teisipäev, 6. juuni 2017

Jüri Luige teine kiri Võrust: „Sigadus ruulib”

Tuntud Võru ettevõtja, Pommionuna kuulsaks saanud Jüri Luik läkitas Kohvikule uue kirja. Luik leiab, et Võrus ruulib sigadus, ja selgitab, peatselt toimuvale Võru Lastefestivalile ei tule rüütlitelki ega korraldata vanaaja mänge lastele. 

SIGADUS RUULIB

Kui keegi arvab, et järgnev  arvamuslugu on kurtmine, et meedia on mind unustanud, on see eksiarvamus. Sest  piisaks, kui saadaksin kellegi kasvõi karu perse ja  erinevad meediaväljaanded lendaksid kohale nagu kärbsed sita peale (näiteks kui otsustasin luua valimisliidu Põliskeskerakondlased). Seega --- asja tuuma juurde:

1. Võrus on praegu võimul Püha Kolmainsus --- kesikud, sotsid ja VVV (kes võiks uutel valimistel muuta nime VVMiks, et see kõvasti lubatud Võimekus oleks ka MUUTUS). Fassad on ideaalselt korda tehtud ja silm lausa puhkab, AGA ----- kuna pole veel valimispropaganda aeg (sprindi hoovõttu pole mõtet alustada teiselt staadionilt), tuleb fassadi lahtikirjutus Luige Teatajas õigel ajal.

2. Algul arvasin, et kogu jama on kohalikul tasandil kokku keeranud sotsid. Piinlik tunnistada, aga algusest peale on esimest viiulit mänginud kohalike kesikute juhid eesotsas Anneli Oti ja Visnapuuga ja ülejäänud seltskond on võimule jäämise nimel olnud kõigega nõus. Viimane hea näide on see purjus peaga vahele jäänud Miksi kaasus. Vaieldagu mulle vastu mida iganes, aga Miks vegeteerib volikogus kindlasti lõpuni ja teised  koalitsioonipartnerid vibutavad ainul sõrme --------- AI, AI, AI; VITS VITS VITS (nagu  Merkel mõistab pidevalt terrorismi hukka, aga HALLIGI ei tee).

Toetudes ülalmainitule, on igati loogiline, et nii mõnigi uus idee, mis siin ei leia rakendust, tehakse mujal tuima näoga ära ja kõik on rahul. Teiste ärajäänud asjade puhul räägib enne valimisi suu puhtaks iga mees enda osas. Mina, loll, selgitan paari asja juba täna. Näiteks  eelmisel aastal oli võimalik Rahvusvaheline Rüütliturniir saada Võrru ja Võru oleks džuudo eeskujul saanud uue rahvusvahelise ürituse juurde (oleks toimunud Spordihoone staadionil ja rahvas oleks vaadanud seda tasuta). Toetuste nimekirjast praagiti see aga maha (ilmselt oleks vist aidanud see, kui oleksime lisaüritusena olnud  nõus raudrüüde ja mõõkadega silkama tänavatel orienteerumist). Kuna meid lasti kotti, napsas Tallinn selle ära ja see toimus väga ägeda üritusena 3ndal juunil Tallinnas Vanalinna päevade raames, mitte aga Võrus Võru linna päevade raames. 

Teisena väärib äramärkimist asjaolu, et Võru linna päevade raames oleksime saanud pargiürituse ja rongkäigu kõvasti uhkemaks, kui linn oleks viitsinud (Tallinna linnavalitsusega oli kokkulepe olemas) saata Tallinna linna aastapäeval õnnitlustelegrammi või meili ja ka kutse osaleda Võru linnapäevadel (üks pealinn kutsub teist, sest Võru on ainus linn Eestis, mis on samuti olnud pealinna staatuses - natuke aega 1944). Muidugi keegi midagi ei saatnud ja Tallinn ei tule. Otsustajad ilmselt ei teadnud, et see natuke seotud ka varsti toimuva Võru Lastefestivaliga. Sest kuna linnapäevadel mul enam rakendust ei olnud, napsati mind kompleksteenuste raames samal ajal  mujale. Ja alludes uuele lepingule, läks mitmekordse ürituse raames rendikasutusse ka vanaaja inventar. Lühidalt ---Lastefestivali ajal ei tule rüütlitelki, ei korraldata vanaaja mänge lastele (vahendid on teises kohas) ja ka rongkäigus ei osale 28 loomakostüümi. Ise olen samal ajal (kogu juulikuu) Päru rannaribal (Kablis) iga-aastast Päikeseloojangu Festivali tegemas.


Kuna linnavalitsus on nüüd küllalt tähelepanu saanud, siis NATUKE ka kohalikust meediast. Nagu esimesena mainisin, jookseb minu nime peale meedia kohale (kärbsed sita peale), aga kui  200 õpilast midagi asjalikku teevad, pole ajakirjadust kuskil! Isegi kohalik ajakirjandus on nagu siil udus. Sõbrad ajakirjanikud Lõunalehest ja Võrumaa Teatajast, mis toimub? Parksepa Kool ehitas paari nädalaga  kooli taha nõuetekohase linnuse ja teavitas eelreklaamiga Keskaja päevast. Ainsana olid kohal Lõunaeestlane ja Õhtuleht (mille ka ise kutsusin). Loodan, et vähemal nüüd viksite teiste info maha ja teete tublide õpilaste tunnustuseks kasvõi pressiteate. Üldinfo, koos direktori selgitusega, saate Õhtulehe digiväljaandest, mida olen ka Facebookis  jaganud. Väidan - ja see pole pelgalt minu arvamus - , et osalejad ja pealtvaatajad jäid üritusega rahule. Millegipärast arvan, et kui selle ürituse asemel oleks Parksepa kooli taga olnud viis umbjoobes alaealist ja mõni lõpuklassi õpilane oleks ennast siga pilve tõmmanud ja kellelegi pasunasse andnud, siis oleks kogu vabariigi meedia kohale tulnud (ka kohalikud lehed) --- NAGU KÄRBSED SITA PEALE!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mida ma elus õppinud olen - õhtul kirjutatud asju ei tohi kunagi kohe ära saata. Magada öö ära, siis lugeda kirjutatu selge peaga uuesti läbi ning siis juba mõelda, kas tasub kuhugi saata. Parem oleks oodata sellega 2-3 päeva. Veel kord lugeda. Siis võib alles saata.