neljapäev, 4. juuni 2009

Lihast loobumise päevik, 7. päev: uni on märksa parem ja tõusnud seksuaalne võimekus

Nonii, nüüd üks rõõmusõnum neile meestele, kes on aastaid vaevelnud oma seksuaalse võimekusega, ehk keda on vaevanud enneaegne seemnepurse, nagu mina. Jätke ära liha ja piimatooted, ning te märkate imet. Te "peate vastu" kindlasti 100 korda kauem kui muidu. Võin ma öelda oma kogemusest lihast loobumise 7. päeval.

Ja uni on märksa parem ja sügavam. Pole enam vastikut rõhumistunnet kõhus. Ja üldse on reipam tunne. Eile tundsin, et selg on sirgem ja ma oleks nagu pikemaks kasvanud isegi. Kummaline.

Taustaks niipalju, et pool aastat tagasi jätsin ära kõik lehmapiima sisaldavad toiduained, ning nädal tagasi kõik lihatooted, välja arvatud kala ja krevetid.

Menüüsse tulid tagasi teraviljatooted, mille puhul jälgin, et nad ei sisaldaks piima. Õnneks on enamik teraviljatooteid, nagu leivad ja saiad just sellised. Või asemel kasutan Beceli taimset margariini. Ja lehmapiima asemel kaerapiima.

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nõuanne. Siin kurdab Inno oma psoriaasi või miskit sellise asja pärast. Ma küll ei tea, kuidas see teistel inimestel võib tulemusi anda, aga mina sain küll aastaid tagasi oma raskest psoriaasist jalal jagu taruvaigu abil. Ja nimelt - hõõrusin piirituses lahustatud taruvaiguga kahjustatud piirkonda päevast-päeva. Pidevalt. Ja ma paranesin! Kui õigesti mäletan, siis võttis vist aega kuu-paar. Tänaseni on nahk igati terve. Äkitselt tasuks proovida ka Innol? Minu puhul toimis, ausalt.

Anonüümne ütles ...

Minu teada ei välju organismi ladestunud ained sealt ühe nädalaga. Tegu on autosugestiooniga. Sellistele inimestele võib sööta kriiti, öeldes, et tegu on peavalurohuga ning nende peavalu kaob.

Muidumeez ütles ...

Järgmisena võiks loobuda veel millestkti ja siis veel ja veel... lõpuks võiks söömise üldse ära jätta. Tohutu ressursikokkuhoid oleks. Tõesti ei taipa, milleks süüa üldse.

Anonüümne ütles ...

See viimane mõte, üldse mitte süüa, pole ju üldse uus. Kevadel näidati Tartu festivalil üht dokfilmi, mis rääkis (India) inimestest, kes pole ei söönud ega joonud aastakümneid. Eriti lahe oli üks tüüp, kes vahtis iga päev pool tundi päikesesse. Ja mees väge täis kui metsapull. Nii et, ega see nii väga võimatu ei tundugi, elada üldse ilma söömata. Ainult, mõtlemine peab olema õige.

Anonüümne ütles ...

oi oi. suur kepimees väidab nüüd, et polegi mingi asi mees üldse. vaid on hoopis probleeme seksiga. hahaaa. nüüd alles hakkab seksimisega hakkama saama. irw. no mida värki.
mida sa siis aastaid tagasi tegid, kui väitsid, et päevade kaupa ainult irjaga seksisidki? kui sul nii suured potentsi probleemid olid?
ma arvasin juba varem, et teie viha ja vaen maailma vastu on tingitud puudulikust seksielust. ja ma ei eksinud. 90% käitumisest on seksiga seotud. ja kuna te mõlemad olete rahuldamata inimesed, siis oligi teie viha ja solvangute põhjus kehvas sekseslus.
huvitav, kui nüüd 100x kauem vastu pead. kaua sa siis enne vastu pidasid? irw. 1 sekundi? nüüd 1 minuti ja 40 sekundit?

Anonüümne ütles ...

jälle näide sellest, et kõik on inimesel kahe kõrva vahel.

Anonüümne ütles ...

teisel kommijal on õigus - 7-päevase lihavaba dieedi puhul on nii suurte muutuste, nagu rühimuutus ja naha tervenemine, märkamine autosugestioon. See on tore, et end paremini tunnete, aga võtke teatavaks, et keha saab toidusedelist mõne aine ärajätmisest tõeliselt aru alles 28 päeva möödudes. Püsivamad muutused toimuvad organismis alles 3-4 kuu möödudes.
Ps. margariin, mis sisaldab paratamatult osaliselt tahkestatud taimerasvu, on organismile kordades kahjulikum, kui lehmapiimavõi või isegi searasv. Kõigist lisaainetest margariini juures ei hakka rääkimagi. Aga transrasvad on selgelt mürgised - vähki tekitavad! Ärge sööge margariini, inimesed! Selle asemel valage leivale näiteks maitsestatud (maitsetaimedega) külmpressitud taimeõli, nagu vahemeremaade inimesed.

Inno ütles ...

Väga hea, ma ei kujuta ette, kui hea võib enesetunne olla, kui kõik see ladestunud liha lõpuks väljub.

Inno ütles ...

Ja eks ma annan teada, milline on enesetunne, ütleme, nädala pärast.

Anonüümne ütles ...

Olin mina ka palju kuulnud jutte, et lihast loobumine annab eriti värske enesetunde, palju palju-energiat, psüühika muutub rahulikumaks ja mõistus teravamaks. Ega ma ei olnudki väga haige. Aga mõned etteheited endale siiski olid:
- et olen vahel rahutu, "põen" ja pabistan pingelistes olukordades
- unustan vahel
-magan vahel halvasti ja pole välja puhanud

Kuna olen väga eesmärgikindel (mida olen otsustanud, seda ka teen), siis tõesti 1 ja pool aastat toitusin ainult taimsest kraamist ega pannud midagi loomset suhu. Olin põnevil ka, ootasin mutust.

Tulemus? MITTE MIDAGI EI MUUTUNUD.
Mitte mingisugust erilist hingerahu, energiat ega teravamat mõistust ei saabunud. 1 ja poole aasta pärast lugesin katse lõpetatuks ja hakkasin jälle enda jaoks tavaliselt ehk siis segatoitu sööma (hommikusöök ja õhtusöök ilma lihata, lõunasöök liha, kala või kana sisaldav).

Taas ei mingit muutust. Kui vahet ei ole, siis on lihtsam elada nii, et sööd kõike (mõõdukalt muidugi, mitte nii et magu maani) ja midagi ei väldi.

Rahulikum olla ja paremini magada aitab aga hoopis huumorimeel ja enda ümbritsemine positiivsete inimestega.

Ps. seda teie teraviljatalumatuse-usku (et kohe kindlasti tsöliaakia ja mõlemal) pole algusest peale tõsiselt võtnud

Anonüümne ütles ...

Kas hakkaksite liha propageerima ja jutustama, kui heaks see teie tervise teeb, kui mõni lihatööstus teile "raamatu kirjutamiseks" näiteks 200 000 EEK annaks?

Anonüümne ütles ...

Psoriaas tekib närvipingest ja stressist. Keegi ei sünni psoriaasiga, see tekib hiljem. Taruvaik aitab siis kui usud sellesse, sama hästi võib aidata kanasitaga määrimine või uriini joomine, kui ise sellesse usud..see on placebo efekt. Autosugestsioon nagu juba keegi siin õigesti ütles teeb imesid. Kui seda ise hästi ei valda, aitab kui keegi autoriteetne inimene midagi soovitab. Olgu see siis arst, sensitiiv või keegi vanem auväärne inimene...
Terv.iluspoiss

Anonüümne ütles ...

ei söö liha, aga ühest korralikust kooreklopsist ma küll ei suuda ära öelda.Nii nämma!

Anonüümne ütles ...

Psoriaas on 90% päritav ja ei allu mingile ravile.AGA...Tean tuttavat,kes päevade kaupa hõõrus oma tatiga konnasilma talla all,kui miski muu polnud aidanud, ja sai konnasilmast lahti.Usk,usk,usk,!

Anonüümne ütles ...

Lihahimuline

te peaksite kirjutama "Hüpohondriku päevaraamatu"

Lihahimu ütles ...

te peaksite kirjutama "Hüpohondriku päevaraamatu"

Anonüümne ütles ...

Ma usun täitsa su juttu, Inno. Olen isegi kogenud sama. Läheb tõepoolest kergemaks, tegelikult üsna ruttu. Esimesi asju, mis mõnusatlt märku annavad, on hommikud. Kerge on ärgata. Teine oluline mõnusasi on sittumine. Kere hakkab hoopis kergemalt läbi käima. Ei mingit piinlemist enam, saast suisa voolab su seest välja. Mingi hetk kaotab higi vastiku leha jne.
Ja siis ühel õhtul anand sa ahvatlusele järgi ning proovis sõbra juures tükikese grill liha. Uskumatu, miukse pohmaka saad sellest järgmisel hommikul.

Kogu selle möla kokkuvõte: vaadakem, mis paska iga päev endale sisse ajate ja suhtuge austusega oma keresse. Ilma igasugu esoteerilise mögata, mida sinna juurde sageli aetakse. Lihtsalt ja pragmaatiliselt.

Head isu!

Anonüümne ütles ...

Tundub, et te olete oma tabletid ka ära jätnud. Seda ärge küll tehke, paari päeva pärast reedate oma skisofreenia kõigile...

Anonüümne ütles ...

vabalt võib olla, et osadele inimestele liha ei sobi - nad lihtsalt ei suuda seda seedida. Teistel jällegi pole liha seedimisega probleeme ning taimetoitlus teeks neile ainult halba. Olen kuulnud, et sel on seos peensoole pikkusega, et mida pikem peensool, seda raskem liha seedida. Aga moraal on muidugi see, et eks igaüks peab ära tundma, mida tema organism kannatab ja mida mitte. Ning lõpetuseks tahaksin meelde tuletada Gunnar Aarma õpetust, mille kohaselt toit määrab siiski vaid 10%. 70% meie tervisest on siiski kinni meie kahe kõrva vahel asuvast hallollusest, 10% toidust, 10% liikumisest ja 10% oli veel millstki. Seega - liiga palju auru ei maksa ka toidu peale pöörata, kuna kasutegur võib olla väike - targem on tegeleda oma sisemiste probleemidega ja võit on suurem.