja võttis kiiresti Microsoftilt turuosa. Samal ajal valitses mobiilside turgu maailmas Nokia, kelle jaoks oleks olnud käkitegu koos Apple'iga Microsoftile ots peale teha.

Aga Microsoft, see on terve riik, aastakäibega 93 miljardit dollarit, kümme Eesti aastaeelarvet. Microsoft tegi lihtsalt nii Nokiale kui Soomele otsa peale. Virtuaalselt, ilma relvadeta, nagu need kaasaja sõjad käivad. Mina oleks ka teinud, kui oleksin olnud Microsofti juht. Mõnele sommile mõni miljon maksta selle teenuse eest pole ju suurem probleem, või mis?! Kannatas kogu Soome ja selle kaudu ka pisike Eesti. Mis sai meie kuulsast Skype'st, ahh? Skype'i kiidetakse Eestis siiani taevani, aga kas Eestis veel on üldse mõni Skype'i töötaja alles?

Nii käivad asjad laias maailmas, võtke õppust, väiksed eestlased ja soomlased! Mängisite oma ajaloo võimaluse maha, nii nagu kunagi 500 aastat tagasi niggerid Aafrikas portugallastele klaashelmeste eest. Aga kui pea ei jaga, siis jagavad jalad, nagu öeldi juba vene kroonus. Nüüd ootab teid mitusada aastat orjatööd Microsofti orjapidajatele, kulla sõbrad!

Kommentaare ei ole: