neljapäev, 14. juuni 2018

Midagi haiseb päris kõvasti selles Tallinna Sadama praamihankes

Vanad laevad tuuakse Virtsu-Kuivastu liinile tagasi, väljavõte Postimehe veebist.

Tallinna Sadam on läbi ja lõhki korrumpeerunud ettevõte, mille kaudu poliitikud oma „füüri” lasevad, see on ammu teada. Nüüd kaasati rumalad väikeinvestorid, kes poliitikute sigadused kinni plekivad. Aga seal pole midagi imestada, Eesti on tüüpiline Ida-Euroopa riik oma „iseärasustega”. See on ka põhjus, miks suur osa inimestest vireleb ja välja rändab, sinna, kus korruptsiooni vähem. Imestust tekitab vaid see, kuidas Eesti korru-edetabelites nii hea koha peal on - see tuleb ilmselt ajakirjanduse ja uurimisorganite nõrkusest ning ja/või äraostetusest. Või siis on teised Ida-Euroopa riigid tõesti veel hullemad - võibolla tõesti.

Hea näide padu-korruptsioonist on seesama Virtsu-Kuivastu praamiliiklus. Mille tarbeks telliti ei-tea-kust mingid laevad, mis sõita ei saa ja nüüd tuuakse vanad laevad tagasi, mille kohta öeldi, et need ei kõlba kuhugi. Nüüd tuleb välja, et vanad on kõige paremad ja hoopis uued ei kõlba kuhugi. Uute ostmisel võeti kõvasti vahelt altkäemaksu, seetõttu on Tallinna Sadama endised juhid kohtu all. Millegipärast pole kohtu all poliitikuid ja erakondi, kelle kätte raha lõpuks liikus. Teadmiseks: Tallinna Sadamast varastatud raha eest makstakse kinni kallid valimiskampaaniad ja tehakse inimestele ajupesu. Nii on kahjuks.

Nüüd muidugi öeldakse, et mis sa virised - peaasi, et laevad sõidavad. Nojah, ok, oh seda elu-elukest.

P.S. Olukorras, kus Eestis on sadu tuhandeid inimesi, kes ei suuda omale osta tervislikku toitu ja kümneid tuhandeid lapsi, kes nälgivad, on praegune välismaiste spekulantide poputamine arusaamatu ja kohatu. Targem oleks olnud öelda soomlastele hind, mille eest sadam müüakse ja saadud raha eest teha midagi head, näiteks ehitada abivajajatele korterid ja ehitada lõpuni Tallinn-Tartu nelja-, või siis vähemalt kolmerealine tee.

Kommentaare ei ole: