reede, 7. oktoober 2016

Kas sõja puhuks tuleks varuda hoopis bensiini?

Valitsus soovitab sõja puhuks varuda vett ja kuivikuid, aga tegelikult peaks varuma hoopis bensiini. Ei, ärge saage must valesti aru - see pole mõeldud enda ja pere liikmete süütamiseks - asi vast ei lähe nii kaugele. Kuigi, võibolla tuleb ka seda varianti kasutada. Eestis puuduvad sõja puhuks varjendid, mistõttu kõik inimesed, eriti naised ja lapsed on justkui istuvad pardid, inglise keeles sitting duck. See termin tähistab potentsiaalseid märklaudu. Parem on end põlema panna, kui vaadata pealt, kuidas vaenlase sõdurid või tänavatel hulkuvad pätid su naist ja lapsi vägistavad.

Tegelikult ma mõtlesin varuda bensiini selleks, et ohu eest oleks võimalik autoga ära sõita. Võib arvata, et lennukid sõjaolukorras enam ei liigu, ega ka bussid ja rongid, aga on lootus, et autoga pääseb veel läbi. Näiteks Ukraina sõjas pääsesid inimesed autodega sõjakoldest minema, ühistransport enam ei liikunud.

Iseasi muidugi, kuhupoole autoga sõita. Lätti on riskantne, Venemaale ei pruugita lasta. Aga mingil hetkel peaks Lääneriigid hakkama sõjapagulasi vastu võtma. Sinna Läände tuleb aga millegagi sõita.

Sõja korral tuleks enesekaitseks varuda ka relvi ja laskemoona, või vähemalt mõni kirves ning lihunikunoad, sest võib arvata, et sõjaolukorras lõpetab tegevuse politsei ning tänavatel algab marodööritsemine. Mäletate juhtumit, kus Tartus peksti üks pereisa päise päeva ajal oma lapse nähes vaeseomaks - sõjaolukorras muutub selline pilt tavapäraseks. Koju varutud vesi ja toit võidakse lihtlabaselt minema viia. Eriti on ohustatud Tartu, sest võib arvata, et sõjaolukorras, kui vangla saab tabamuse, pääsevad vangid vabadusse ja lähevad kohe linna peale gastroleerima.

Igal juhul selles olen ma valitsusega päri, et sõjaks tuleb valmis olla.

15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pane tõesti ennast põlema ja mida varem seda parem.

Inno ütles ...

Mul jäigi lisamata, et tikud peavad ka olemas olema. :)

Anonüümne ütles ...

Kas sul siis tsäksi pole? Kesse siis tänapäeval enam tikkudega uimerdab.

Inno ütles ...

Jah, just, ma just lugesin, et sõja ajal pidid tsäksid hinda minema. Et nende vastu saab toitu vahetada. Samas tuleb vaadata, et lapsed nendega mängima ei satu, muidu võib õnnetus juhtuda.

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Margus Kiis ütles ...

Mõistlik muidugi bensiini varuda. Ja kulda. Aga Eesti on kahjuks lõpp-peatus. Kuigi Soome justkui peaks saama põgeneda, kui mingi vähegi korralik paat on. Kuigi millegipärast näiteks peale II maailmasõda Soome üle mere ei proovitud eriti minna, pigem üritati Rootsi, kuigi sinna on 200 km rasket merd. Kardeti, et soomlased saadavad tagasi või?
Kohe peaks proovima autoga põgeneda Läti kaudu läände, kohe kui mingi jama on.

Kui Venemaa peaks Baltikumi ründama, siis on see küll nende poolt täielik idiootsus, selle tagajärg nende jaoks oleks minimaalselt muust maailmast enese täielik äralõikamine, hullem kui Nõuk. Vene isolatsioon 1918 -- 1928, sest toona vähemalt olid mingid kanalid, k.a. Eesti Wabariik ("Bruljandid proletariaadi diktatuurile"). Milleks seda vaja peaks olema? See oleks absurd kuubis.

Anonüümne ütles ...

Inno, sa oled Lamav Idioot. M.O.T.T.

Anonüümne ütles ...

Pange siis ka paar kanistrit bensiini oma üüritud voodi alla. Ja lapsed voodi peale hüppama.

LPR ütles ...

Tundub, et varsti läheb andmiseks. Maja oleks veel vaja maha müüa. Suvila ja mets sai müüdud. Õnneks. Ehk saab veel enne suurt sõda mingi kopika väikelinnas asuva maja eest aga olen ka arvestanud et võib-olla tuleb koik lihtsalt kuludesse kanda ja õnnelik olla et sai sealt tulema tuldud.

Anonüümne ütles ...

https://www.facebook.com/GreatPutin/videos/1668600926744441/?pnref=story
Ei ole tuumarelv, vaid hoopis niisugune. Vandenõuteoreetikud väidavad, et tuumarelvad on ära nullitud, on palju tõhusamaid ja samas "puhtamaid"- ilma katastroofiliste tagajärgedeta relvi.
Esiteks on tuumarelv väga kallis, seda jätkuks ainult kõige suuremate linnade jaoks ja kes sinna elama tahaks pärast minna.

Anonüümne ütles ...

Autoga ei saa sõja korral minema, sest reeglina tahavad ka teised jalgsi, autodega, mootorratastega jms põgeneda ning maateed on põgenikest ummistunud. Teedele jäävad takistuseks tühja kütusepaagiga või avariilised autod, teed on puruks pommitatud. Nii et eriti lootust pole.

Anonüümne ütles ...

Mida osta, mida osta... Mis mölisemine siin veebis käib? Kellel tõsine soov minna, kähku kohvrit pakkima! Karu möürgab juba! :D

Anonüümne ütles ...

ja kellel ei ole soovi minna, see ostab vene keele õpiku.

Anonüümne ütles ...

Mis ma sinna välismaale üksi lähen, kui ülejäänud perekond maha jääb ja nemad keelduvad lahkumast. Eks siis tuleb sõda kuidagi üle elada või surma saada, mis parata. Palju hullem oleks olla välismaal üksi elus, kui kõik kallid lähedased on kodumaal hukkunud.

Anonüümne ütles ...

TOIDUVARU 2 nädalaks 2-le inimesele/1 kuuks 1-le inimesele

Teravili – 12 kg:
2 kg nisujahu
2 kg odrakruupe
2 kg makarone
2 kg riisi
2 kg tatart
2 kg kaerahelbeid
Oad, herned – 2 kg
Liha-/kalakonservid – 8 tk
Piim – 1 kg piimapulbrit
Suhkrut - 1 kg
Soola - 1 kg
Ketšupit – 2 kg
Köögiviljakonserve – 3,2 kg (4 tk a´800 g)
Puuviljakonserve – 1,6 kg (4 tk a´400 g)
Õli – 1 l

Lisaks:
Kuivpärm – 4 pk
Pakisupid – 8 tk
Pakikastmed – 8 tk
Puljongipulber – 1 pk
Tee – 1 pk (100 g)
Kohv – 1 pk (500 g)
Kakao – 1 pk
Maitseained (pipar, kaneel, vanillsuhkur jms) – 4 pk
Sooda – 1 pk
Äädikas – 1 pdl
Küpsetussegud (koogipulbrid) – 4 pk
1 pdl 40% viina