esmaspäev, 2. aprill 2018

Sotsiaalkindlustusameti peadirektor valetas Riigikogu liikmele ja peab saama sule sappa

Mul on kurb seda kirjutada, sest sotsiaalkindlustusameti peadirektor Egon Veermäe on minu klassivend, kellega saime kooli ajal väga hästi läbi, aga hetkel on ta siiski riigiametnik ning riigiametnikul ei ole lubatud valetada.

Mõni aeg tagasi tuli mulle võitluses mähkmete eest appi Riigikogu liige Inara Luigas, kes on tõesti väga tore inimene, ilmselt ainus sotside seas, ning pakkus välja, et võib sotsiaalkindlustusametilt aru pärida. Et miks Juuli soodushinnaga ostetavate mähkmete kogust poole võrra vähendati. 

Nüüd tuli Inarale Egon Veermäelt järgmine vastus:

Riigipoolse toetusega on võimalik inimesel soetada 60 mähet kuus. Seda limiiti on võimalik erandjuhtudel suurendada ning selleks on ette nähtud kindel kord. Sotsiaalkindlustusamet lähtub otsuse tegemisel sellest, et inimesel peab olema limiidi suurendamiseks arsti poolt tuvastatud ja kirjalikult esitatud täielik pidamatus.

Selle juhtumi puhul tutvusime kõikide inimese esitatud dokumentidega (perearsti tõend, taotlus, epikriis), lisaks puude raskusastme tuvastamise eksperthinnangu ja kehtiva rehabilitatsiooniplaaniga. Antud dokumentidest ei selgunud, et taotlejal oleks täielik pidamatus, millele viitasime ka vaideotsuses.

Piirlimiiti saame erandkorras suurendada vaid siis, kui inimesel on täielik pidamatus, kuid sellekohaseid dokumente inimene esitanud ei ole.

Lugupidamisega


See on vale. Esimesel keeldumisel öeldi mulle, et ma ei saa lisamähmeid seepärast, et perearst pole pannud kirja, KUI PALJU mähkmeid täpselt vaja on. Võtsin seepeale perearstilt tõendi, et vaja on 120 mähet, ning esitasin vaide. Seepeale keelduti sootuks uue põhjendusega, mida esialgses keeldumises üldse polnud märgitud - DIAGNOOSIST ei tulevat välja, et angelmani sündroomiga kaasneb pidamatus :D Samas on lapse neuroloog Eve Õiglane Šlik sotsiaalkindlustusametile oma puude raskusastme tuvastamise ekspertarvamuses sõnaselgelt kirjutanud, et selle diagnoosiga laps vajab ööpäevaringset abi hügieenitoimingutel.

Leian, et Egon Veermäe peab ametist lahkuma, kuna ei ole oma tööga hakkama saanud. Sotsiaalkindlustusamet ei ole siiski Maksuamet, siin on vaja natuke empaatilisemat inimest. Eriline nali on muidugi tema ametisseastumisest kirjutanud Äripäeva pealkiri: „Maksuametnik läheb sotsiaalametit kliendisõbralikumaks muutma.” Einoh, selliste „sõprade” juures ei ole puuetega laste vanematel enam vaenlasi vaja :D 

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kõlab uhkelt: sotsiaalkindlustusameti direktor lasti lahti, sest ei lubanud Juulile mähkmeid!

Anonüümne ütles ...

Kõlab uhkelt: sotsiaalkindlustusameti direktor lasti lahti, sest ei lubanud Juulile mähkmeid!

Anonüümne ütles ...

Miks te kogu aeg inimestele kättemaksu ihkate ja tahate kõiki lahti lasta? Karma...
Ega kättemaks pole lahendus, probleem tuleb ära lahendada. Tuleb uus direktor, ega temagi probleemidest pääse. Eesti riik on vaene, meil pole mõtet end võrrelda Soomega, kus hoopis teine elatustase ja kõigile tasuta mähkmed. Raha on piiratud, aga Sots.kindl.amet peab teenused tagama. Samas on inimesed maksude tõstmise vastu, nii kui makse tõsta, minnakse kohe Lätti.

Inno ütles ...

Kui riik on vaene, siis tuleb Euroopa Liidult abi küsida. Soome pidevalt küsib abi ja ka antakse, kuigi on Eestist mitu korda rikkam. Eestis aga laseb riik, see tähendab ametnikud rahva peal liugu ja see on kuritegelik - seda rahva ja eriti laste suhtes.