laupäev, 24. detsember 2016

Maailmas levib uus mood - jõulude veetmine üksinda!

Ühele kaetud jõululaud, väljavõte Yle veebist.

Ma siin kirjutasin üksinda jõulude veetmise kohta. Aga nagu vahendab Soome Yle, ongi see omamoodi trend juba maailmas - veeta jõulud üksi ja teha iseendale jõululaud.

Soomes on üle miljoni ühe inimesega majapidamist ja Yle palus sel puhul inimestel saata oma muljeid. Lühikese ajaga saabus ligi sada vastust. Vastused jagunesid laias laastus kolmeks: esimene grupp nautis jõulude üksi veetmist, teistele olid jõulud nagu iga teine päev ja kolmandale grupile tähendab üksindus kurbust ja igatsust.

Mitmed inimesed kinnitasid, et jõulurooga ongi kõige parem üksi süüa - siis saad süüa just seda, mida tahad ja kui palju tahad.

Tuleb välja, et üksi söömine on maailmas muutunud juba trendiks. Näiteks Hollandis on restorane, kus on lauad kaetud ainult ühele inimesele. Jaapanis on üksi süües inimesed teistest eraldatud lausa vaheseintega. Üksisööjate hulgas on väga populaarsed näiteks spordirestoranid, kus inimene saab jälgida segamatult spordivõistlusi.

Eestis pole üksi söömine üldse keeruline, eriti maapiirkondades, kus sageli polegi söögikohtades rohkem inimesi kui sa ise. Ses mõttes on Eestis paljud söögikohad üksisöömise kohad. :)

Kommentaare ei ole: