esmaspäev, 26. detsember 2016

Meie pere jõulud. Jõulufilmid!!!

Jõulude lahutamatuks osaks on muidugi ka jõulufilmid. Innol oli kõige suurem heameel TV3s juba reedel alanud Die Hard'i seeria üle (praegu vaatab ta Die Hard 3e), mina aga ei kujuta oma jõule ette Hollywoodi klassikata. Kõige lemmikum on It's a Wonderful Life James Stewartiga peaosas ja kohe seejärel Miracle on the 34th Street. Minu isiklike lemmikute hulka kuuluvad veel Love Actually ning Joyeux Noel - äärmiselt südamlik film sellest, kuidas saksa kroonprintsi poolt rindele laulma saadetud Berliini ooperimaja tähe Walter Kirchhoff'i esitus liigutab vastaspoole sõdureid, prantslasi, sedavõrd, et nood oma kaevikutes püsti tõusevad ja talle aplodeerivad. Järgneb sõjategevuse kõrvale heitmine ja ühine jõulupidu. Lugu on jutustatud läbi saksa, briti ja prantsuse sõdurite silmade. Kes ei ole näinud, sel soovitan kindlasti vaadata!

Seriaalidest soovitan briti üht uuemat seriaali Dickensian. Eesti kanalid seda vist veel näidanud ei ole, aga Soome Yle1 praegu näitab (reedeti). Tegemist on Charles Dickensi erinevate teoste põhjal kokku pandud mõrvamüsteeriumiga. Kes Dickensi Christmas Carol'i ehk Jõululooga kursis, teab, kes oli Jacob Marley. Vot see kuri rahalaenaja, liigkasuvõtja selles seriaalis mõrvataksegi ja kahtlusaluseid on väga palju.

Roosi tundis nende jõulude ajal aga kõige suuremat rõõmu Ice Age'i filmide ära vaatamisest ja tema kõige suurem lemmik, kelle ekraanile ilmudes ta lausa kilkama hakkas, oli seal see ülitragi orav, kes kustumatu innuga oma tõrukest taga ajas :).

Mis filme teie vaatasite?

7 kommentaari:

LPR ütles ...

Jingle all the way, Home Alone 1&2, This is the End.

Irja ütles ...

Meie vaatasime ka Jingle'it :)

LPR ütles ...

Kahju et Eestis ei ole oma jõulu filmi veel tehtud.

olge ise ka tublid ütles ...

Ei vaata filme, kuna pole vähimatki huvi. Pole juba olnud umbes paarkümmend aastat, viimati sai kinos käidud vist 1995. aastal. Ka tv-st/arvutist ei vaata filme, v.a üksikud dokumentaalid. Kogu see filmindus on ülimalt võlts ja naeruväärne, eriti muidugi Hollywoodi kraam. Reaalne elu on palju põnevam ja ehedam kui ükskõik mis laadi fiktsioonil põhinevad filmid.

Anonüümne ütles ...

Kas te seda saadet nägite Quando, Quando eetris 24.12.2016 19:25 http://etv.err.ee/v/kultuurisaated/saated/35491f9f-eb4a-4cc1-aabe-8f215e638515/quando-quando päris jube ikka, mis sundüürnikest sai, et tuntud laulja on nüüd sisuliselt asotsiaal, kelle elukohta oma poeg ka ei tea.


kunagi oli sundüürnikest film http://kanal2.postimees.ee/pluss/video/?id=8795

Anonüümne ütles ...

Irja, mis kanalitel need filmid olid?

Irja ütles ...

Meil on nad DVDde peal :).