reede, 23. detsember 2016

Jumal küll! Eesti riik ei hoolitse absoluutselt erivajadustega inimeste eest!

Väljavõte TV3 veebist.

Vaatan praegu TV3 saadet Inglite aeg, kus inimesed paluvad abi erivajadustega inimeste toetuseks. Raha kogutakse samas selliste elementaarsete asjade jaoks nagu lapse turva- ja ratastool või hooldusravi, mis peaks olema riigi poolt tagatud, sest Eesti on liitunud Erivajadustega inimeste konventsiooniga. Selle järgi PEAB erivajadustega inimestele olema riigi poolt tagatud samalaadsed võimalused kui tavalistele inimestele. Erivajaduste inimeste eest hoole kandmine on samasugune riigi ülesanne ja kohustus nagu valimiste korraldamine või teehooldus.

Ja milleni Eestis on jõutud? Inimesed peavad telesaate kaudu kerjama abi, mis PEAB OLEMA RIIGI POOLT TAGATUD. See on umbes sama, nagu Valgamaa inimesed peaks telesaate kaudu kerjama abi talviseks teehoolduseks.

Ma saan aru, et pere palub abi lapsele mänguasjade, puhkusereisi või spaa-käigu jaoks, aga toetust kerjatakse elementaarsete abivahendite jaoks, mis peavad olema riigi poolt tagatud. Täiesti uskumatu!

Saates osaleb terve rida lauljaid, aga mina nende asemel, et osaleda projektis, mis inimeste õnnetut olekut ära kasutab, läheks pigem üheskoos Riigikogu või Stenbocki maja või Kadrioru lossi või kasvõi Euroopa Komisjoni ette piketeerima ja nõuaks täpselt nii kaua riigi kohustuste täitmist, kuni need kohustused on täidetud. Muidu võibki laulma jääda ja midagi sellest ei muutu - väljapääsmatus olukorras inimesi tuleb üha juurde.

Ma ei kujutaks näiteks Soomes või Rootsis ette selliseid saateid või sellist kerjamist, see oleks ennekuulmatu! See oleks skandaal! Ametnikud või poliitikud, kes selle asja eest vastutavad, oleks kohe liistule tõmmatud ja neid ei jäetaks enne rahule, kuni kõik probleemid on klaarid. See on ikka täiesti masendav, kuhu on Eestis jõutud ja mis toimub. MASENDAV!

Erivajadustega inimestele pole vaja niivõrd otsest rahalist abi, kuivõrd abi õiguste kaitsel, sest esiteks pole inimestel endil jaksu sellega tegeleda ja vajadused on väga mitmekülgsed. On palju asi, mida rahaga ei lahendagi. Mitte midagi ei muutu kuni Eestis ei hakata täitma rahvusvahelisi leppeid. Eesti võttis Euroopa Liiduga liitudes kohustused ja NEID KOHUSTUSI TULEB LÕPUKS TÄITMA HAKATA!!!

21 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eestis pole selle kõige jaoks veel piisavalt raha. Maksuraha puudumisele oled ise hoolsasti maksudest kõrvale hiilides ja oü-tades ning nüüd siis töötuna kodus aeledes kaasa aidanud. Nii et vaata peeglisse ja sõima iseend.

Inno ütles ...

Mis tähendab pole raha?! Euroopa Liidust on seda kamaluga kühveldatud. Kus see raha kõik on? Ja riik ei saa peituda mõne maksumaksja käitumise taha, juba selline väide on absurdne. Tegelikult muidugi raha on küll, aga lihtsalt riik kuseb kaarega võetud kohustuste peale.

Inno ütles ...

Riik käitub erivajadustega inimestega nagu need Tartu pätid, kes lapse nähes isa vaeseomaks peksid, aga erinevalt neist pättidest ei juhtu riigiga midagi, ja õigust jääb veel ülegi. Riik käitub nagu kaabakas, kes kasutab ära seda, et erivajadustega inimesed ei suuda ise oma õiguste eest seista.

V.K ütles ...

Mina ei näe sellest saates kyll midagi halba! Annetasin ka! Ma kyll täpselt ei tea kui palju raha eraldab euroopa liit erivajadustega inimestele aga ma ei vôrdleks meid soome ja rootsiga rahvaarv on oluliselt erinev!!! Kuidas see nii möistmatu on me ei saa vörrelda eestit riikidega kus inimestelt tuleb maksude pealt oluliselt rohkem sisse! Ja Inno töesti alusatks ikka enda peegilsse vaatamisega! Yks inimene siit ja teine sealt ja näe oleks mönel erivajadusega lapsel oluline asi olemas!!!! Inimesel peab ikka endal ka tahtmist olema hakkama saada ega riik sinu eest elada ei saa!!!!

Kilekott ütles ...

Innolt väga vinge artikkel!
Kuhu aga suured rahad kaovad, näeb siit: http://ekspress.delfi.ee/kuum/valispangad-viivad-eestist-valja-ule-miljardi-euro-aastas?id=71905827

Anonüümne ütles ...

Soomes on selline kerjamine keelatud. Lubatakse vaid ametkonna eriloaga ja kuulutusel peab olema märgitud loa nr ja kes selle välja andis. Seejärel peab raha saaja andma (maksu)ametnikele täieliku ülevaate saadud rahade kulutustest. Vastasel juhul saab kopsaka trahvi omale kaela.

Anonüümne ütles ...

Kuidas te ei suuda mõista , et raha on esmajoones vaja ärmatavate ameerika juutide ja nende tagantkiitjate toetamiseks. Selge, et eesti pole nii rikas, et kõigile jätkuks ...

Inno ütles ...

V.K.-le: riik on võtnud kohustuse ja kohustusi tuleb täita. Riik kodanikelt nõuab küll kohustuste täitmist, paneb isegi vangi, kui kohustusi ei täida, aga ise paneb täiesti tuima, jätab kohustused lihtsalt täitmata. Sest riiki keegi ei karista, Euroopa Liit vaatab ka pealt ja ei sekku. Inimestel lastakse lihtsalt piinelda, ja käes on 21. sajand!

Inno ütles ...

Tegelikult peaks riik tagama inimestele ka normaalsed elutingimused. Kõik need Kodutunde-teemad on tegelikult riigi kohustuste räme eiramine. Ja siis räägitakse, et Eesti on uus Põhjamaa. Mis kuradi Põhjamaa, see on puhas Buchenwald! Eesti on Põhjamaadest valgusaastate kaugusel.

Anonüümne ütles ...

Pidi ju olema jõulurahu teil, mis sa Inno siis räuskad siin oma Buchenwaldis. Õgi kalkunit ja kringlit, hauka isakese toodud õuna peale, lase pussu ja ole häppi koos oma pesa-konnaga.

Anonüümne ütles ...

Kuidas see riik sind, vaesekest, piinab?

Inno ütles ...

Mis nad siis näitavad selliseid saateid - nii hale hakkab, isegi mul, kes ma enda arvates olen kõigega harjunud. Ja 20:50 anole: riik piinab kõiki neid inimesi, kes peavad avalikult telesaadetes raha kerjama ja end lolliks tegema, et saada teenust, mida riik peaks pakkuma. See on puhas sadism. Riik käitub nagu sadist, psühhopaat.

Anonüümne ütles ...

Ei paista seal teie pere kohal seda teistele soovitud jõulurahu heljuvat, ei paista... ikka piinamised ja kerjamised ja sadism ja...
Ota nyt iisisti, Innukene, ja kui kole hale hakkab, nuta vahepeal väheke. (Ja muide, olgu saladuskatte all öeldud, et telekapuldil on üks nupp, kuhu vajutades saab kas kanalit vahetada või pildi üldse eest ära võtta).

Anonüümne ütles ...

A mis see sinu perset torgib? Teil endal tuleb ju kerjamine maru hästi välja ka raha peaks olema seetõttu nagu ratsahobusel sitta?
Vot Soomes kùll on ses mõttes pahasti, et kerjata te enam ei tohi.

Anonüümne ütles ...

Aga meie eliidi erivajadused vajavad ju rahuldamist ja esmajärjekorras.

Anonüümne ütles ...

Inno, riigil ei ole raha. Nt teie pere ei too sentigi maksutulu, ainult kulu—kulu—kulu.

Inno ütles ...

Loll jutt suhu tagasi! Riigil on raha küll, kui vaadata, kuidas kümneid ja sadu miljoneid vasakule ja paremale lennutatakse. Ainuüksi ELilt tuleb igal aastal miljard eurot, erivajaduste rahuldamiseks kuluks mõni miljon.

Anonüümne ütles ...

Ainuüksi teie "pere" soove vaadates kuluks riigil teie peale sadu tuhandeid aastas. Mina maksumaksjana pole nõus Tähismaasid poputama.

Inno ütles ...

Et me soovime kosmosesse lennata? Ausõna, käsi südamel, selliseid soove pole.

Anonüümne ütles ...

Kosmosesse nii kehva tervisega ei saa, seda peaksid isegi teadma. Aga korterid, hobide ja reiside rahastamine, kõrge hooldajapalk mõlemale on siit juba korduvalt läbi käinud. Te suudate ju paari aastaga miljoneid taevasse lasta.

Inno ütles ...

MIlline demagoogia?! Jutt polnud ju mingist puhkusest ega isegi hooldajapalgast, vaid erivajadustega lastele ESMAVAJALIKU muretsemisest. Aga see viimane kommentaar peegeldab hästi terve riigi suhtumist erivajadustega inimestesse: selline irvitav-parastav hoiak, süütunde tekitamine, et sedasi kõrvale hiilida oma kohustustest. Umbes selline jutt, et inimesed on ise süüdi, et autotee peal sõidavad, seetõttu jäetakse maanteed lumest puhtaks rookimata. Ja üleüldse, miks te nõuate teede puhastamist riigilt, võtke ise luuad ja labidad kätte ja minge rookima!