pühapäev, 25. oktoober 2009

Noore poliitiku vaatlused, loomisel on Valimisliit I2


Irja Rakveres Pikal tänaval Virumaa Teataja maja ees.

Sain siis valimistel 7 häält. Eriti ei põe, sest olin nimekirjas täitsa lõpus. Ma pole ise ka kunagi varem nimekirja lõpus olijate poolt hääletanud, vaid ikka esimeste poolt.

Miks ma siis olin nimekirja lõpus, küsite. Aus vastus on, et ma ei tea. Oleksin ise hea meelega alguses olnud, aga küllap kujunes olukord selliseks erakonnasiseste võimumängude tulemusena. IRLil õnnestus nimelt Keskerakonna kambast üks mees enda poole meelitada ja tol mehel, kelle nimi on Olev Puldre, õnnestus meie seas üsna palju pahandust ja paksu verd tekitada. Kui ma teda esimest korda nägin, esimesel kampaaniakoosolekul Willa Theresas, siis ta oli kui sulavõi, aga ilmselt seepärast, et tol koosolekul viibis ka Edgar Savisaar.

Kui Edgar Peeter Võsale nö ohjad üle andis, hakkas Puldre oma võimu näitama. Kuna koosolekud toimusid peaasjalikult talle kuuluvas Bowling'is, siis talle oli väga raske vastu vaielda. Ei hakka ju teise territooriumil laiama, eks ole. Laias Puldre ise. Ühel koosolekul, kus meid kohal polnud, kasutas ta kohe juhust ja hakkas nõudma, et meie Innoga ei kandideeriks (sel ajal mõtlesime kandideerida mõlemad). Ja et kui meie kandideerime, siis tema, vaat, ei kandideeri. Kui Peeter talle vastu vaielda üritas, hakkas Puldre jalgu trampima ja jooksis Bowling'i tagaruumi. Samuti oli tema nõudmine, et Keskerakonna ajalehes ei ilmuks Inno kirjutatud lood Mihkel Juhkamist ja meie raamatu reklaam. Tal õnnestuski oma nõudmine läbi suruda, sest ka Peeter toetas teda sel ajal. Ja ma saan tast täitsa aru - ta eelistas kogemust ja uskus, et Puldre on tema ja Keskerakonna poolel.

Meie Innoga hoidsime seepeale mõnda aega koosolekutest kõrvale, ei tahtnud end peale pressida ja solvunud olime ka. Mina olin pahane, et Peeter eelistas Puldret, ja me Innoga otsustasime, et ei kandideeri üldse. Sest mis mõtet on kandideerida, kui sulle seistakse vastu. Erakond on meeskond ja meeskond peab olema ühtne. Kui me ei sobi, siis me ei sobi. Teeme miskit muud. Mul keerleb juba pikemat aega üks romaaniidee peas.

Läksime järgmisele koosolekule täie teadmisega, et me ei kandideeri. Tavaliselt ma oma otsuseid ei muuda, aga kuna inimene, kellest ma väga lugu pean, mul seda siiski teha palus, siis ma jäin nõusse. Ja jäin nõusse ka sellega, et Inno ei kandideeri, vaid hakkab mu kampaaniamänedžeriks. Mulle oli üllatus, et mind oli paigutatud nimekirja lõppu, aga selleks ajaks olin ma sest kemplemisest nii väsinud, et ei hakanud protesteerima. Kuigi iseenesest oli naljakas, et teised erakonnad panid Virumaa Teataja ja Rakvere Teatri korraldatud naiste debatil välja ikka need naised, kes olid nimekirja esiotsas, ehk Anne Nõgu, Maie Urbase ja Kairit Pihlaku, siis Keskerakonna esindajaks ei olnud mitte nimekirja kolmas number Kelli Tühis, vaid mina, kelle kandideerimine oli üleüldse küsimärgi all ja kes paigutati (ilmselt Puldre lepitamiseks) nimekirja kõige tagumisse otsa. Mitte et mul midagi selle vastu oleks olnud. Ma võin väidelda igas asendis. Aga naljakas oli see ikka. Et ühelt poolt sind nagu usaldatakse, aga teiselt poolt ei usaldata üldse ;).

Selle - tegelikult Olev Puldre juhitud - kampaaniaga võinuks ehk rahulgi olla, kui Kesk oleks lõpuks koalitsiooni saanud, aga selleks, mis järgnes, polnud valmis ka kõige kogenumad keskerakondlased, Peeter Võsast rääkimata. Nimelt hüppas toosama Puldre, keda Peeter nii jäägitult usaldanud oli, veel valimistulemuste selgumise ööl IRLi. Sinna, kus ta tegelikult kogu aeg olnud oligi ja kust ta tegelikult Keskerakonna kampaaniat juhtinud oli. Sõnaga - IRLi staabist. Vaene Peeter, kes (to add insult to an insult - Puldrele kuuluvas) Nurga Külalistemajas, telefon kõrva ääres, IRLi pidupaika Art Café'sse koalitsiooniläbirääkimisi pidama tõtanud Puldrelt rindeteateid ootas, poleks osanud uneski arvata, et Puldre ta reedab ja mitte tema, vaid iseenese nimel läbirääkimisi peab. Vahepeal edastas Puldre Peetrile teate, et okei, IRL on valmis Keski koalitsiooni võtma, aga ainult ilma Peetrita. Võta raha ja kao, oli sõnumi sisu. Peeter ei saanud kunagi täpselt teada, palju IRL oleks olnud nõus talle Rakverest lahkumise eest maksma, aga keegi ütles, et see summa oli miljon krooni.

Puldre ei tulnudki enam Nurga Külalistemajja tagasi, vähemasti mitte sellel ööl. Ka meie läksime vaikselt koju. Viisime Peetri ja tema naise oma autoga nende koju ja sõitsime oma koju. Segased tunded olid. I told you so, oleks ma tahtnud Rakvere keskerakondlastele ütelda. Sest ma olin neid Puldre eest hoiatanud. Olin öelnud, et mul on tunne, et see mees on IRLi nuhk. Ja ma olin öelnud seda päris mitu korda. Aga mis ma ikka parastan. Puldre oli Keskerakonna asutajaliige, inimesed uskusid tast parimat.

Mingil ajal tuli Puldre ja IRL-i pressiteade, et Puldre lahkus IRList Tähismaade blogi pärast. Lugesin seda Virumaa Teataja veebist. Helistasin oma heale sõbrale Aarne Mäele ja ütlesin, et tahan asja kommenteerida, Aarne oli nõus. Ka tema ei suutnud uskuda, et nii oli juhtunud, ja tundis muret selle üle, kuidas IRLi valija asja alla neelab. Puldre ja IRLis! See kõlab niisama uskumatult nagu teade Jumalalt, et nüüdsest on tema parim käsi Lucifer. Aga eks IRL ise teab, millega riskib. Puldre oli ainus inimene Rakvere Keskist, kes oli mulle sügavalt vastumeelne. Teised on kõik head ja ausad inimesed, kellega on olnud rõõm tuttavaks saada.

Inno tahtis Puldrega kokku saada ja küsida talt, miks ta nii tegi. Et kas tõesti oli põhjus me blogis. Mina ei tahtnud minna, sest kui keegi on mind reetnud, siis ma ei taha seda inimest enam kunagi näha, mul on selline vastik iseloom, aga Inno pressis peale, et lähme ikka ja ma jäin lõpuks nõusse. Sõitsime Bowling'usse ja marssisime Puldre juurde sisse. Sinnasamma tagatuppa, kuhu ta oli jooksnud, kui meie kandideerimise vastu protesteeris. Ta tuli meile koridori peale vastu ja sirutas käe tervituseks välja. Oli väga sõbralik, pakkus istet. Ja seletas, miks ta nii tegi.

IRLi Lääne-Viru piirkonna juht Kert Karus valetas oma pressiteates. Puldre ütles, et põhjus, miks ta sellise sammu astus, polnud mitte meie blogi, kaugel sellest, vaid see, et ta ei tahtnud enam opositsioonis olla, et ta oli sest tüdinud. Ja et ta oli solvunud, sest Toomas Varek, Urmas Tamm ja Peeter Võsa ei võtnud teda kaasa, kui sotsidega läbi rääkima läksid. Siis ta mõtleski, et ah, perse, lähen ja räägin siis ise läbi, Juhkamiga. Ja astus läbirääkimiste tulemusena IRLi.

Selline lugu siis nende valimistega Rakveres. Ei läinud just kõige paremini, aga vähemasti ma ei teinud iseendale häbi ja saan jätkuvalt peeglisse vaadata. Ei valetanud, ei vassinud, ei reetnud, olin ikka seesama Irja, kes ma alati olen olnud. Armastage mind siis või vihake.

Järgmisteks valimisteks, Riigikogu omadeks siis, mõtlesime Innoga oma valimisliidu moodustada. Valimisliit I2. Kõlab päris hästi, mis?

107 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Harjuge ära, see ongi kohaliku tasandi poliitika.

Juhtus sarnase kateegoria lugusid nii eelmiste valimiste ajal kui tulevad ka järgmistel valmistel. Midagi erakorralist siin ei ole. Täiesti tavapärane rehepapism.

Irja ütles ...

Aga mulle see ikka ei meeldi. Ja ma ei hakka ise kunagi nii tegema. Ei ole vist rehepalust mus tilga võrra ka.

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et te ei kandideeri järgmistel valimistel Rakveres. Lähete kõigiga tülli nagu Tartus (kus muuseas valitseb koalitsiooniliikmena Keskerakond) ja kolite nagu rändtirtsud järgmisesse linna. Pakun, et riigikogu valimiste ajaks olete juba Lasnamäele sisse kirjutatud.

Irja ütles ...

Ma ei öelnudki, et tingimata Rakveres kandideerime. Võib-olla tõesti Lasnamäel. Või Kesklinnas, saab näha.

Anonüümne ütles ...

Rehepaplus ei olegi normaalne, see on täiesti alatu ja lubamatu, ükski normaalne inimene nii ei käituks.

Kui aga (eriti poliitikas) midagi sellist juhtub, ei tasu kohe šokki saada - kaardid mängiti lihtsalt ebaausalt laiali. Tuleb kaotus sisse võtta ja plaane korrigeerida, muud ei midagi.

Rehepaplus on eesti ühiskonnale siiski üliomane ja ei kao see mitte kunagi mitte kuhugi.

Irja ütles ...

Tunnistan, et minule oli see tõesti šokeeriv, aga annan ka endale aru, et ma ju alles tulin poliitikasse. Eks on asju, millega tuleb harjuda. Aga reeturlusega ei lepi ma siiski mitte kunagi. Ei reeda ise ega aktsepteeri reetureid.

Anonüümne ütles ...

Ei ole teietaolisi kellelgi vaja.
MOTT.

Inno ütles ...

Mina ütleks nii, et Eestit ootavad ees väga põnevad ajad. Me elame üldse väga põneval ajal! Ja niipalju, kui ma võin enda kogemuse põhjal öelda, siis oled õnnelik ainult siis, kui jääd ausaks nii enda kui teiste ees.

Mida ma õnne all silmas pean? Seda, kui saad rahulikult, ilma süümepiinadeta magada. Ei pea nende piinade vaigistamiseks tarbima alkoholi ega tablette, või end looma kombel piitsutama. Saad rahulikult olla see, kes sa oled.

Irja ütles ...

Seda me veel vaatame, kui me ise omale kampaaniat tegema hakkame ja kellegi pilli järgi ei pea tantsime ;)

Anonüümne ütles ...

megairv, see vast oleks olnud nali kui irja nimekirja eesotsas olekski volikokku valituks osutunud

Anonüümne ütles ...

Puldre tegi Simmi !
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Edu, olen valmis end ükskõik kuhu registreerima, et teie poolt hääletada saaks :)

Anonüümne ütles ...

vahel on kandidaadi nimekirja tahaotsa asetus ka taktika.Et oled nagu ankur. Inimesed loevad nimekirja, noh kolm -neli esimest nägu, siis keskmisi enam ei viitsi ja vaatavad lõppu ja seal olev jääb jälle meelde. Terve teadus!

Anonüümne ütles ...

Esimene vale:Te ei saanud ju viia Peetrit koju, sest Peeter saabus Nurga külalistemajast Art Cafe-sse taksoga poole viia ajal hommikul peale seda, kui kõik, kes olid valmis teda ära kuulama, olid oodanud poolteist tundi ja hr.Kapper oli talle korduvalt helistanud ja kohale kutsunud. Ise magas oma võimaluse maha, ülejäänud jutt on tagantjärele targutamine. Sellest ööst võiks tõesti romaani kirjutada, kuidas kesk ei osanud kandiku peal pakutut oma ülbusest vastu võtta. Ja mis puudutab Peetri kodu, siis selleks üürikorterit pidada on vähe palju, liiataigi, kui see üürileping, selleks, et saaks üldse Rakveres kandideerida, on sõlmitus 31. oktoobrini, mis näitab, et Peetril pole kunagi olnud mõtteski siis pikemaks jääda. Korjas lumpeni hääled kokku, viis paar "bõkovit" oma häältega volikokku ja head aega.

Anonüümne ütles ...

Tegelikult võiksite te hoolega Kert Karuse tausta ette võtta. Usaldusväärsetest allikatest on teada, et linnakassa raha on läinud tema isiklikku taskusse - ostis ATV ja muid rullnokale omaseid asju. Tema pidevaks töökohtade vahetamise põhjuseks on oskus tööandjaid kavalalt petta. Üldse ei imesta kui IRL-is tema põhiniiditõmbaja on ja vajadusel linnakassast miljoneid pakub... Asuge asja uurima !!!!

Irja ütles ...

15:49, ma tean, et Peeter saabus Nurga Külalistemajast Art Café' sse, meie jäime seks ajaks sinna ja ootasime ta ära. Viisime ta koju, kui ta tagasi tuli.

Irja ütles ...

15:48, ankur oli Toomas Varek

Anonüümne ütles ...

Tegelikult ei olegi see asukoht nimekirjas nii oluline, sest inimene, keda austatakse ja usaldatakse, leitakse ka lõpust üles. Vaatasin just pärast valimisi, et vähemalt meie piirkonnas küllalt paljud nimekirjade lõpust osutusid volikogudesse valituks.
Samas peab ütlema, et sul oli Rakveres ka üks kõige suurema publicity-ga kampaaniaid. Aga miskipärast inimesed ikka sind ei valinud. Nii et Rakveres sind ilmselt ei armastata. Ehk siis tõesti Tallinn järgmine kord?

Irja ütles ...

Võib-olla tõesti, et ei armastata, aga ma ise tunnen, et segasid ka erakonna sisepinged, et Peeter ise mind ei usaldanud. Ta ise ka tunnistas hiljem, et ta oli minu ja Inno suhtes kahtleval positsioonil. Meeskond ei toimi, kui selle liikmed üksteist ei usalda. Ka minul oli vähe entusiasmi, kuna ma tundsin, et mind tõrjuti ja Inno üldse kõrvale puksiti. Kurb ja naljakas on, et SEE, keda kui jumalat usaldati ja kätel kanti, kes teisi MEIE eest hoiatas, lõpuks erakonna reetis.

Nagu Virumaa Teataja ütles: reetjatel ja reedetutel on kogu loost palju õppida. Alati ei vii kogemus võidule.

Anonüümne ütles ...

veel valimistulemuste selgumise ööl IRLi ? Kuis see võimalik oli? Kuidas see valimisseadusega võiks kooskõlas olla, pr jurist Irja?

Anonüümne ütles ...

Kas tuba mõnes Tallinna sotsiaal- või - pigem siiski - korter munitsipaalmajas juba kokku lepitud linnaisakesega? Kas etendate selle saamiseks poliitpõgenikke (Tartus poliitilistel põhjustel elada ei saanud, nüüd siis Rakveres ka mitte) või kujutate endast "Tallinna linnale vajalikke spetsialiste" ühes rivis pedagoogide, päästeametnike jt, kellele lisaks sundüürinikele on munitsipaalpind ette nähtud?
Inno, pene ruttu küsitlus üles, kaua Tähismaad veel koledas kokkuleplus- ja pettuselinnas Rakveres vastu peavad, enne kui kristallpuhta asjaajamisega ja korruptsioonivabasse Tallinna kolivad.

Anonüümne ütles ...

Kas järgmise korra all pead silmas juba riigikoguvalimisi või ikka KOV?

Inno ütles ...

Kus see publicity oli? Irja ei jõudnud omale mingit kampaaniat teha. Ta andis nõusoleku kandideerimiseks alles poolteist kuud enne valimisi. Toetasime Peeter Võsa niipalju kui võimalik oli, see oli ka eesmärk.

Keskil oli Rakveres üks lahjemaid kampaaniaid. Väga võimsad kampaaniad olid Reformil ja sotsidel, IRLil oli väike, samuti valimisliidul Rakvere ja rohelistel. Rahvaliidul olematu.

Kesk oleks võinud Rakveres palju võimsamalt esineda, ent seesama Puldre, kes hiljem üle hüppas, lükkas kõik vahvad ettepanekud tagasi. Seda tunnistas ka Peeter Võsa.

Keskile tõmmati Rakveres müts pähe, kui otsekoheselt väljenduda.

Anonüümne ütles ...

Ma arvan et teil tuleb igas linnas sarnaseid probleeme. Iseenesest teie vaadetel üldises kontekstis ju ei ole väga vigagi, mõned mõtted on suisa suurepärased, aga teil absoluutselt puudb üks vajalik eeldus, et poliitikas kuhugile jõuda.

Ja selleks on diplomaatiavõime, mida teil on isegi kahepeale kokku vaid üks suur null.

Asi pole mitte võimes teha koostööd poliitiliste vastastega, vaid selles et te ei suuda isegi nn. omadega kuidagi kokku leppida. Juba Keskerakonna sees on teil vaenlasi niivõrd palju, et teil pole lootustki selles liinis kuhugi jõuda. Teistest parteidest rääkimata.

Anonüümne ütles ...

Pluss muidugi tuulelipu sündroom - mitte keegi kes teiega täna koostööd teeb, ei saa olla kindel, et te homme ei lase sellele osapoole oma laimumasinat kallale ("naksid kirjasaatjad" jms värk).

Inno ütles ...

Et siis me ei oska Simmi või Puldret teha? Tore on.

Anonüümne ütles ...

Simmi ja Puldret oskate väga hästi teha - nätieks ükspäev on Virgo Kruve hea sõber, järgmine päev räägite kui kole ja vastumeelne ta on.

Anonüümne ütles ...

Üks päev on Juhkami väga mõistlik mees, teisel päeval kõige hullem kommunist. Üks päev on Andres Jaadla kõige suurem korruptant, järgmine päev parim linnapea.

Inno ütles ...

16:42:
aga keda me siis reetunud oleme?

Anonüümne ütles ...

Ühesõnaga, te olete ühed suured tuulelipud. Võiksidte võtta ükskord mingi kindla seisukoha ja selle juurde ka jääda. Kuidas keegi saab üldse teiega koostööd teha, kui ei tea et mida te homme asjast arvate.

Inno ütles ...

Me pole Juhkami ega Jaadlaga mingit koostööd teinud, vaid edastanud nende kohta kuuldut. Kruvega sama lugu, tema kohta kirjutas Irja, et tema on tõenäoliselt peegelblogi taga.

Inno ütles ...

16:50:
see on mingi järjekordne hülge ila. Selle blogi profiil ongi kirjutada, mis kuskilt kuulda on. Pole mõtet süüdistada sõnumitoojat.

Irja ütles ...

Puldre lõi IRLiga käed juba ööl vastu 19ndal, s.o koalitsiooniläbirääkimiste ajal. Kui oli selgunud, et ta pääseb oma 77 häälega volikokku. Juriidiliselt on kõik muidugi korrektne, küsimus on eetikas, mida, nagu ma olen aru saanud, on meie poliitikas väga vähe.

Inno ütles ...

Mida me ei salli, on reetmine. Kui Reform meid reetis, siis loomulikult võtsime Reformi suhtes kriitilise hoiaku ja Reformi toetus kukkus 60% pealt 16% peale. Põhjus oli reetmine, mitte see, et me Reformist kirjutasime.

Sama lugu on nüüd IRLiga. IRL reetis ja peab olema valmis vastutust kandma.

Paljudes kultuurides lüüakse reeturid lihtsalt maha.

Irja ütles ...

Meie viga on ilmselt ses, et me ei talu pettust. Kui seda näeme, siis enda teada ei jäta. Ja võib-olla tõesti ei sobi me seetõttu ühegi erakonna sisse. Küll aga võime luua oma valimisliidu, kus saame olla nii ausad kui tahame. Ja saame endale ise nimekirja kohad valida, nt Inno on nr 1 ja mina nr 2.

Juhkami kohta ütlen, et vaatamata oma paljudele vigadele (krimasja kinnimätsimine, komuminevik, Rakvere füürerlik valitsemine) on ta tark mees, respekt. Üks targemaid mehi siin Rakveres. Ja samuti väärib tunnustust see, et ta oli nõus meiega suhtlema, kõiki süüdistusi kommenteerima.

Jaadla kohta ütlen, et ta on küll suli, aga pooltki mitte nii suur suli kui Rakvere linna kaukast igal aastal 15 milli kühveldav Anne Nõgu ja paljud teised. Ja minu arust peaks linnapeaks saama mees või naine, kes kogub valimistel kõige rohkem hääli, see on demokraatia, aumeeste värk. Seepärast kirjutasingi, et saagu linnapeaks Jaadla. Ok, mina olin ta vastu, aga Rakvere rahvas armastab teda. Ja vox populi vox dei.

Irja ütles ...

Järgmiste valimiste all pean silmas Riigikogu valimisi.

Inno ütles ...

Lisan veel niipalju, et seisukohad kujunevad vastavalt saabunud infole. Jaadlal oli loomulikult probleeme, ent vastavalt valimiste ajal juurde tulnud infole paistis ta märksa positiivsem tegelane kui mitmed ülejäänud.

Ma võin ise olla igati tore mees, aga kui näiteks lambist kellegi ära veristan, siis ma seda enam pole. Kas need on siis tuulelipud, kes ütlevad, et olen kurjategija?

Anonüümne ütles ...

ikka teatud vaheaegade tagant loen teie blogi. peab ütlema, et minu oletus oli õige - allakäigutrepp on järsk. muutute aina lapsikumateks, ka sõnalises mõttes. demagoogiat võiks ja peaks vähemalt sõnaliselt andekalt esitama, kahjuks on tuntavalt muutunud ja lahjenenud isegi teie sõnavara. irja peab ennast luuletajaks - tule ansip appi! kõik, kes on mõned luuleraamatud avaldanud, EI OLE veel luuletajad. ma olen ise isegi lisaks luuletustele mõned pildid maalinud ja müünud - olen nüüd kunstnik või? ja inno kui ajakirjanik - tere hommikust. see on sama hea, kui kümne aasta pärast nimetada olümpial kulla võitnud jooksjat ka praegu jooksjaks, kuigi tal on jalad amputeeritud. kahju on teist tegelikult. tõsiselt kohe. vaimne ja hingeline lumpenproletariaat.

Anonüümne ütles ...

Tsitaat "Paljudes kultuurides lüüakse reeturid lihtsalt maha."

Mina hoiaks Teie asemel küll pimedal ajal paksud kardinad akendel ees

Inno ütles ...

17:16:
tuttav jutt, seda juttu on juba sellest ajast peale jahutud, kui oma blogi avasime.

Ja mis allakäigutrepp? See on päevik, peegeldab kahe inimese elu, nende mõtteid ja arvamusi. Ma võin enda kohta öelda, et olen selle blogi abil väga palju õppinud, kohtunud väga paljude huvitavate inimestega, avaldanud palju selliseid mõtteid, mida poleks varem julenud mõeldagi, välja ütlemisest rääkimata.

Mis meid Irjaga seob - meile meeldib kirjutada. Ja meile meeldib, et me saame teha seda, mis meile meeldib. Ma saan võibolla esimest korda elus teha seda, mis mulle meeldib. Sest ajalehes töötades sain küll kirjutada, aga see tekst käis läbi veel paljude inimeste käest, nii et lõpptulemus ei pruukinud olla enam see, mis mulle meeldis. Nüüd on ka lõpptulemus selline nagu mulle meeldib. See on minu jaoks väga suur asi.

Ja, NB!, see ei peagi kõigile meeldima. Kui ajakirjandus, klassikalises tähenduses, pretendeerib sellele, et võimalikult paljudele meeldida, siis päevik või blogi ei pretendeeri sellele.

Anonüümne ütles ...

Meie viga on see, et me ei salli pettust - kirjutab Irja. Just, seesama Irja, kes suu vahul kiitis ja kaitses Liis Haavelit, kes enne seda oli juba KAKS KORDA süüdi mõistetud vanainimeste suhtes toime pandud pettuste pärast. Ja kiitmine-kaitsmine - suu vahul - käis ajal, kui Haavlile oli esitatud SÜÜDISTUS järjekordsetes pettustes. Jah, kohus pole teda seni järjekordselt süüdi mõistnud, sest aususe kehastus otsustas vangiminemist vältida või vähemalt edasi lükata lapse sünnitamisega, aga loodetavasti õigus võidutseb ja Haavel saab teenitud karistuse. Poleks vaevunud seda pätiplikat siinkohal meenutamagi, kui Irja ei oleks kukkunud vastu rindu taguma ja teatama, kuiväga ta pettust jälestab. Muide, Irjakene, kus hoiab Haavel praegu Eeli Kurge, kelle ta koduta jättis ja kelle kohta sina kui aususe kehastus ja pettuse vaenlane kunagi kirjutasid, et pruukis Eelil vaid Soomes tald maha panna, kui talle seal kohe korter anti ja abiraha maksma hakati - nädala jooksul! Nõuab ikka erilist ausust küll, et sellist valet välja pritsida.
Muide, 4. novembril on järjekordne istung - miks Tähismaade "kohvik-advokaadibüroo" vaikib, kas keegi on teil ära keelanud ennast Haavli-Loidi suguste pättidega seostada? Varem tuli tundide kaupa videosid, kus nüüd see vääramatu sõprus ja surmkindel usk Haavli süütusse, mida kunagi ilmarahvale vandusite?

Anonüümne ütles ...

Inno, teil Irjaga on ju pikk reetmise ajalugu endalgi. Olgu mis on, aga poegade reetmine on küll kõige hullem, mis sa teinud oled.

Anonüümne ütles ...

Kui jutt käib riigikogu valimistest, siis kahe inimese valimisliidus riigikokku pääsemise tõenäosus teie jaoks on 0. Ainus lootus teil hea tulemus teha oleks keskerakonna nimekirjas mõne ringkonna esinumbrina (ja isegi see ei oleks edu garantii). Nii et kui te niisama tühja ei taha plõksida ja oma aega ja närve raisata, siis peaksite just selles suunas töötama. Ainult et kesk ei pruugi teid esinumbrina näha tahta, sest üldiselt peavad erakonnad KOV populaarsuse proovikiviks ning nimekirja koostamisel arvestavad KOV tulemusega väga palju.

Anonüümne ütles ...

Riigikogu valimistel ei saa valimisliidud osaleda. Ainult parteid ja üksikkandidaadid, nii et I2 peab ikka oma aega ootama jääma.

Inno ütles ...

17:46:
kuidas me neid poegi siis reetsime?

Anonüümne ütles ...

Inno ajab segi kampaania ja publicity. Publicity't oli Irjal küll, Irja nimi figureeris pidevalt internetimeedias (foorumites, blogides jne ja ka negatiivne kajastus on publicity). Kampaania oli tõesti nõrk, aga selles tuleb süüdistada ilmselt Innot. Eelkõige, miks ei olnud Irjal koostatud korralikku, sidusat, loogilist programmi? Sellise programmi koostamine oleks võtnud paar päeva, selle levitamiseks piisanuks mõnest nädalast.
Irja püüdis ise küll oma seisukohti siin natuke sõnastada, aga need olid hägusad ja kohati naiivsed. Inno abikäsi oleks olnud teretulnud.

Irja ütles ...

17:44 pika ja vahutava kommi vastuseks ma ütlen, et minu arust ei ole Liis kurjategija ja kelm, nagu teda on ajakirjanduses portreteeritud, vaid lihtsalt elu hammasrataste vahele jäänud õnnetu noor naine. Siin muidugi võiks kooris karjuda, et kõik kurjategijad räägivad sama juttu, aga eks ma olen neid kurjategijaid näinud kah ja Liis küll selline pole. Ta tõesti tahtis neid vanainimesi aidata, aga kahjuks ei saanud sellega hakkama, riskis liiga palju, võttis liiga suured laenud kaela, mida maksta ei suutnud, ja oligi käpuli.

Vanainimeste traagikas olid tegelikult süüdi nende enda lähedased, kes jätsid nad üksi ja ilmusid välja alles siis, kui nad olid oma majad ja varad Liisi nimele kirjutanud. Siit moraal: küsi, kuidas su emal-isal läheb, hoia neil heas mõttes silma peal.

Irja ütles ...

Hoiame Haavli-Loidi asjal jätkuvalt silma peal.

Ja - mul on kahju, et Eeli oma majast ilma jäi. Aga sellega, et teda teovõimetuks kuulutada, ei saa kuidagi nõus olla, sest ma ise olen temaga vestelnud ja ta on täiesti normaalne mees. Mees, kes ei salli oma sugulasi silmaotsaski ja kinkis seepärast majad ja varad Liisile. Ok, ta tõmbas endale sellega häda kaela, aga ta on vaba inimene ja see oli tema valik. Kui vanainimene teeb midagi, mis tema sugulastele ei meeldi, kas ta on siis kohe tingimata loll või? Siis võiks kõik vanainimesed, eluaastast 75 näiteks automaatselt lolliks tunnistada.

Inno ütles ...

18:27:
ma tutvustasin Irjale teatud tõdesid (kuidas teistele meeldida), aga tema ütles, et ta jääb endale kindlaks ja teda ei huvita, kui ta seetõttu ainult 1 hääle (minu oma) saab.

Ma ei pidanud vajalikuks temaga vaielda, sest Irja jaoks oli see nagunii esimene kogemus ja ta polnud esinumber ega midagi.

Aga mis kandideerimisse puutub, siis huvitaks mind hoopis Tartu. Seal jäid meil paljud asjad pooleli pärast seda kui Irjal isa ära suri ja isa majja Rakverre ümber asusime. Tegelt tuleks seda Tartu linnavõimu hoopis rohkem rappida. Keskerakond on seal vaese sugulase staatuses, kes ei otsusta mitte midagi. Kui Reform õnnestub Tartus murda, siis on ta murtud.

Irja ütles ...

Inno andis mulle jahh tegelikult väga head nõu, et tuleb hakata inimestele meeldima, aga mina lõin jalaga vastu maad ja ütlesin, et olen see, kes olen, meeldigu see kellelegi või mitte. Ma ei saa sinna mitte midagi parata, et ma selline olen. Ja kui ma oma jäärapäisuse tõttu ka kunagi kuhugi volikokku või riigikokku ei saa, siis fuck it, i can live with it. Vähemasti saan jätkuvalt end peeglist vaadata.

Anonüümne ütles ...

18:27 olen ja ei rääkinud tegelikult meeldivusest, vaid maailmavaatelisest programmist.
Muidugi ei tee ühelegi kandidaadile paha ka empaatia ja diplomaatilisus, aga see on juba teisejärguline. Ka isikuomadustelt ebameeldiv inimene võib korraliku häältesaagi koguda, kui ta suudab oma sõnumi valijani viia. Kui ei suuda, siis pole tal poliitikasse suuremat asja, võiks mingi muu eneseteostuse leida.

Anonüümne ütles ...

Armas Noorpoliitik Irja !

Mulle tundub et Sa oled ilmaasjata heitunud oma saadud häältearvu pärast.

See on ju alles algus ja 1,5 kuud on ka liiga vähe.

Teie kampaania võti võiks olla just nendes volikogu istungite kajastamises, samuti tinasõduritena kannatanute kõrval seismises (nagu selle hiljutise korteriühistu juhtumi puhul). Selline kampaania ei mõju võltsilt.

Keskis võiksite tulevikus ennetavalt neid aumeeste kokkuleppeid sõlmida - et erakonnast lahkumise korral vabastab üleputkaja volikogus koha(minugipärast kasvõi kirjalikult). Mis siis kui ta seda tegelikult ka ei tee - seda rohkem häbi talle.

P.S. Siin kommentaariumis mingid tegelinskid järjekindlalt ilkusid nende 7 hääle üle vaatamata artiklite teemadele - ausalt öedes hakkas juba häirima. Äkki on selliseid kah "kommentaare" võimalik siiski aegajalt kustutada. Põhjus lihtne : teemast mööda.

Parimat
Tore tädi

Anonüümne ütles ...

Tehke jah valimisliit! Äkki koguneb siis ka hääli nats rohkem kui 7

Anonüümne ütles ...

Kas poegade maha jätmine ja nende ema mustamine üldsuse ees ei ole siis reetmine ? Pojad vajavad isa toetust ja mehelikku ning ausat eeskuju. Kas sina Inno oled tõesti see eeskuju ? Minu meelest küll mitte. Nii et ennem kui reetureid nii hirmsasti vihkama hakkate, vaadake peeglisse...

Anonüümne ütles ...

Kas on viisakas end kohe poliitikuks pidada, kui oled provintsis kogunud ainult 7 häält?
Teiseks - kui pead ennast juristiks, siis võiks tunda ka seadusi! Nimelt valimisseadus ei luba riigikogu valimistel valimisliitudel kandideerida. Nii palju bluffimisest.
Tuleb ikka jääda oma liistude juurde ja sopablogiga piirduda.

Anonüümne ütles ...

Liis Haavel - ja elu hammasrataste vahele jäänu?! "Noor õnnetu naine", kes elab koos mehega, kes läheb kallale teleoperaatorile, kes Haavlit kohtus filmida tahab; kes resideerub Viimsi majas, sõidab kalli autoga ja saab endale lubada kahe lapsega kodusolemist, kuigi pole aastaid töökohta omanud...
Selliseid hammasrattaid tahaks oma ellu ilmselt nii mõnigi...
Aga Irja vastuse peale küsiks edasi - kas laen, mis võeti Eeli maja peale, mille eest osteti Lexus ja mida ei hakatudki tagasi maksma, oli tõesti võetud selleks, et Eelit aidata? Ja mismoodi on teistele vanainimestele abiks see, et Haavel vormistas mobiilide ja arvutite järelmaksu nende nimele ja kergeusklikud memmed-taadid pidid selle pärast kinni maksma, kui Haavel kaubaga kadund oli? Ja kas see oli ka vanakeste aitamise nimel ja suurest aususest, et Haavel igale vanakesele ise legendi esitas, miks tal seda telefoni vm vaja on? Kuidagi palju ebamugavaid küsimusi, mis, inimestetundja ja pettusevihkaja Irja?

Anonüümne ütles ...

Inno, miks sa ennast meietad? Sina üksi reetsid pojad!

Anonüümne ütles ...

Ma saaks aru kui Haavel oleks ühe korra kogemata niiviisi rappa jooksnud - tahtis kõige paremat, aga välja tuli nagu tuli.

Kuid sellist järjepidevat "head soovimist" ja "aitamist" Irja moodi õigustada suudab küll ainult paadunud küünik, kellel pole aususest ja põhimõtetest aimugi.

Irja ütles ...

Loodan, et teised ei pahanda, kui võtan kuulda toreda tädi nõuannet ja siiski jätkan poliitikas. Volikogu istungeid juba ootan. See inimene, kes meiega möödunud kord kaasas oli ja kelle huve me kaitsesime, lubas ka tulla.
Meie uute valimiste kampaania algab niisiis juba esimese Rakvere volikogu istungiga ning selle sisuks saab olema lihtsate linnakodanike kaitsmine, kui linnavõim neile liiga teeb. Muide, ka teiste linnade inimesed võivad meiega ühendust võtta, kui neile liiga tehakse :)

Anonüümne ütles ...

Ei saa ikkagi aru, miks sa selle peale aega raiskad. Tahtsid ju olla luuletaja, siis kirjanikuks saada, peale selle veel kohvikut pidada (mis oli mäletatavasi su eluunistus). See kõik ju nõuab väga suurt tööd, kui tahta head sooritust. Milleks siis tühja selle poliitikaga jamada, kus sind tõsiselt ei võeta?

Irja ütles ...

Minu meelest on Inno oma poegadele parim eeskuju. Eeskuju just sellega, et poolik elu pole elamist väärt. Ja et vägivallaga ei saa ega tohi kunagi leppida. Mis eeskuju andnuks Inno oma poegadele, kui lasknuks nende emal end edasi kolkida? Et mees pidagu mokk maas või?

Inno sõnum oma poegadele on: ära lepi vägivallaga. Kui keegi su kallal vägivallatseb, siis kõnni ta juurest ära ja räägi sellest, sest vägivallast ei tohi vaikida. Häbi peab olema mitte vägivalla ohvril, vaid vägivallatsejal, s.o Ingrid Tähismaal.

Irja ütles ...

19:30 - kui mu vastuse läbi loed, siis märkad, et ma kirjutasin, et Liis võttis rumalaid riske ja liiga suuri laene, mida ei suutnud ühel hetkel enam maksta. Olen sinuga täiesti nõus, see Lexus oli täiesti ebavajalik. Kuid ma ei usu, et ta seda tehes Eelile halba soovis.

Paljud inimesed laenavad end nö lõhki, mõtlemata seejuures midagi halba. Majandusbuum ajas paljud inimesed hulluks, ilmselt ka Liisi. Sealjuures ei pruukinud olla mingeid halbu kavatsusi, lihtsalt valearvestused.

Irja ütles ...

Lisan veel juurde, et kui keegi hakkab nüüd ütlema, et miks Inno siis oma poegi kaasa ei võtnud või kohtu kaudu endale ei nõudnud, siis - ta tegi seda. Aga Eesti Vabariigi kohus eelistas Inno ja Ingridi lapsed pigem vägivaldsele emale kui isale anda. Inno protsessis kuni kõige kõrgema kohtuni välja, aga ei midagi. Eesti Vabariigi kohtu ja ka "lastekaitsjate" seisukoht on, et ema võidab igal juhul, ka siis, kui ta on vägivaldne.

Anonüümne ütles ...

Mitu korda Irja pealt nägi, kuidas Ingrid vägivallatses? Et Inno rääkis, jah? Inno rääkis seda ka, kuidas ta lõbumajas käis (ja rääkis mujalgi kui "kohvikus"), pärast ütles, et tegi nalja. Ingrid (ja Tähismaade pojad) on igal juhul ainult Inno rida, selle koha pealt peaks Irja oma suukese küll koomal hoidma.

Anonüümne ütles ...

Mina näiteks ei heidagi Innole ette seda, et ta Ingridi maha jättis (kui, siis ainult seda, et ta palju varem seda ei teinud). See, et ta lapsed aga pärast lahutust täielikult hülgas, ei ole aktsepteeritav. Lapsevanemat, kes oma lastest hoolib, ei ole lihtsalt võimalik lastest eemal hoida, ükskõik mis vabandusi välja ei mõtle (ja neid oleme me siit palju lugenud, üks ebaveenvam kui teine).
Ma tean lihtsalt elust liiga palju näiteid, kus mees on ka pärast jõhkrat lahutusprotsessi jäänud lastele edasi suurepäraseks isaks. Sest ta on lihtsalt piisavalt mees selleks.

Irja ütles ...

Aga vaat ei hoia. Ja lubage naerda, keegi anonüümne mulle nüüd küll korraldusi ei jaga.

Ingrid Tähismaa vägivallatsemisest räägitakse Tallinnas legende. Ma ei ole sest kuulnud mitte ainult Innolt, vaid ka tema vanadelt alluvatelt Kroonikast, kellest nii mõnedki on nüüd - üllatus, üllatus! - minu sõbrannad. Vaat nii. Ingrid Tähismaa polnud vägivaldne mitte ainult oma pere, vaid ka alluvate vastu.

Anonüümne ütles ...

Ja et isaks edasi jääda, ei olekski pidanud lapsi endaga kaasa võtma. Piisanuks ka näiteks igaõhtustest telefonikõnedest, e-kirjavahetusest, skaipimisest jne. Praeguseks on pojad juba nii suured, et neid oleks juba nende enda tahtmise korral võimatu isast eemal hoida. Aga kuna isa sideme tookord järsult katkestas, tunnevad poisid ennast tõenäoliselt reedetuna ja ei tahagi enam sellise isaga kokkupuuteid.

Irja ütles ...

Kuidas saab "piisavalt mees" lastega edasi suhelda, kui talle esitatakse tingimus, et ta saab lastega kohtuda ainult Ingrid Tähismaa juuresolekul ja seda ta ei taha? Kuidas saab vägivalla ohvrit kohustada kohtuma uuesti tema kallal vägivallatsenuga? Mitte kellelgi ei tuleks pähe kohustada ühtegi NAIST kohtuma uuesti mehega, kes teda peksis? Miks kohustada seda tegema MEEST, keda peksis naine? Millest selline topeltmoraal?

Anonüümne ütles ...

Aga miks üldse pidi Liis Haavel võtma võtma laenu ("suuri riske") ja sõitma niiviisi ostetud Lexusega, kui Eeli Kurg ei kinkinud oma maja üldse mitte talle, vaid Haavli elukaaslase Vello "Kes Pole Koera Tapnud" Loidi emale Maimu Milvi Loidile? Kes natuke aega hiljem, kui Eeli Kure maja oli kiirelt müüdud "heausksele" Margus Valdesele, elas Irus sotsiaalmajas - huvitav, kes talle küll seda võimaldas? Kui Haavel tahtis Eeli Kurele head ja ka sai seda teha, siis miks sai maja hoopis keegi teine? Samas kui just Haavel "leidis" Maarjamäelt õnnetuse majaga vanainimese, kellest tema sugulased ei hoolinud?

Anonüümne ütles ...

Ja mis takistas tal siis ikkagi lastele helistada, kui Ingridi juuresolekul nendega kohtumine tema jaoks ülejõukäiv ohver oli?
Kusjuures sellest ei saa ma ka aru. Mul endal oli ühel sõbral samasugune nõudmine ja ta ei pidanud seda paljuks, kuigi naeris küll, kuidas tema poisiga korvi mängib ja eks mornilt väljaku kõrval pealt passib.
Samas paari aasta pärast nõudis poeg juba ise emalt, et ta saaks isaga ka omavahel aega ja muidugi ei saanud ema enam seda takistada.

Irja ütles ...

Kõike seda sai tehtud, 20:13, Ingrid lõpetas selle üsna ruttu ära. Ja nagu ma ütlesin, Inno ei tahtnud puutuda kokku enda kallal vägivallatsenuga. Seda ei ole ju raske mõista naise puhul, keda tema mees on peksnud. See naine ei taha seda meest enam kunagi näha. Kohus tuleb sellele naisele ka appi ning kehtestab sellele mehele, kes naist peksis, lähenemiskeelu. Kui Inno taotles Ingridile lähenemiskeelu kehtestamist, siis kohus ainult irvitas ta üle. Millest selline topeltmoraal ja vahetegemine?

Väga raske oleks olnud lastega kohtuda, puutumata kokku Ingridiga. Vägivaldses suhtes olnud naisel on palju lihtsam, sest enamasti mõistab kohus lapsed ema juurde. Millegipärast ei tehta sama, kui vägivaldne on naine. Vägivallaohvrist mehel ei jää niisiis üle muud kui oodata laste täiskasvanuks saamist, et nad saaks ise otsustada.

Irja ütles ...

20:16, ta helistaski vanemale pojale, aga Ingrid keelas lapsel isa telefonikõnele vastamise ära. Ja mida teeb laps, kui seda nõuab talt ema, kes on teda metsikult peksnud? Loomulikult kuuletub.

Anonüümne ütles ...

Mismoodi saab Ingrid lõpetada ära näiteks lapse ja isa e-kirjavahetuse? Ma ise lapsevanemana küll ei näe, kuidas seda takistada. Igal sõbral on internet ja arvuti, koolides on arvutiklassid jne, nii et kui laps tahab isaga ühendust pidada, siis ta ka saab.

Irja ütles ...

20:16, see sinu stoori on väga ilus, aga seda meest ei olnud tema naine ilmselt ka aastaid peksnud, eks?

Anonüümne ütles ...

Ei olnud tõesti, kuigi vaimset vägivalda oli tohutult. See naine on kohutava iseloomuga, tunduvalt hullem kui isegi siinsete kirjelduste järgi Ingrid.

Irja ütles ...

Saab lõpetada nii, et ütled pojale, et ta isa kirjadele ega telefonikõnedele ei vastaks. Ja ma ei väsi kordamast, et Ingrid peksis nii Innot kui poegi. Ärge unustage, et pojad kardavad oma ema.

Anonüümne ütles ...

Kas sind, Irja, oleks saanud niiviisi oma isast eemal hoida?

Anonüümne ütles ...

Alati jõutakse ikka Ingridini...
iluspoiss

Irja ütles ...

Tiba vaimset vägivalda on ilmselt igas ebaõnnestundu suhtes, aga Ingrid oli Innole mitu korda kätega kallale tulnud ja ähvardanud ta ära tappa. See võib tunduda kõrvaltvaatajale naljakas, aga mõelge hästi järele: kui ise samasuguses suhtes oleksite, kui väga te sellise eksiga uuesti kohtuda tahaksite?

Anonüümne ütles ...

Mida aeg edasi, seda suuremaks ja jõhkramaks see Inno-peks läheb. Kusjuures alguses kõlas sõnastus: läks kallale (Ingrid siis), aga nüüd on ikka nii jõhker tümitamine päevavalgele tulnud et ime kohe, kuidas julges Inno oma siniseksklopit ihuga rahva hulgas ringi käia. Või sidus Ingrid talle padjad ümber, enne kui pudrunuiaga, puuhaluga, peenisepumbaga (see, mida Inno garaazis hoidis), rihmapandlaga vm tümitama kukkus, siis ei pidavat sinikaid jääma.

Irja ütles ...

20:27, muidugi. Kui mu ema oleks mind peksnud ja ähvardanud edasi peksta, siis ma oleks ilmselt teinud kõik, et talle meele järele olla.

Anonüümne ütles ...

Kuulge, otsustage nüüd ära, kes Inno olla tahab, kas arg tossike, kes kardab üht väikest, nõrka ja rumalat naisterahvast nii palju, et on nõus tema vältimise nimel isegi oma kallid pojad ohverdama, või vapper sõdalane, kes hulljulgelt võitleb korrumpeerunud paremjõududega?
Mõlemat korraga ei saa. Niisiis, jään huviga ootama, kas Inno on allaheitlik vägivallaohver, kelle tahte surub füüsiliste vahenditega kergesti alla ka nõrk naisterahvas, või tugev, kompromissitu tegija ühiskondlikus elus.

Irja ütles ...

Võib-olla irvitame siis kõigi vägivallaohvrite üle, mis, 20:30? Milleks need kampaaniad sinseksklopitud nägudega naistest. Nad on ju luuserid, ise lasevad end peksta, irw.

Anonüümne ütles ...

Aga mind ei oleks küll saanud ei oma emast ega isast ühegi peksuga eemal hoida (jah, olen küll ka peksu kogenud).

Anonüümne ütles ...

Ma küll ei irvitaks vägivallaohvrite üle, aga ennast riigikokku esindama ka ei valiks. Valiks ikka mõne tugevama ja põhimõttekindlama inimese.

Irja ütles ...

Üks ei välista teist. Egas naine, kes ei taha enam kunagi kokku puutuda oma vägivaldse eksmehega, pea oma edaspidises elus urgu pugema, või mis? Temast võib väga hästi saada amatsoon, kellele andis hingejõudu just see, et ta julges vägivaldsest suhtest vabaks rabelda. Ja mitte keegi ei kohusta teda enam oma vägivaldse mehega laste nimel sõprust arendama. Vastupidi, see naine saab lapsed omale ja mehele kehtestatakse lähenemiskeeld.

Kui räägime vägivallast, siis palun, räägime üheselt. Ärme tee vahet naistevägivallal ja meestevägivallal, sest vägivald, tulgu ta kust tahes, on lubamatu ja sellega ei tohi kunagi leppida.

Anonüümne ütles ...

Naine, kes tõestab mehe vägivaldsust, peab enne kadalipu läbi tegema ja vettpidavad tõendid esitama (fotod, arstitõendid), lihtsalt jutust ei piisa. Nii et pidagem siingi kinni sugudevahelisest võrdsusest ja oodakem samasuguseid tõendeid ka Innolt.

Anonüümne ütles ...

Tundub, et ka oma hauakivile graveerib Inno teksti...Siin puhkab õnnetu isa, keda pidevalt piinas, alandas ja peksis Ingrid Tähismaa.

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Peksuohvrilt Innolt kõrvale kaldudes tahaks siiski vastust 20.15 esitatud Haavli-küsimustele. Alguses asus Irja varmalt vastama (mina küll ei usu, et... - kõva argument ju!), aga paistab, et teema on läinud järjest ebameeldivamaks.

Anonüümne ütles ...

juu siis inno ikka asja eest sai

Anonüümne ütles ...

Irjakene, Inno-sugustele peabki vähemalt kord päevas üle tahi andma, ainult siis suudavad nad midagi ära teha.
Hellitamisega saavad neist vaid armetud loodrid ja mõttetud pervarid.
Ingridiga elades sai Innost hinnatud ajakirjanik ja lugupeetud ühiskonnaliige.
Sina oled temast teinud armetu lupardi ja oleskleva parasiidi.
Inno sai juba lapsena kõvasti kere peale - selge, et tema jaoks ongi see normaalne olukord. Keskealine väljakujunenud masohhist - sihuke lausa vajab kõva kätt. Tal tulebki õhtul nägu üles ja hommikul munad paiste lüüa, siis ta tegutseb, toimetab ja loob efektiivselt. Muidu vegeteerib niisama ja hääbub lõpuks kätte ära. Jõudu!

Irja ütles ...

"..." ütles 20:40, sest argumendid lõppesid ;)

Ja kuidas määrati lähenemiskeeld Juhan Saul-Grossile? Ei olnud vaja mingeid fotosid ega asitõendeid, piisas paarist meilist, mis ta oli oma ekselukaaslasele purjuspäi kirjutanud.

Inno soovis kohtus Ingridi vägivaldsust tõestada tunnistajate ütlustega, aga kui ta taotles tunnistajate kohtusse kutsumist (sh ka Ingridi enda õde, keda Ingrid samuti peksnud on), siis kohus keeldus sest.

Me peame selle topeltmoraali ise murdma, kui tahame, et midagi siin Eestis muutuks. Peame kaitsma kõiki vägivallaohvreid, kui tahame, et midagi muutuks. Võiks teha valimisliidu: "Ei vägivallale!"

Tõsiselt - tegelt on hästi hea, et me siin selle teema üle arutleme, nii et aitäh kõigile, ka neile, kes minuga nõus pole. Oluline on vägivallast vähemalt rääkida. Paljud mehed ei julge öelda, et nende naised neid peksavad, kartes mõjuda "tossikestena". Ärme tee seda neile veel raskemaks, nõudes, et nad oleks "piisavalt naised". Mõelge ise, kuidas end tunneksite, kui teid süüdistataks, et te polnud "piisavalt naine", et mehe peksu taluda.

Irja ütles ...

Haavli teema ei ole mulle ebameeldiv, lihtsalt vahepeal läksin hoogu vägivalla diskussiooniga. Vastus - ma ei tea, miks maja vormistati Maimu-Milvi Loidi nimele. Minu teada ei saanud Loit nimetatud majast siiski krossigi kasu, sest pank arestis maja, kuna Haavel ja Loit ei suutnud laenu maksta ning korraldas enampakkumise, mille võitis Valdes.

Irja ütles ...

21:07, meil sinuga on ilmselt erinev arusaam elust, aga jõudu sullegi :)!

Anonüümne ütles ...

20:40 olen, mis lisaargumente mul vaja on? Kui ma eelistan mitte valida kandidaati, keda on lihtne füüsiliste vahenditega mõjutada, mis selles valet on? Valin ikka inimese, kes jääb igas olukorras endale truuks ja ei karda agressiivseid mõjutajaid, isegi mitte rusikat.

Anonüümne ütles ...

Kogu aeg käib jutt Innost, aga vastab Irja. Kas on sahtel tühjaks löödud või näpud sahtli vahel, et mees ise ei saa oma kaitseks midagi öelda. Mõttetu mees.

Anonüümne ütles ...

Irja tsitaat:"Ma ütlen, sakslastel oli õigus. Naised - kinder, küche, kirche. Ärgu toppigu oma ninasid poliitikasse. Poliitikas tehku ilma mehed, kes on targad."

Käige ikka mu sõnade järgi, mitte tegude

Irja ütles ...

Inno vaatab Kariibi mere piraate, praegu tuleb telekast. 21:26, ma arvan, et iga laps laseb end peksuga mõjutada ja lapselt ei saa nõudagi, et ta peksule otsustavalt vastu astuks. Seepärast ma ka nii vastasin. Praegu ma loomulikult end enam peksuga mõjutada ei laseks ;)

Anonüümne ütles ...

To 21:49

Kui tarku mehi ei ole piisavalt siis naised lihtsalt peavad sekkuma.

Just Opinion

Inno ütles ...

Mina siin loen ja imestan ;)

Anonüümne ütles ...

Nimekiri tehti tähestiku alusel,v.a vist neli esimest kandidaati,see oli ühtne otsus,tundus aus,põhjust poliitikast ja veel vähem rakverest lahkumiseks ju küll pole,see esimene kord valimistel oli ehk selleks ,et oleksite järgmiseks korral kogenenumad ja targemad, teaks mida oodata.Te pole ju mingid nõrgukesed?!Sitkust ja agarust!

Anonüümne ütles ...

Irjale - Haaveli kaitsmine ja eriti tema jutu uskumine sai Sulle saatuslikuks nüüd ja saab ka tulevastel valimistel. võid endale tuhka pähe raputada ja haavelist lahti öelda, aga see jääb sulle ikkagi kauaks külge. Ja kuidas sa ikkagi suhtud KE petistesse nagu Juri Žitin (tunnen teda ikka päris kaua - nii umbes 15 aastat ja pettustega hakkas ta tegelema juba aastat 10 tagasi)?
Innole - kipud siin teisi taga rääkima, aga kas tead, mida su kohta räägiti omal ajal Äripäevas? Mulle jäi juba tookord mulje, et sind peeti lehes kui agarat sitassonkijat.. üks pehmemaid epiteete su kohta oli "kurikuulus".

Anonüümne ütles ...

0:29 - ole sa meheks (või naiseks)! Lõin Žitini Google'isse ja juba esimesed kaks lehekülge kandsid hea tujuga uude nädalasse. Tüüp on kahtlemata Ostap Benderi järeltulija, küll aga ilma sümpaatseks tegeva elegantsi ja stiilita. Keskerakond on ikka ütlemata produktiivne taimelava...

Irja ütles ...

Ega me mõtlegi Rakverest lahkuda, see ju meie armas kodulinn :)

Mis puutub Haavelisse, siis mina tema kaitsmise pärast ei põe. Ma ei pea elu popularity contest'iks ja ei sure ära, kui ma valimistel vähe hääli saan.

Kui ma leian, et inimesele on liiga tehtud, siis ma kaitsen teda, ükskõik, mis teised arvavad. Ükskõik, kas mu enda "meeldivus" seepärast kannatab või mitte. This is my nature, nagu ütles skorpion.

Irja ütles ...

Juri Zitinist ei tea ma mitte kui midagi, esimest korda kuulen. Meil on kommenteerimisvabadus, pane aga kirja kõik, mis tead.

T...S (K) ütles ...

Väga Väga kahju on mul Peeter Võsast!

Anonüümne ütles ...

Ei kirjuta see irja midagi , sellepärast, et usub, ikka sellepärast, et makstakse. Eks Haavelil jäi pangalaenust ka pisut raha üle.
Ja Saulgrossil ka pisut purukest.Rääkimata Keski sadadest tuhandetest maksumaksja rahast.
Näpud põhjas, midas muud kui ennast müüma.
Ja nüüd on ju ilmselgelt näha, kes need Ingridi süüdistamise jutud välja mõtleb, oligi kohe arvata, et ega üks nõrk mees nii tige ja sapine saa olla.