esmaspäev, 10. detsember 2018

Pensioni võiksid hakata maksma kohalikud omavalitsused ja oma suva järgi

Mul on ettepanek. Kuna puuetega laste hooldajatoetuse maksmine on antud kohalike omavalitsuste meelevalda ja nad võivad seda maksta sellises suurusjärgus nagu ise heaks arvavad (näiteks tänases Kodutunde saates näidatud sügava puudega lapse ema saab oma vallalt 35 eurot, mina Võru linnalt 200 eurot kuus), siis võiks nüüd teha ka nõnda, et pensione hakkavad samuti maksma kohalikud omavalitsused, kes ju oma pensionäre kõige paremini tunnevad.

Las siis ise vaatavad, kas ja kui palju. Võru linn maksab ilmselt ka oma pensionäridele 200 eurot välja, aga teised linnad? Kes seda teab, sest ega raha ei kasva teadupärast puu otsas.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Demograafilistel põhjustel muutub Eesti pensionisüsteem jätkusuutmatuks juba aastal 2026 ja seda üldiselt teatakse seal kus vaja. Kuna tegu on äärmiselt ebameeldiva faktiga, siis ei taha sellest mitte keegi rääkida, ammugi mitte enne valimisi.

Seega, isegi tänastel viiekümnestel pole erilist mõtet pensioni pärast muretseda. Nad võtavad selle sõna lõpuks ÕSist ka välja. Pole näinud, pole kuulnud.

Inno ütles ...

Seda ei juhtu, kui tuua sisse miljon migranti. Selles suunas juba vaikselt liigutakse.

Anonüümne ütles ...

Milline tulevik on neil, kes juba on pensionärid?

Inno ütles ...

Nemad ilmselt aetakse mingi aja pärast tööle, nagu nüüd tehti juba santidega. Kui tööd teha ei suuda, siis saavad väiksemat pensioni. Capiche?

Anonüümne ütles ...

Miljon migranti võib ju sisse tuua, aga et need miljon migranti ka tööle hakkaksid, tuleb nad tuua Venemaalt, Ukrainast või Valgevenest. Kui tuua miljon migranti Aafrikast ja Lähis-Idast, siis neist hakkab tööle väga heal juhul 200 000, mitte rohkem.

Kui tuua need miljon migranti nt. Kesk-Aasiast, siis Eestile omase juhtimise all need ka tööle ei hakka. Moskvas nad teevad töid, mida moskvalased ise teha ei taha, aga seal on ikka kord majas ka. Mida Eesti kohta öelda ei saa.

Omaette teema on see, et väheneva rahvaarvuga riigis majandus tõenäoliselt pigem ei kasva. Majanduskasv on sellistes tingimustes küll võimalik, aga siiski raskesti saavutatav. Muidugi mõjutab see omakorda jälle nii majandusaktiivsust, investeeringuid kui ringiga tagasi jõudes ka jälle neidsamu pensione.

Paistab väga sedamoodi, et juba lähema kümne aasta sees seisavad Eesti kui riigi ees väga tõsised valikud.