esmaspäev, 26. märts 2018

Eesti toodab kah libauudiseid?

Väljavõte Äripäeva ja Guardiani veebist.

Vaat kui huvitav: olukorras, kus 10 ELi riiki (ehk ligi kolmandik EList)  on otsustanud saata Inglismaa palve peale välja Vene diplomaadid, kirjutab Äripäev „kümnetest riikidest”, kust saadetakse välja Vene diplomaate. Huvitav oleks kohe teada, kes need „kümned” riigid on?

Taustaks veel: Väljasaatmised väljasaatmisteks, aga tegelikkuses on see ohu märk. Tavaliselt eelneb sõjale diplomaatide väljasaatmine, mis tähendab, et mõistuspärased meetodid enam suhteid klaarida ei aita ja käiku läheb toores jõud - relvad. Kaasaja sõdades hukkuvad põhiliselt kõige väetimad - naised ja lapsed, kuna neid kaitsta on praktiliselt võimatu.

Kaasaja sõjad on suur äri. Sõdadest võidavad suured relvamüüjad nagu USA, kes algatab iga natukese aja järel koloniaalsõdu, et ise nende pealt teenida. USA-l on praegu raha hädasti vaja, seetõttu on kavandamisel uued sõjategevused Euroopas ja mujal. Üks tõenäoline sõjapidamise koht on Eesti, kuna relvi on juba kõvasti kohale toodud ja neid ostetakse muudkui juurde. USA ei võta ühtegi sammu ette juhuslikult, kõik on läbi arvutatud ja kalkuleeritud. Kui relvad on kohal, järelikult on kavas neid kasutada. Tingimused sõjaks on kõik loodud ja eestlased on sõjapidamiseks igapidi ette valmistatud.

Venemaa Putini režiimile on samuti sõjapidamine kasulik, kuna see aitab tähelepanu juhtida eemale siseprobleemidelt nagu vaesus ja tegeleda väljastpoolt ohustava vaenlasega. Kui seda vaenlast ei ole, mõeldakse see välja. Kõik algas tšetšeenidest, siis tulid Gruusia, Ukraina jne. Laiemas plaanis on Venemaal olnud juba aastasadu imperiaalsed huvid, mis näeb ette oma mõjuvõimu ja geograafilise areaali laiendamist.

Erinevalt sellest, mis rahvale räägitakse, on sõjad enamalt jaolt ette planeeritud tegevus, ainult tulemused on planeerimatud. Eestisse on sõda ära planeeritud, ehk küsimus pole enam kas, vaid millal. Eesti rahvas on viimase paarisaja aasta jooksul sõdadest suhteliselt puhtalt välja tulnud, aga see ei pruugi enam nii jätkuda. Pärast Põhjasõda oli eestlasi vaid mõnikümmend tuhat alles, sama võib juhtuda, kui NATO-Vene konflikt Eestist üle käib.

1 kommentaar:

Russofoobiast ütles ...

Sõjaohu rõhutamine on suur äri. Eesti riigiteenistujate palkade statistika alusel kasvasid eelmisel aastal kõige enam Kaitseväe juhtkonna palgad!