teisipäev, 14. juuni 2016

Käivitub aktsioon „Portugalist ära”!

Armsad sõbrad! Alustame raha kogumise kampaaniat, mille eesmärgiks on koguda tagasilennupiletid Portugalist Eestisse neljale inimesele ehk siis minule, Innole, Juulile ja Roosile.

Peamiseks põhjuseks on hirmus palavus, mis mul juba praegu pea ringi käima paneb. Aga juulis tõotab veel kuumemaks minna - ligemale 35-40 kraadi! Mina ja Roosi aga üle 30-kraadist kuumust ei talu – me mõlemad muutume siis väga uimaseks ja Inno peab meile vett pähe valama. Nii et kui te ei taha, et ma siin ära suren, siis palun aidake :).

Seega käivitub tänasest aktsioon „Portugalist ära!”, mille eesmärgiks on koguda nii ruttu kui võimalik (enne juulit vähemasti) nelja inimese (kaks täiskasvanut ja kaks last) lennupiletite raha Portugalist Eestisse. Ideaalis lendaksime Helsingi kaudu, kuna see on otselend ja lastele kõige vähem kurnavam. See läheb maksma ca 1000 eurot. Kuid oleme valmis lendama ka Air Baltic’uga läbi Pariisi, mis maksab ca 600 eurot. Samas võib Helsingi pileti teatud päevadel kätte saada ka 700-800 euro eest – vaatasime järele.

Nii et palume teie abi. Kellele meie pere ja Kohvik korda lähevad ning kel on võimalik meid kojusaamisel aidata, saab meid toetada, tehes ülekande minu arveldusarve numbrile Swedbank’is: IBAN: EE112200001100329486. Välismaalt üle kandes panga BIC kood: HABAEE2X.

Oleksime väga tänulikud. Mul on väike vastukingi mõte ka. Nimelt on mul siin Portugalis ilmumas raamat ning olen kirjastusega kokku leppinud, et saan endale 100 eksemplari. Nii et teen ettepaneku: kes toetab meid vähemalt 25 euroga (võib muidugi ka rohkem!), saab endale minu poolt vastukingina minu inglisekeelse raamatu „Commander Joao G” („Komandör Joao G”). Raamat räägib kolme portugallasest sõbra Joao, Fredi ja Tozé seiklustest Tallinnas, kuhu Joao tuleb endale nö Baltic Bride’i otsima. Sõbrad satuvad seal kõiksugustesse sekeldustesse ning lõpuks peab advokaadist neljas sõber Miguel neid sinna päästma minema. Natuke kolme musketäri stoori, sest Joao on loomult nagu Athos, Tozé nagu Porthos, Fred nagu Aramis ja Miguel nagu D’Artagnan. Romaani prototüüpideks on minu portugallastest sõbrad.

10 eksemplari jätaks ma endale, aga 90 saan ära anda. Kui soovite raamatut, siis palun kirjutage selgitusse: „Raamat”, kui mitte, siis lihtsalt „Toetus”. Lisaks raamatule võin pakkuda kõikidele toetajatele omapoolseid soovitusi Portugalis reisimiseks ning anda oma kortereid ja maju üürivate sõprade kontaktid. Hetkel elame näiteks minu sõbrale Henrique'ile kuuluvas 10. sajandil ehitatud rüütlilossis, kuhu ta on ehitanud endale õdusa maakodu ja mida soovijatele välja üürib.

Nii et päästke meid, palun! SOS!!! :)

Oleme iga toetuse eest tänulikud.

PS. Anname teile (ka Titeblogis) regulaarselt teada, kui palju raha kojusõiduks kogunenud on, ning kajastame ka oma tagasisõitu. Suured tänud juba ette! Musid ja kallid!

Ahjaa - Inno arvab ikka, et võib tulla sõda, aga mina küsin: kas on parem põgeneda sõja eest, kuid surra palavusest?

Siin mõned pildid rüütlilossist, kus praegu elame (rohkem pilte Titeblogis):



Roosi vana, 10. sajandist pärineva müüri taustal.



Selline elutuba siis.



Minu arhitektist sõbrale Henrique'ile kuuluv loss, mida ta ehitas kümme aastat ja mida nüüd soovijatele välja üürib.



Rüütlilossi köök. On ju selline tunne, nagu rändrüütlid oleks lahkunud alles eile?