reede, 23. detsember 2016

Meie pere jõulud. Appi, mida me jõuluks sööme???



Täna hommikul tekkis meil paanika, et mida me jõuluks sööme. Ei-ei, mitte seepärast, et raha ei oleks. Kummalisel kombel on meil nende jõulude ajal täitsa parajalt raha, jätkub söögi ja joogi jaoks ning ka väikesteks kingitusteks lastele. Hoopis seda paanitsesime, et  MIDA me jõululaupäeval sööme.

Kõigepealt - kas lind, loom või kala? Kuna olime Portugalis küllastumiseni kala ja muid mereande söönud (jõulude ajal turska!), siis kala kohe kuidagi ei tahtnud. Inno arvas, et võiks verivorsti ja hapukapsast süüa. Teeks sellised traditsioonilised Eesti jõulud. Mina eriti ei tahtnud, sest sõin sügisel nii palju verivorsti, et selle isu läks pikaks ajaks ära :). Nii, mis siis järgi jäi? Kana, part, hani, kalkun?

Innole eriti kana ei maitse, nii et kana jäi ära. Pardist ei pidanud Inno jutu järgi eriti midagi saama, nii et part jäi ka ära. Otsustasime, et lähen vaatan, kas saan kuskilt hane. Läksin Maximasse, kus oli kella kahe ajal juba suur järts. Seal oli pakkuda parti ja kalkunit. Kuna Inno oli öelnud, et pardist eriti midagi ei saa ja kalkun oli päris suur, üle kolmekilone, siis võtsin selle ära. Lisaks kuivatatud ploome, mida Inno tahab kalkuni sisse panna.

Nii et meil on jõulukalkun! Inno pani selle sulama ja homme saab siis loodetavasti kalkunipraadi :). Mida teie jõuluks sööte?

Pildil meie jõulukalkun.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Juuli jääb siis puhta nälga, tema ju liha ei söö teil?

Irja ütles ...

Juuli sööb kõike juba - ka liha maitseb talle väga.

V.K ütles ...

Mina yle mitme aasta ise jõululauda ei tee, lähen see aasta ringile, ämm, ema, vanaema eks siis näis mida pakutakse! Jõuan ka oma ringiga Võrumaale!

Anonüümne ütles ...

Meie teeme homme seapraadi, endatehtud hapukapsast valmistame ahjukapsast ning muidugi verivorstid ning endatehtud marineeritud kõrvitsasalat veel juurde.

Irja ütles ...

Inno pani ka kõrvitsa pannile podisema :).