laupäev, 24. detsember 2016

Kuidas valitsus ajab peresid kerjama

Väljavõte Varro Vooglaidi veebist.

Ühelt poolt Eestis justkui taunitakse kerjamist, teiselt poolt ajab valitsus ise inimesi senisest enam kerjama oma seadusemuudatustega, kirjutab Varro Vooglaid oma blogis.

Tõepoolest, mulle jäi samuti arusaamatuks, miks oli uuel valitsusel vaja kaotada perede ühisdeklaratsioonid tulu deklareerimisel. Sest ühisdeklaratsioon oli väga peresõbralik, võimaldades saada maksusoodustust näiteks siis, kui pere on suur, üks pere liikmetest on kodune ja tal puuduvad tulud, millest mahaarvamisi teha, aga teine käib tööl. Siis saab teha mahaarvamisi kahe inimese eest. Nüüd aga uuest aastast see võimalus kaob, mis kajastub siis ülejärgmisel aastal esitatavas deklaratsioonis. Varro Vooglaid on välja arvutanud, et tema kaotab 2400 eurot, mis on päris arvestatav summa.

Ühisdeklaratsioonide osa oli tänavu kolmandik kõigist deklaratsioonidest ehk ligi 79 tuhat deklaratsiooni. Ka see on päris suur hulk. See puudutab 157 400 inimest, neljandikku kõigist deklaratsiooni esitanud inimestest.

Nii nagu Vooglaid märgib, sunnib see inimesi senisest rohkem kõiksugu toetusi kerjama ehk valitsus ajab inimesi kerjama. Mis tähendab, et perede olukord muutub keerulisemaks mis omakorda mõjub negatiivselt Eesti iibele. Ja kust otsast siis peaks Eesti rahvaarv kasvama hakkama?! Unistage edasi, kulla valitsuse liikmed! Pigem on oodata suuremat sorti kukkumist.

Kommentaare ei ole: