esmaspäev, 22. oktoober 2018

Saudi Araabia võimud tapsid ajakirjaniku - Eestis pole kippu ega kõppu

Saudi Araabia julgeolekutöötaja pani jälgede peitmiseks selga tapetud ajakirjaniku riided, väljavõte Daily Maili veebist.

Maailma kõige totalitaarsema türannia Saudi Araabia võimud tapsid Saudi saatkonnas Istanbulis Saudi ajakirjaniku, kes oli abiellumas türklannaga. Terve maailma ajakirjandus pasundab sellest ja nõuab Saudi juhtide vastutusele võtmist. Poliitikud võtavad sõna, kuna tegemist on jõhkra õigusvastase teoga, aga Eestis pole kippu ega kõppu.

Eesti president Kersti Kaljulaid, kes pidi seisma demokraatlike väärtuste eest terves maailmas, on Saudi ajakirjaniku tapmise osas vaid nagu sukk. Mis toimub?

Kas Eestis on väärtustele käega löödud? Või kehtivad väärtused Eestis ainult teatud olukordades, mis kuidagi kasulik, ja kui mitte, siis võib väärtuste peale sülitada?

Eesti tahtis saada ÜRO julgeolekunõukogu liikmeks ja selle nimel kulutati miljoneid maksumaksja raha. Nüüd oleks Eesti otsustajatel hetk, et selg sirgu ajada ja nõuda Saudi juhtkonna vastutusele võtmist, näiteks rahvusvahelise tribunali alla andmist. Julgeolekunõukogu liikmekandidaat võib ju seda endale lubada. Liiati pidid Türgil kõik tõendid olemas olema. Või mis?!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Huvitav jah... Saudi Araabiasse tuleb hakata demokraatiat eksportima - nad maksavad demokraatia eest naftaga ja seda on neil palju, isegi liiga palju. Neile pole vaja nii palju naftat :D

Praegu Donald veel kõhkleb, aga varsti taipab temagi, et demokraatia ekspordi eest saab Saudi Araabiast palju rohkem loomust kui tühipalja relvamüügilepingu eest mingid närused 450 miljardit dollarit. NATOst saab ilmselt jälle peaeksportöör?

:DDD

Üldiselt... see maailm muutub alles pärast seda, kui kõik külma sõja ajal kasvanud vanamehenärakad on võimu juurest kalmistule kolinud. Enne pole lootustki.
Juhtuks see ainult rutem!

Frei ütles ...

Mitte lihtsalt ei tapetud vaid intelligenti piinati ja tükeldati elusalt:
https://maailm.postimees.ee/6432847/turgi-ametnikud-khashoggi-tukeldati-elusalt

Türgi ametniku sõnul lohistati ajakirjanik Istanbuli Saudi konsulaadist aukonsuli residentsi, mis asus kõrvalhoones. Aukonsuli eraruumide teiselt korruselt oli seejärel esimesele korrusele kuulda õudseid karjeid.
Salah Muhammad al-Tubaigy saabus Saudi Araabiast Istanbuli 2. oktoobril koos 14 kaaslasega eralennukil. Allika sõnul asus al-Tubaigy peakonsuli kontori laual ajakirjanikku tükkideks hakkima, kui too veel elus oli. Tapmine kestis seitse minutit.
Tükeldama asudes pani al-Tubaigy pähe kõrvaklapid ja kuulas muusikat. «Kui seda tööd teen, kuulan muusikat. Te peaksite sama tegema,» vahendas salvestist kuulanud allikas al-Tubaigy soovitust toasviibijaile.

Anonüümne ütles ...

Saudi Araabiat juhivad ka juudid. Need veristavad kõiki, kes neile ei allu.

Anonüümne ütles ...

Täpselt nii!Suurt lahmakat Saudi Araabiast, tahab Iisrael liita oma riigiga.Great-Israel kaart on netis saadaval ja peaks mõtlevale inimesele selgitama enamuse sõjategevusest mis toimub Lähis-Idas ja mis algas 9/11.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Saudi Araabia juhtkond on samas paadis USA juhtkonnaga. Neil islamiga pole midagi pistmist. Rooma Paavst lausus,et Koraan on rahu raamat ja Islam rahu religioon.